Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Γιώργος Παπαναστασίου : Πάμε δυνατά, για το μεγάλο, ηχηρό αποτέλεσμα νίκης την Κυριακή.


Φίλες και φίλοι, 
Μαζί ξεκινήσαμε και μαζί θα συνεχίσουμε, για το Αγρίνιο που μας ενώνει και μας αξίζει.
Αυτές τις μέρες είδαμε και ακούσαμε πολλά. 
Είδαμε ανθρώπους που αγαπούν το Αγρίνιο να καταθέτουν τις ειλικρινείς τους προτάσεις. Και θέλω απόψε αυτούς τους ανθρώπους, σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν, να τους ευχαριστήσω για τη διάθεση συμμετοχής και προσφοράς στον τόπο μας...
.. 
Χρειαζόμαστε τη ζωντάνια, τη δυναμική, τη δημιουργικότητα κάθε Αγρινιώτη και κάθε Αγρινιώτισσας που οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας.
Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι η ένωση δυνάμεων και όχι η διχόνοια, 
η συστράτευση για το καλό του τόπου και όχι η διαίρεση σε μικροσυμφέροντα. 
Μοναδικός μας γνώμονας είναι το Αγρίνιο και οι άνθρωποί του και σ’ αυτό τον αγώνα δε περισσεύει κανείς.
Αυτές τις μέρες όμως είδαμε και ακούσαμε και κάτι άλλο: τη λάσπη και τα ψέματα, τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δυνάμεων που θέλουν να κρατήσουν το Αγρίνιο πίσω και χαμηλά, εκείνων που ενοχλούνται από τα σημαντικά βήματα που έχουμε κάνει τα αυτά τα πέντε χρόνια. 
Χθες η κ. Σταρακά, έδειξε ενοχλημένη  γιατί ζητήσαμε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Μάλλον φοβάται γιατί ελπίζει,  μάταια βέβαια, ότι ο πολιτικός της μέντορας  θα επιχειρήσει να  χειραγωγήσει  έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο.
Έτσι εννοεί τις πολιτικές συνεργασίες και συνέργειες. 
Εσείς όμως,  φίλοι Αγρινιώτες,  γνωρίζετε καλά και ξέρετε ότι πρέπει από την πρώτη κιόλας Κυριακή να απαντήσετε στην πολιτική αμετροέπεια και τον φθηνό παραγοντισμό. 
Έχει το θράσος να μιλά για αξιολόγηση του έργου της στην Αιτωλοακαρνανία.
Από την κεντρική πλατεία του Αγρινίου  υποστήριξε ότι στον  σχεδιασμό της είναι η κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό.
Χωρίς ντροπή, οικειοποιήθηκε τις προσπάθειες μας,  ενώ μέχρι χθες προωθούσε παρασκηνιακά την αναβάθμιση του παλιού υφιστάμενου οδικού άξονα.  
Όταν όλοι γνωρίζουν ότι εμείς  παλέψαμε για να κατατεθεί η μελέτη - δωρεά στο Υπουργείο και ακόμη αγωνιζόμαστε να προχωρήσει το έργο. 
Δεν μπορώ να την κατακρίνω όμως. 
Απλά δεν γνωρίζει τι γίνεται στον τόπο της. 
Και αυτό είναι πρόβλημα για έναν υποψήφιο Δήμαρχο.
Παρουσίασε η κ. Σταρακά το πρόγραμμά της. 
Και λέει ότι θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για την Τριχωνίδα και το Αγρίνιο. Είναι προφανές ότι ακόμη δεν κατάλαβε (παρότι της έδωσε η Περιφέρεια την υλοποίηση της  χωρικής επένδυσης στο Μεσολόγγι ) ποιες ήταν οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες  που είχε ως Αντιπεριφερειάρχης στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ.
Εμείς,  μόνοι μας σχεδιάσαμε και υλοποιούμε πρώτοι στην Ελλάδα μια μεγάλη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση. 
Εμείς ήμασταν αυτοί που προτείναμε την ΟΧΕ Τριχωνίδας, Λυσιμαχείας , Παναιτωλικού και Αρακύνθου κάνοντας ένα βήμα μπροστά.  
Στην οποία ως Αντιπερειφερειάρχης δεν συνεισφέρατε στο παραμικρό. 
Για παράδειγμα, που ήσασταν όταν προσπαθούσαμε να χτίσουμε, με πρωτοβουλία μας,  ένα πρόγραμμα αξιοποίησης όλων των αρχαιολογικών χώρων της Αιτωλοακαρνανίας; 
Αντί αυτού λέτε ότι προγραμματίζετε την αξιοποίηση των εμβληματικών μνημείων της πόλης.
Σας πιάσαμε αδιάβαστη.  Έχουμε έτοιμη την υποβολή της πρότασης για τα κτίρια των αποθηκών Παπαστράτου. 
Την απάντησή σας θα την πάρετε το βράδυ της Κυριακής, με το άνοιγμα της κάλπης, με την ισχυρή και αδιαμφισβήτητη εντολή των ανθρώπων του Αγρινίου. 
Το Αγρίνιο δεν γυρίζει πίσω. Κανείς και τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη θέληση των πολλών να σηκώσουμε τον τόπο μας, τη μητρόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, ακόμη ψηλότερα. 
Μαζί αλλάζουμε τον τόπο μας. Κι αυτή η μεγάλη, η ποιοτική αλλαγή προς το καλύτερο, δεν είναι αναστρέψιμη.

Φίλες και φίλοι,
Μόνη μας δύναμη είναι η κοινή δέσμευση για το καλό του Αγρινίου. 
Είναι το τεράστιο κεφάλαιο ειλικρίνειας, εντιμότητας, συνέπειας και εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει μέρα με τη μέρα, έργο με το έργο αυτά τα χρόνια. 
Είναι το προνόμιό που έχουμε κατακτήσει να κοιταζόμαστε στα μάτια. 
Αυτά τα πέντε χρόνια πετύχαμε μαζί πολλά και σημαντικά. 
Το Αγρίνιο του σήμερα είναι πολύ διαφορετικό, πολύ καλύτερο, πιο ανθρώπινο και λειτουργικό απ’ αυτό του 2014.
 Κι αυτό το σημαντικό έργο που μαζί έχουμε πετύχει, είναι και η καλύτερη, η πιο αξιόπιστη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. 
Μαζί αποφασίσαμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά, να αναμετρηθούμε με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας για τον τόπο μας και να σχεδιάσουμε με τόλμη και ρεαλισμό το αύριο του Αγρινίου. 
Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου, προχωρήσαμε σε έργα υποδομών και παρεμβάσεις που έδωσαν λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και ανοίγουν αναπτυξιακές προοπτικές. 
Δουλέψαμε για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους στην πόλη του Αγρινίου και τα χωριά του Δήμου μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς: τους ηλικιωμένους, τους νέους γονείς, τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, τους αγρότες, τους καταστηματάρχες.
Για την ανάδειξη της κάθετης σύνδεσης με την Ιόνια Οδό ως κυρίαρχος στρατηγικός στόχος, με την αξιοποίηση της προσφοράς συμπολίτη μας για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης, 
Η ΒΑΑ, στην οποία εσχάτως εντάξαμε και το 4ο έργο προϋπολογισμού μισού εκατομμυρίου ευρώ, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα έργα την είσοδο της πόλης, ύψους 4,8 εκ., η ένταξη του έργου αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης από το φράγμα Καστρακίου έως τις κεντρικές δεξαμενές Αγρινίου» ύψους 17,8 εκ. ευρώ που εντάξαμε πριν από λίγες μέρες, τα προενταγμένα έργα ύψους 21 εκ. ευρώ. 
Ακόμη η δημοπράτηση του νέου κτιρίου του 7ου Γυμνασίου, το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων των τελευταίων ετών που αλλάζει δραστικά την  φυσιογνωμία του Αγρινίου.
Εκσυγχρονίζοντας την ΚΟΙΠΑ, ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές και τις πολύτιμες δράσεις που προσφέρονται στους Αγρινιώτες: τη Βοήθεια στο Σπίτι,  τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΗΦΗ, τους παιδικούς σταθμούς και δημιουργία 4 βρεφικών τμημάτων που στηρίζουν τις εργαζόμενες οικογένειες χωρίς τροφεία για κανένα δημότη.
Απαντήσαμε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά στη μεγάλη πρόκληση της κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές και αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερες. 
Αναφέρω ενδεικτικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο,  το Συσσίτιο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, το Κέντρο Κοινότητα για τους Ρομά συμπολίτες μας, τις Δομές Αστέγων, το  Κέντρο Ημέρας  και το Υπνωτήριο. 
Θυμίζω ακόμη την Ακτίνα Εθελοντισμού που δημιουργήσαμε, η οποία ξεσήκωσε ένα πρωτόγνωρο, αισιόδοξο κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς στην πόλη μας.
Με στοχευμένες δράσεις ενισχύουμε την τοπική μας οικονομία, με την αναβάθμιση του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης του Αγρινίου, τη προώθηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που πριν λίγες μέρες εντάχθηκε, την εξασφάλιση 3,2 ευρώ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, με πρωτοβουλίες για την στήριξη του πρωτογενούς μας τομέα, της ραχοκοκαλιάς της τοπικής οικονομίας μας, μέσω θεσμών όπως η «Ελαία». 
Δώσαμε έμφαση στο περιβάλλον, με την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του ΧΥΤΑ, την ενίσχυση των υποδομών με νέα απορριμματοφόρα και κάδους, 
την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, τα έργα συλλογικής αστικών λυμάτων στην Αγία Βαρβάρα ύψους 1,2 εκ ευρώ, την προώθηση της κατασκευής του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων που,  σε συνδυασμό με την επέκταση του ΧΥΤΑ και την μετατροπή του σε ΧΥΤΥ, επιλύει το πρόβλημα για τα 50 επόμενα χρόνια. 
Ταυτόχρονα ενισχύσαμε σημαντικά το περιβάλλον και το αστικό και περιαστικό πράσινο, με έργα 2,8 εκ για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων, 13 νέες παιδικές χαρές και άλλες 46 που ήδη ετοιμάζονται.
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πάρκο μας. Μέχρι τώρα αποφεύγαμε να το κάνουμε σκόπιμα. Για να μη δώσουμε τροφή στους κακόβουλους  οι  οποίοι χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο προσπαθούσαν  να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφιβολίας σε αυτή την δύσκολη και σκληρά γραφειοκρατική πορεία ωρίμανσης του έργου.
Όμως όσο και αν προσπάθησαν σας λέω ότι, όλα τα  εμπόδια ξεπεράστηκαν με κόπο υπομονή και συνεργασία, οι διαδικασίες δρομολογήθηκαν και το έργο πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί. 
Δώσαμε έμφαση στον πολιτισμό με ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, και δράσεις όπως η αναβάθμιση των δημοτικών κινηματογράφων και  η ενίσχυση του ΔΗΠΕΘΕ που μετά από 2.500 χρόνια άνοιξε το αρχαίο θέατρο της Δήλου με την Εκάβη.
Στις αθλητικές υποδομές, αναβαθμίσαμε το δημοτικό μας στάδιο που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του, συμβάλαμε στη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου της Αερογέφυρας, και προχωρήσαμε στην ανακατασκευή του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου – ένα έργο ύψους 700.000 ευρώ – καθώς και των γηπέδων στις δημοτικές ενότητες αλλά και σε γειτονιές της πόλης.

Φίλες και φίλοι,
Το έργο που μαζί πετύχαμε μιλά από μόνο του. 
Είναι η καλύτερη, η πιο ακλόνητη απόδειξη της δύναμης του συμβολαίου που υπογράψαμε και μαζί εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια για τον τόπο μας. 
Είναι η καλύτερη και η πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους απεγνωσμένα προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. 
Το έργο μας είναι εδώ, το βλέπουμε και το ζούμε όλοι οι Αγρινιώτες. Και με την αποψινή μας συγκέντρωση σφραγίζουμε ανεξίτηλα την κοινή μας απόφαση και δέσμευση αυτό το έργο να συνεχιστεί.
Σε λίγες ώρες, η αποφασιστικότητα μας αυτή θα εκφραστεί στις κάλπες. 
Μια ματιά μόνο στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας αρκεί για να καταδείξει τη μεγάλη ποιοτική μας διαφορά. 
Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω τους Αγρινιώτες και τις Αγρινιώτισσες, τους υποψήφιους δημοτικούς μας συμβούλους, που κοσμούν και τιμούν τον κοινό μας αγώνα. 
Την Κυριακή το Αγρίνιο θα βγει νικητής.
Από την επόμενη κιόλας μέρα ξαναπιάνουμε μαζί δουλειά. 
Με νέα αυτοπεποίθηση, με ανανεωμένη εντολή, 
με πίστη στις δυνάμεις μας και το όραμα που μας ενώνει για τον τόπο μας.
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ, για το ΜΕΓΑΛΟ, ΗΧΗΡΟ αποτέλεσμα ΝΙΚΗΣ την Κυριακή. 
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ για να σφραγίσουμε με χρώμα αισιοδοξίας και προοπτικής το αύριο του Αγρινίου και των χωριών μας. 
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ για να συνεχίσουμε όσα μαζί ξεκινήσαμε. 
 ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ να τελειώσουμε με το χθες. 
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΖΕΙΣ.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο