Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Τα βιορευστά στις Φυτείες, παράδειγμα προς αποφυγή!»



«Δεν είμαστε ενάντια στις επενδύσεις, είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι σε κάθε επένδυση με αρνητικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, αλλά και στην ποιότητα ζωής των πολιτών» σημειώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, που όπως είναι γνωστό, συντάσσεται με την τοπική κοινωνία στο ζήτημα των «βιορευστών» στις Φυτείες και έχει δημόσια τοποθετηθεί για το θέμα, τόσο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και δημόσια. Μάλιστα, σχετική τοποθέτηση έκανε και πρόσφατα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού ντιμπέϊτ των υποψηφίων Περιφερειαχών.

Ο κ. Φαρμάκης έχει μιλήσει για σοβαρές ευθύνες του Υπουργείου και της Περιφέρειας, για την εξέλιξη που είχε το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι επί της ουσίας άφησαν απροστάτευτη την περιοχή. «Οι δήθεν προοδευτικοί και φιλολαϊκοί, εγκληματούν σε βάρος μίας περιοχής με μοναδική βιοποικιλότητα που βρίσκεται ανάμεσα στον Οζερό και την Αμβρακία, δηλαδή δύο περιοχές που προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες» έχει πει, προσθέτοντας επίσης το πλήγμα που μπορούν να δεχτούν οι Φυτείες στην αγροτική τους παραγωγή, αλλά ακόμα και στην ίδια την υγεία των πολιτών.
Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έχει επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας ενός ξεκάθαρου χωροταξικού πλαισίου που πρέπει να δημιουργήσει η Περιφέρεια, ώστε να υπάρχει μία τάξη και μία ισορροπία στην χωροθέτηση επιχειρήσεων, αλλά και την ανάγκη, κάθε υποψήφια επένδυση να τίθεται σε πραγματική γνώση των τοπικών κοινωνιών, που τελικά είναι και οι μόνες που μπορούν να πούν το τελικό «ναι» ή «όχι», γνωρίζοντας πολύ καλύτερα από τον κάθε υπουργό και τον κάθε γραφειοκράτη, το καλό του τόπου τους.

2 σχόλια:

  1. Καλά Γίνε περιφερειάρχης και στο τέλος θα μετρήσουμε πόσα τέτοια θα έχεις υπογράψει !!! Παπαρες Ψηφοθηρίας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι και πολιτικό κόμμα να είμαστε
      Ο λεκτικός πολιτικός πολιτισμός δεν βλάπτει αλλά οφελεί
      νικητές και ηττημένους

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο