Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Το «κορίτσι» και τα μάτια σου κ. Δήμαρχε!! (Στον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου)


Φοβάμαι Γιάννη! Φοβάμαι να σε εμπιστευτώ, σαν τα ερωτευμένα κορίτσια μετά από αμέτρητες απογοητεύσεις. Έχεις νοσηλεύσει ποτέ βιασμένο κορίτσι ; Είδες πως τρέμει; Είδες το φόβο στα μάτια του; Με ματωμένα χείλια, σπασμένη φωνή, σκισμένα ρούχα και δάκρυα ξερά στα μάγουλα; Έτσι είναι ο τόπος μας!!! Σαν τις πόλεις μετά από κάθε κατακτητή που τις αφήνει λεηλατημένες. Για αυτό στο πρώτο άκουσμα της υποψηφιότητάς σου μου πέρασε η σκέψη ότι θα είσαι ακόμα ένας από κείνους. 

Φοβάμαι Γιάννη! Μου επιτρέπεις τον ενικό έτσι; Δεν είναι από ασέβεια. Αν ποτέ με γνωρίσεις θα δεις ότι δεν είμαι αγενής. Να σου πω την αλήθεια, αν ήμουν στην θέση σου θα ήθελα να μιλούν για τον «Γιάννη»  και να αναφέρονται σε σένα μόνο. Μην απαιτήσεις ποτέ.......
το κ. Δήμαρχε. Μην πέσεις στην κακομοιριά της αρρωστημένης εξουσίας που επιβάλλει τυπολατρία. Αν το αξίζεις θα έρθει μόνο του, θα είσαι στις καρδιές τους: Ο Κύριος Δήμαρχος!

Φοβάμαι, αλλά δεν στο κρύβω συντάσσομαι με όλους όσους σου εμπιστεύονται την ελπίδα τους. Βαρύς σταυρός να διαχειρίζεσαι ξένη ελπίδα! Και συ αυτοκλήθηκες να διαχειριστείς την δική μας. Την τύχη των σπιτιών μας. Την αγωνία των μανάδων που θα διώξουν τα παιδιά τους για δουλειά σε ξένη γη. Θα γυρίσουν άραγε ποτέ πίσω; και αν γυρίσουν θα το μετανιώσουν όπως τόσοι άλλοι;  Είμαι «παιδί» που έφυγε Γιάννη και το σκέφτομαι να γυρίσω. Για αυτό σου γράφω ...αγωνιώ.

Τόσα χρόνια έχω συνηθίσει να φοβάμαι, μα ελπίζω ότι δεν θα είσαι τυχοδιώκτης, ότι θα θελήσεις να αφήσεις πίσω σου κληρονομιά το όνομα σου και όχι τα χρήματα σου. Ότι θα τους πείσεις μια μακρινή μέρα στο μέλλον να σου κάνουν άγαλμα για ότι έκανες για εκείνους. Ότι δεν θα μας κλέψεις, δεν θα τα μοιράσεις στους φίλους σου! Ότι θα καταφέρεις κάποιους να γυρίσουν πίσω. 

Επειδή φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο, επειδή κάπου μέσα σου μπορεί και συ να φοβάσαι, άσε με να συνταχθώ μαζί σου. Όχι πριν τις εκλογές μόνο, αλλά και μετά, όταν πολλοί γύρω σου θα χαθούν. Θα κάνω ότι δουλειά θέλεις. Εθελοντής! Ξέρω να βάφω αυλές, να καθαρίζω σκουπίδια, να φυτεύω δέντρα ..... Παραδέξου το, ακόμα και αν δεν γεννήθηκες εκεί, όταν το βλέπεις από μακριά είναι όμορφο αυτό το «κορίτσι» που σου δίνεται. Στο χέρι σου είναι να το κάνεις να λάμπει, να σε αγαπήσει! Αν δεν τα καταφέρεις τουλάχιστον μην το «χαλάσεις», μην του σκοτώσεις την ελπίδα σε παρακαλώ. 

Ελπίζω να έχεις τη διάθεση και να σου λείπει μόνο η ευχή μου. Εεε λοιπόν, στην δίνω με όλη μου την καρδιά ....Καλή τύχη άγνωστε φίλε Γιάννη! 

Με την προσδοκία ότι θα πετύχεις και ειλικρινή εκτίμηση,

Νίκος Ζαρκαδούλας 
+48783854170

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο