Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

''Λουκέτο'' επ' αόριστον στα διαγνωστικά κέντρα - Χωρίς εξετάσεις οι ασφαλισμένοι

Την επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισε το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες, μετά τις δυσμενείς εξελίξεις, για τον κλάδο.

Η αποχή θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες χρεώσεις (clawback και rebate) που τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή, καθώς όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των κλάδων, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους.
Επίσης, αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά.
Βασικά αιτήματα είναι:
  • Κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μηδενιστεί το clawback
  • Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία
  • Στήριξη της Δημόσιας Υγείας.
  •  http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο