Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Υποβολή πρότασης από τον Δήμο Ξηρομέρου, για εκπόνηση μελέτης προϋπολογισμού 49.549,25 €, για την παραλία της Παλιόβαρκας.


Στις 12 Μαΐου 2021 σας ενημερώσαμε για την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου και για την χρηματοδότηση για πρώτη φορά μελέτης με 25.244,80 € για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου, με τίτλο: «Σύνταξη τοπογραφικής – κτηματογραφικής μελέτης για την διάνοιξη παραλιακής οδού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης ανατολικά του οικισμού Μύτικα - Φιλόδημος ΙΙ» (δείτε
εδώ).....

Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης εκπόνησης μελέτης Προϋπολογισμού 49.549,25 € με τίτλο: «Μελέτες ωρίμανσης για τη χάραξη της παραλιακής οδού στη περιοχή Παλιόβαρκα του Δήμου Ξηρομέρου».

Η συγκεκριμένη μελέτη (ελπίζουμε να εγκριθεί η πρόταση) είναι το δεύτερο πλέον βήμα για την αξιοποίηση αυτής της μοναδικού φυσικού κάλλους παραλίας. Μιλάμε για ένα πραγματικό θησαυρό για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, για μία παραλία με μεγάλη επισκεψιμότητα και γνωστή σε όλο τον νομό Αιτ/νίας.

Η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων, αφορά όχι μόνο την Δ.Ε. Αλυζίας αλλά όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, στον οποίο μπορεί να προσδώσει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης αν σε αυτή την πανέμορφη παραλία, σε αυτό το δώρο Θεού που διαθέτουμε, κάνουμε εκείνες της κινήσεις στο μέλλον ώστε να αξιοποιηθεί, γιατί η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν έχουμε ωραίες εικόνες εκεί.

Θα κλείσουμε λέγοντας ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διεκδικήσεις γενναίες χρηματοδοτήσεις, για να βάλεις τον τόπο σε αναπτυξιακή τροχιά, είναι η ύπαρξη πλήρων και ώριμων μελετών.

Αν αυτό το στάδιο δεν προηγηθεί, με την σημερινή υποχρηματοδότηση των Δήμων, όπου τα μόνα χρήματα που έχει στη διάθεση του για ανάπτυξη είναι η κρατική ΣΑΤΑ των λίγο πάνω από 200.000 €/έτος, δεν μπορείς να οδηγήσεις τον Δήμο σε αναπτυξιακή τροχιά.

Οι εκπόνηση μελετών λοιπόν, ικανή και αναγκαία συνθήκη για αλλαγή πορείας στον Δήμο Ξηρομέρου.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

mytikaspress.

7 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΠΛΩΣΑΤΕ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΛΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ. ΠΛΑΤΕΙΑ, ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο για άλλη μια φορά . Η δουλειά σας φαίνεται . Αφήστε τους νεκρούς να ομιλούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6 και 20 στον αστακο τρεχει αναπλαση 1,3 εκατ ευρω, ενταχθηκε και η δευτερη φαση, αναπλαση απο το λιμενικο ταμειο, πλωτεσ, πιλαρσ και παρα πολλα.

    πανε να παρεις το 50αρικο τωρα και να δουλεψεις με τον ιδρωτα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στοχος πρεπει να ειναι η διαμορφωση της παραλιακης ζωνης με τετοια κριτηρια ωστε να ειναι δυνατη η απονομη Γαλαζιας Σημαιας , που θα αποτελεσει διαβατηριο για την διαφημιση της περιοχης σε εγχωριες και διεθνεις τουριστικες αγορες . Τα κριτηρια ειναι αυστηρα , ομως μπορουν να εκπληρωθουν αν οι μελετες εκπονηθουν σ αυτη τη βαση . Το μεγαλο προβλημα ειναι η ανεξελεγκτη αυθαιρετη δομηση σ ολη την παραλιακη ζωνη που γεμισε τσαντιρομαχαλαδες με την ανοχη των ανυπαρκτων αρχων (πολεοδομιας , αστυνομιας ), που οδηγει σε ευθεια απαξιωση των ιδιωτικων περιουσιων και της περιοχης συνολικα. Ο Δημος πρεπει να συνεχισει την προσπαθεια αξιοποιησης της ακτης αναθετοντας την εκπονηση πολεοδομικης μελετης παραθεριστικης κατοικιας η τοπικου ρυμοτομικου που θα επιβαλλει πολεοδομικους κανονες και θα ελεγχξει την αυθαιρετη δομηση (Ζωνη Οικιστικου Ελεγχου κλπ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρέχει αναπλαση 6.37 μόνο που δεν είναι έργο της νυν δημοτικής αρχής αλλά της προηγούμενης. Το υλοποιεί η τωρινή με ένα σωρό παρανομίες. Ότι γίνεται γίνεται για το μυτικα. Καλά να πάθουμε που δεν είμαστε ικανοί να βγάλουμε ένα δήμαρχο να ενδιαφερθεί για τον τόπο. Το γραφείο τύπου προτείνει κ ο δήμαρχος υλοποιεί στο μυτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό το έργο της ανάπλασης αλλά κάποιος δεν ασχολήθηκε να δεί την μελέτη. Ρε παιδιά δεν μας έλλειπαν τα πεζοδρόμια αλλά οι ελεύθεροι χώροι. Οι μονοδρομήσεις θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στα μαγαζιά και στο παρακάρισμα. Έπειτα εκείνη η πλατεία τι χρησιμότητα έχει στο πουθενά. Δεν την κάνατε τουλάχιστον λιγότερο πλακόστρωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει Πουρνάρα καταλάβαμε. Κάποιοι σ ενοχλούν εκεί γύρω και έγραψες ένα κατεβατό να παραπονεθείς. Αλήθεια εσύ δεν ήσουν στην Συμπολιτεία που ανέβηκες στο βάθρο προεκλογικά και μας μιλούσες για συλλογικές αποφάσεις και κατέκρινες τις απευθείσς αναθέσεις; Τώρα πού είστε όλοι εσείς της Συμπολιτείας; Τώρα που ήρθατε στα "πράματα" ο ένας έγινε δήμαρχος, ο άλλος αντιδήμαρχος,ο άλλος στη κοινωφελή, ο άλλος μελετητής, ο άλλος απο δώ ο άλλος αποκεί γρήγορα τα ξεχάσατε, όχι βέβαια πως τα πιστεύατε. Ωραία ζωή περνάτε και όταν σας ενοχλεί και κάποιος γράφετε και ένα κατεβατό για ξεμούδιασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο