Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Θα επιτρέψετε να συνεχιστούν αυτά;! -Aποστολάκης και Κασόλας διοίκησαν και ΑΠΕΤΥΧΑΝ! -Στηρίζουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα.
Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
Για άλλου είδους ευθύνες (αν υπάρχουν) ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1:
Οι πάντες γνωρίζετε, ότι στα Ακαρνανικά Όρη τοποθετήθηκαν ανεμογεννήτριες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από μία εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων αγνώστων σε εμένα. Εδώ σας ενημερώνω για την αποδοχή δωρεάς Ανταποδοτικών εργασιών στο Δήμο μας από την εταιρεία...........



      Όπως πάντα δείτε το παρακάτω απόσπασμα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο με ΑΔΑ 6ΚΒΗΩ6Ζ- 2Ψ7
        Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε ο κ. Λιάπης Νικόλαος, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κασόλας απουσίαζε. Συνεπώς η απόφαση πάρθηκε από τα παρόντα μέλη της πλειοψηφίας.
ΣΥΝΟΛΟ 146.430

Μιλάμε για τη κατασκευή: α)-Γηπέδου ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα  και β)-Γηπέδου 7χ7 με τεχνητό χλοοτάπητα, αμφότερα στο Μοναστηράκι.  Χρήσιμα για όλους, τα οποία είδα σε πρόσφατη επίσκεψη μου στο Μοναστηράκι.
  
     Από το αρχείο μου προκύπτει ότι ο Δήμος μας το 2017 πλήρωσε στη ΔΕΗ το ποσό, το οποίο δείχνει ο παρακάτω πίνακας. Σίγουρα δεν είναι ολόκληρο το ποσό.
ΣΥΝΟΛΟ 583.293,13

             Με μία απλή σύγκριση των δύο ποσών προκύπτει ότι το ποσό που πήρε ο Δήμος είναι πολύ μικρό. Φυσικά εμείς κάνουμε κριτική στη πολιτική του απερχόμενου αποτυχημένου Δημάρχου κ. Αποστολάκη και όχι στην εταιρεία.  
   -Δεν γνωρίζω αν πήρε ο Δήμος άλλη δωρεά Ανταποδοτικών εργασιών από την εταιρεία. 
        Η αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας σε δημόσια συνεδρίαση του ΔΣ είναι πρακτική άγνωστη για το κ. Αποστολάκη. Η ετήσια λογοδοσία του επίσης άγνωστες. Σας αφήνω να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:
        Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου μας έχει αρμοδιότητα να συντηρεί τα γήπεδα του Δήμου εκτός από αυτά που είναι στις σχολικές μονάδες. Παρακαλώ προσέξτε να συντηρεί. Δεν έχει αρμοδιότητα οποιοδήποτε κατασκευής σε κανένα γήπεδο. Τούτο προκύπτει και από το έγγραφο με ΑΔΑ 7ΨΖΟΛΧΖ-4ΓΨ, το οποίο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και θέμα του είναι "Ανάκληση της 88/2014 απόφασης του Δ.Σ".  Σύμφωνα με το έγγραφο έχουμε:

             Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας κ. Αποστολάκης Παντελής εισηγείται "Την ανάκληση της υπ’ αριθμ 88/2014 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ περί "Ψήφισης Τεχνικού Προγράμματος οικ έτους 2015" διότι σύμφωνα με το άρθρο  11 του καταστατικού του ΝΠΔΔ δεν έχουμε αρμοδιότητες κατασκευής έργων κλπ". Αυτό έγινε την 18/12/2014.

       Παρόλα αυτά τίποτε δεν εμπόδισε την πλειοψηφία του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας (σημειωτέον τα μέλη της μειοψηφίας επί πέντε συνεχή χρόνια σπάνια πήγαν σε συνεδρίαση του ΔΣ, γιατί άραγε;) να δώσει με απευθείας ανάθεσης αξίας 18.000 ευρώ την  επίστρωση με ελαστικοσυνθετικό τάπητα των γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, τένις. Προφανώς πρόκειται για κατασκευή.

Σχόλια:
1)-Η επίστρωση προφανώς είναι κατασκευή και όχι συντήρηση. Συνεπώς το Κέντρο Μέριμνας ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.
2)-ΤΟ Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής αναφέρει ως αιτία πληρωμής Συντήρηση γηπέδων Μπάσκετ, Βόλεϊ, Τένις του Αθλητικού Κέντρου Βόνιτσας.
3)-Ο Αναπληρωτής Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπέγραψε τη πληρωμή του ΧΕΠ, και βεβαίως ορθώς έπραξε.  
4)-Ο Δικαιούχος πληρώθηκε με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Βόνιτσας. 
5)-Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας, ο οποίος προχώρησε στη παραπάνω ανάθεση παρέλαβε ό ίδιος ή ο αναπληρωματικός του το έργο, παρότι σε συνέντευξη του ο κ. Παντελής Αποστολάκης λέει ότι υπάρχουν ατέλειες!!!!!!. Πρωτοφανής ομολογία ή αυτογκόλ στη ποδοσφαιρική διάλεκτο. 
6)-Ποιοι από τη Τεχνική υπηρεσία βεβαίωσαν τη καλή εκτέλεση; -Ποιοι συνέταξαν τη μελέτη;

Αγαπητοί  Αναγνώστες
       Όλα αυτά έγιναν γιατί ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του Ομάδα στο Κέντρο Μέριμνας όφειλαν το 2017 για την επίστρωση όλων των γηπέδων της ΔΕ Ανακτορίου να ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
         Τούτο γιατί 18.000 ευρώ τα παραπάνω και 24.800 ευρώ για την επίστρωση των γηπέδων των σχολικών μονάδων μας κάνει 42.800 ευρώ, συνεπώς υπερβαίνει το όριο των 24.800 ευρώ. Είναι φανερό γιατί ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ. Παντελής Αποστολάκης δεν μου έδωσε ως όφειλε σύμφωνα με το Κώδικα, τη μελέτη του έργου. 
     Όλα αυτά είναι στη διάθεση των αρμοδίων της συντεταγμένης πολιτείας προς έλεγχο νομιμότητας.      

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3:
     Καλώ τούτη την ύστατη ώρα το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη Γεώργιο να απαντήσει στα ερωτήματα που πολλές φορές έχω θέσει:   
    -Τον καλώ για τελευταία φορά να απαντήσει έστω σε αυτό το ερώτημα:
-Ο Δήμος Ξηρομέρου χρωστά στο ΦΟΣΔΑ χρήματα ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Aν ΝΑΙ πόσα χρεωστάει και γιατί δεν πληρώνει; 

       Aν δεν απαντήσει μέχρι τη Παρασκευή 24/05/2019 που λήγει η προεκλογική περίοδος σε όλα μου τα ερωτήματα, τότε το λόγο έχει η συντεταγμένη πολιτεία. 
         Γιώργο, ο πρώην  δάσκαλος σου, σου έδωσε τόσες ευκαιρίες. Σκέψου και πράξε λογικά. Δεν χειρίζεσαι δική σου περιουσία. Διοικείς δημόσια περιουσία. Οφείλεις και υποχρεούσαι στο σεβασμό της νομιμότητας. Η μη απάντηση σημαίνει το λιγότερο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΧΗ. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4
        Το χωράφι στη Κατούνα αντικειμενικής αξίας 36.000 ευρώ (που αναγνωρίζει το υπουργείο) το πληρώσαμε 214.000 ευρώ. Το υπουργείο δεν αναγνωρίζει ως επιλέξιμη δαπάνη ποσό 177.000 ευρώ περίπου και ζητά από το Δήμο να τα επιστρέψει.  Με λίγα λόγια υπάρχει σχεδόν η βεβαιότητα, να το πληρώσουμε τελικά 391.000!!! ευρώ περίπου.
       Καλώ και τους τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους κ. Αποστολάκη, κ. Κασόλα, κ. Μασούρα, κ. Μωραΐτη ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5:
      Πολλές υποθέσεις του Δήμου βρίσκονται στη Δικαιοσύνη. Μία από αυτές είναι η υπόθεση του λατομείου.  
      Σε πολλές περιπτώσεις ο Δήμος υποχρεώνεται μέσω των δικαστικών αποφάσεων να πληρώνει προμηθευτές και εργολάβους στις απαιτήσεις τους. Εντύπωση προκαλούν αποφάσεις (καθόλα σεβαστές) που υποχρεώνει το Δήμο να πληρώσει τόκους υπερημερίας. Προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι αιρετοί ή πιθανόν υπηρεσιακοί παράγοντες ευθύνονται. 
        Κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι απαράδεκτο πολιτικά, ηθικά, δεοντολογικά  ο εκάστοτε Δήμαρχος να δίνει απευθείας αναθέσεις σε προμηθευτές ή εργολάβους, οι οποίοι έχουν μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με το Δήμο.
     Επιβάλλεται και οι τέσσερις  υποψήφιοι Δήμαρχοι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που τελειώνει η προεκλογική περίοδος ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6
          Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής και τη κοινή λογική σε οποιαδήποτε περίπτωση Δήμαρχος από τη πρώτη Κυριακή 26/5/2019 δεν πρόκειται να εκλεγεί.  Οδηγούμαστε σε συνεργασίες.
          Επιβάλλεται και οι τέσσερις  υποψήφιοι Δήμαρχοι  μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που τελειώνει η προεκλογική περίοδος ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.
Με ποιόν ή με ποιους έχουν ή δεν έχουν, ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ. 

Αγαπητοί Συνδημότες
-Οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Κασόλας διοίκησαν και ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
Ενημερωθείτε- Σκεφτείτε- Αποφασίστε.
Μας αξίζουν πολύ και πολλά περισσότερα.
ΤΟ 2019  ο Δήμος χρειάζεται πολιτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

12 σχόλια:

  1. ΤΡΙΑΝΤΚΩΣΤΑΝΤΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΛΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που διοικησε ακριβώς ο ΚΑΣΟΛΑΣ δάσκαλε; Έχει διατελέσει μήπως Δήμαρχος και δεν το ξέρουμε; Τα στοιχεία που δημοσιεύεις είναι αναρτημένα στη διαύγεια. Δεν μας λες κάτι που δεν γνωρίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωπ νάτος. Φάνηκαν οι πολιτικές του σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δασκαλε ρωταω ακομα μια φορα.
    Εσυ ποιον προτεινεις;
    Για ποιο λογω δεν απαντας;
    Τρεχει κατι;
    ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΙ ΑΝΤΡΙΚΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.
    Τη κυριακη εχει καλπη.ΠΟΙΟΝ;
    Χωρις υπεκφυγες και μαλαγανιες,στα ισα,,,,,,τον ταδε.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ,εχω υπομονη,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ κριμα στους αγωνες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΣΟΛΑ ΜΑΣΟΥΡΑ ΜΩΡΑΙΤΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΡΙΟΛΗ. ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Αναγνώστη 1:56 πμ
    Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ Κασόλας ήταν Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας, Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ τη προηγούμενη Δημοτική περίοδο, στη τωρινή Δημοτική περίοδο είναι Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ. Συνεπώς διοίκησε και κατά τη γνώμη μου απέτυχε. Αυτά προς το παρόν.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμα ξεριζώσει τις ανεμογεννήτριες θα τον ψηφίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γεωπόνος που ανάλαβε τα γήπεδα στο Μοναστηράκι είναι γιός της Πολιτικής Προστασίας του νομού. Από το Δήμο πήρε επί Γιώργου γύρω στις 160.000 ευρώ. Πέρυσι ο ΄Δήμος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σπό τη Πολιτική Προστασία και πήρε 240.000 ευρώ, και φέτος πήρε από τη πολιτική προστασία 120.000 ευρώ. Μήπως δεν κατάλαβε κανείς , πως παίζετε η μπάλα με το δημόσιο χρήμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα ν' άξερα,δεν έχουν τύψεις για όλο αυτό το χρήμα ?

      Διαγραφή
  9. Νέρωνα κούρνιασες. Νέρωνα σαούρα. Νέρωνα σε βλέπω στο σκαμνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ηλεκτρολόγος που έβαλε τα φώτα στα γήπεδα έχει παρμένα πάνω από 400.000 ευρώ, και ο σιδεράς έχει παρμένα πάνω από 250.000 ευρώ. Αυτοί είναι ο Κάρυ και ο Νέρωνας. Εσείς κάτσε να αγναντεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τσινιά σε κρατάνε και δεν μιλάς; Για κάποια δώρα σου είπε ο Κασόλας μέσα στο ΔΣ. Ο Γαλούνης χρωστάει και πόσα στο Δήμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο