Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος


“Έφυγε” σήμερα σε ηλικία 81 ετών ο Τόλης Βοσκόπουλος, o “πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού”.....

Ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία θανάτου του είναι ανακοπή καρδιάς.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ο οποίος ξεχώρισε από τα πρώτα του βήματα, λόγω του στυλ, αλλά και του τρόπου ερμηνείας του. Οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν “Πρίγκιπα”. Βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, όμως η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Άγωνία» το 1968 σε σύνθεση του Γιώργου Ζαμπέτα που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα νούμερο που θεωρούνταν άπιαστο για εκείνη την εποχή.

Πολλά τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες και σφράγισαν μια εποχή, όπως: «Αναμνήσεις», «Περασμένες μου αγάπες», «Ανεπανάληπτος», «Αγωνία» και «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά».

Δύσκολες ώρες για τη σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους Μαρία Βοσκοπούλου.

Στην ΕΡΤ μίλησε η στιχουρχός Σόφη Παππά, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Τόλη Βοσκόπουλο και εξέφρασε τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια στην οικόγενεια του μεγάλου ερμηνευτή.

ertnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Τεράστιας τραγούδιστης ο Καζαντζίδης το μέταλλο φωνής κ ο Τόλης η μεγάλη τέχνη της φωνής (ο Δομάζος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο