Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Το γεφύρι και η Δημοτική Αρχή! -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Αντιδήμαρχε κ. Φραδέλο, Πρόεδρε της Πογωνιάς ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Το γεφύρι και η Δημοτική Αρχή!
Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Αντιδήμαρχε κ. Φραδέλο. Πρόεδρε της Πογωνιάς. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Γράφει ο:  Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός


          Έχω γράψει αρκετές φορές το εξής: Σε συνάντηση διάρκειας πολλών ωρών στις αρχές Σεπτέμβρη του 2014 στο Δημαρχείο του Δήμου μας στη Βόνιτσα που είχα με το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη ανάμεσα στα πολλά θέματα που συζητήσαμε ήταν και η κατασκευή γεφυριού στο κάμπο της Πογωνιάς στη θέση βερνίκος ή  γεφύρι στη θέση  Σωτηρίου.
      Ένας μεγάλος ξεροπόταμος αρχίζει από το Στενό και διασχίζοντας κάθετα το κάμπο καταλήγει στη θέση βερνίκος. Με τις ισχυρές καταιγίδες- συχνές στη περιοχή- και λόγω της μορφολογίας του εδάφους  η ποσότητα του νερού που ρέει είναι πολύ μεγάλη.  
         Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πλημμύρες από ένα σημείο και μετά. Το μικρό γεφύρι στη θέση Σωτηρίου είναι αδύνατο να παίξει το ρόλο του. Τα νερά υπερκαλύπτουν το γεφύρι με άμεση συνέπεια να κόβεται ο κάμπος σε ένα μεγάλο κομμάτι του στα δύο. Σε μερικές περιπτώσεις είναι αδύνατο να περιγραφεί, το τι ακριβώς συμβαίνει.................



     Αυτό δυστυχώς γίνεται από τη δεκαετία του 1960 που είχαμε τα πρόβατα σε κοντινή απόσταση, αλλά και πριν. Έχω βιωματική εμπειρία. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα.  

           Η μη λύση του προβλήματος αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για όλες τις τοπικές αρχές. Δυστυχώς κάποιοι τιμωρούνται για τις επιλογές τους. Έχω πλήρη γνώση του τι ΓΡΑΦΩ και αν χρειαστεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αναφερθώ σε καταστάσεις και πρόσωπα συγκεκριμένα. Κάποιοι το γεφύρι της δασκάλας (όπως το λέμε) και άσφαλτο μπροστά από τη στάνη τους, τα έφτιαξαν εδώ και δεκαετίες. Αν κάποιος ή κάποιοι ενοχλούνται ή διαφωνούν τους προκαλώ να απαντήσουν επώνυμα.

         Το θέμα έθεσα στον νεοεκλεγέντα τότε Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, το έθετα σε κάθε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, το έθεσα στη Λαϊκή Συνέλευση που έγινε στη Πογωνιά, το έθεσα στις παρουσιάσεις του βιβλίου μου σε Βόνιτσα και Πάλαιρο.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 
         Λίγες ημέρες πριν τη ψηφοφορία της Κυριακής 26/05/2019 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη Πογωνιά. Τη Κυριακή  των εκλογών το μεσημέρι πήγα στο γεφύρι στο βερνίκο. Γνωρίζετε ότι εγώ πηγαίνω σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου. Σήμερα έκανα ένα τηλεφώνημα σε θεσμικό παράγοντα της Πογωνιάς. Τι είχε συμβεί;

         -Λίγες ημέρες πριν τη Κυριακή 26/05/2019 που έγιναν οι εκλογές του πρώτου γύρου στο γεφύρι στο βερνίκο πήγε μηχάνημα με σαφή πρόθεση να γκρεμίσει το γεφύρι. Το διαπίστωσα και εγώ με τα μάτια μου. Είδα ότι το μηχάνημα άρχισε να τρυπά το υπάρχον τσιμέντο. Δημιούργησε δύο μικρές οπές.  Όπως πληροφορήθηκα έγινε μία παρέμβαση και το μηχάνημα απομακρύνθηκε. Σταμάτησε το γκρέμισμα.  

Να τονίσω: Δεν έχω απολύτως τίποτε με το συγκεκριμένο εργολάβο. Ούτε έχω με οποιονδήποτε άλλο εργολάβο και προμηθευτή.

Θέτω όμως τα εξής ερωτήματα:
1)-Υπάρχει απόφαση για γκρέμισμα και κατασκευή του γεφυριού; Aν ναι, ποιού οργάνου;
2)-To  έργο είναι γραμμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου;
3)-Yπάρχει μελέτη, προϋπολογισμός για το έργο;
4)-Ποιος ή ποιοι έδωσαν εντολή στο κάτοχο του μηχανήματος να αρχίσει εργασίες;
5)-Γνώριζε τη μετάβαση του μηχανήματος ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς κ. Στάχτιαρης Λεωνίδας;
6)-Γνώριζε τη μετάβαση του μηχανήματος o Aντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στα έργα της ΔΕ Παλαίρου, αρα  και της Πογωνιάς, κ. Φραδέλος Κων/νος;
7)-Γνώριζε τη μετάβαση του μηχανήματος o  Δήμαρχος κ. Αποστολάκης;
8)-Αν ο κάτοχος του μηχανήματος πήγε με δική του πρωτοβουλία καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Φραδέλο, τον  Πρόεδο κ. Στάχτιαρη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το αυτονόητο. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
9)-Αν ο κάτοχος του μηχανήματος πήρε από κάπου εντολή (που είναι και το πιο πιθανό θέλω να ελπίζω) τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  το οποίο  έχει υποχρέωση το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει.

ΠΡΟΤΑΣΗ και ΘΕΣΗ δική μου
1)-Άμεση και επιτακτική ανάγκη είναι  η δημιουργία νέου γεφυριού στη θέση βερνίκου( θέση Σωτηρίου)
2)-Άμεση και επιτακτική ανάγκη είναι να γίνει καθαρισμός, συντήρηση του αγροτικού δρόμου που ξεκινά από τη παλιά εκκλησία της Πογωνιάς, πάει στ λόμπα Τζουβάρα, πάει στη σμυρτούλα, πάει στο βερνίκο, περνάει το γεφύρι, και καταλήγει στις εκβολές του  ξεροπόταμου που σας ανέφερα.
3)-Καλώ το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μωραΐτη και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λιάπη  να θέσουν εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές του δεύτερου γύρου.
4)-Το θέμα αυτό μέσα στο καλοκαίρι επιβάλλεται  τελειώσει.  Να γίνει ένα ασφαλές  γεφύρι.  Κάθε φορά που γίνεται πλημμύρα στο χωριό υπάρχει πανικός. Κινδυνεύουν άνθρωποι, ζώα, οχήματα.
5)-Με την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής προτείνω να γίνει συζήτηση για μία σωστή  παρέμβαση σε όλο το μήκος του ξεροπόταμου από Στενό, γεφύρι δασκάλας, βερνίκος, γεφύρι Σωτηρίου, εκβολές. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Θα πρότεινα σε κάποιους να καταλάβουν ότι ο Δήμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ. 
2)-Θα πρότεινα σε κάποιους να καταλάβουν ότι υπάρχουν ΝΟΜΟΙ που καθορίζουν τα πάντα.
3)-Θα πρότεινα σε κάποιους  ότι το 2019 δεν μπορούν να συμπεριφέρονται πολιτικά ως οι κομματάρχες της δεξιάς μεταπολεμικά, η όπως οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη τελευταία περίοδο της παρακμής τους. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ.


20 σχόλια:

  1. Δάσκαλε ξεφτίλισε τους. Να είσαι καλά. Δυστυχώς έτσι λειτουργούν. Νομίζουν ότι είναι δερβέναγές. Εκμεταλλεύονται την αμάθεια και τις ανάγκες των κατοίκων και νομίζουν ότι κάποιοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπαλάβα τους είπες να πάει στο γεφύρι ή δεν του είπες. Αν πήγε μόνος του αύριο πήγαινε τον στον εισαγγελέα. Αν του είπες τότε είσαι εσύ ο κατηγορούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα πάντα ευθύνεται ο Κάρυ. Δεν κάνουν τίποτε χωρίς να τον ρωτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν έτσι. Κώστα όλα και όλους στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που θα πρέπει να απαντήσει ο κύριος Αποστολάκης είναι από που προέρχεται ο πακτωλός των χρημάτων τα οποία ξόδεψε την πρώτη Κυριακή. Τα ποσά είναι υπερβολικά πολλά και ας μην κρυβόμαστε προέρχονται από τον κρατικό κορβανα και σπαταλωνται αδίκως προκειμένου κάποιοι ρεμπεσκεδες να μπαίνουν υποψήφιοι με το συνδυασμό του Αποστολάκη. Η ΑΑΔΕ υποχρεούται να ερευνήσει τα φαινόμενα αυτά στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και να αποδώσει ευθύνες οι οποίες είναι αστικές και ποινικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν κατηγορειτε να το κάνετε με στοιχεία και με ονοματεπώνυμο. Μάλλον όμως δεν τολμάμε γιατί λετε ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΄Μπαλάβα γιατί τα απορριματοφόρα από Βόνιτσα και Κατούνα έβαζαν πετρέλαιο από τα βενζινάδικα στη Ζαβέρδα. Εχεις καταλάβει τι υπέγραφες ως Αντιδήμαρχος μεταφορών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος έλεγε σε προμηθευτές και εργολάβους; Κόψε μου και ένα τιμολόγια για να πληρώσω τους εργάτες. Και αφού του το έκοβε, του έλεγε. Καμάρι μου , αυτό θα το ξέρω εγώ και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oι Οικονομικοί Επιθεωρητές αργά ή γρήγορα ανεξαρτήτου αποτελέσματος θα έρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:37 πμ
    Η περιτρέχουσα φαυλότητα βρήκε τον εκφραστή της. Δυστυχώς σε ένα μέρος της κοινωνίας αυτά αρέσουν. Αυτοί που τα κάνουν θεωρούνται οι έξυπνοι. Για ένα να είσαι σίγουρος. Θα λογοδοτήσει για όλα. Πολλοί θα καθίσουν στο σκαμνί. Αυτοί που έβαζαν τις υπογραφές τους σε ανύπαρκτα έργα θα πληρώσουν ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπάλιο τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Καλά πέρασες πέντε χρονάκια. Ας πρόσεχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ γενικά μου μου ακούγονται. Με στόχο τον κ. Αποστολάκη. Μερικές ημέρες πριν τις εκλογές.
    Λέτε πολλά και στην ουσία τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κυριος Τριαντακωσταντης δεν τα λεει λιγες μερες πριν τις εκλογες τα λεει απο πολυ καιρο πριν και λεει αληθειες δυστυχως για ολους τους Αποστολακηδες ευτυχως για ολους τους υπολοιπους που δεν τα ξερανε και τα μαθαινουν!!!Αρκετα με τον κυριο Αποστολακη και την παρεα του πρεπει να φυγει εχει καταστρεψει τα παντα!!

      Διαγραφή
  13. Δεν είναι γενικά 6,46. Εδώ υπάρχει καραμπινάτη παρανομία. Κάποιοι θεωρούν το Δήμο επιχείρηση τους. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι πάνω από νόμους. Κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τη κονόμα. Θα απολογηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτά που λένε τώρα άπαντες ο δάσκαλος τα γράφει χρόνια τώρα. Μπράβο δάσκαλε για το θάρρος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To πρατήριο σαούρα, τουπέκα. Τώρα δείτε υποψήφιοι από τη Ζαβέρδα. Να το χαίρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα εστιάσω σε αυτο...μεχρι προχτες σε καθε αναρτηση σου τον αποκαλουσες απετυχημένο επερχόμενο δήμαρχο. Σήμερα εγινε ο κ. Δήμαρχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kύριε Παναγιωτίδη

    Χθες, σήμερα και δια βίου θεωρούσα, θεωρώ και θα θεωρώ το πρώην Δήμαρχο κ Σολδάτο, τον νυν Δήμαρχο κ Αποστολάκη , τον υποψήφιο Δήμαρχο κ Κασόλα , και τις δύο Δημοτικές Αρχές από το 2011 μέχρι σήμερα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ.

    Επερχόμενο Δήμαρχο ΔΕΝ τον αποκάλεσα ΠΟΤΕ.

    Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο φωναχτά.

    Εσείς τι θέση έχετε;

    Φοβάστε κάτι, να πείτε τη γνώμη σας;

    Εγώ θα ψηφίσω ΑΚΥΡΟ και στις δύο κάλπες τη Κυριακή 02-06-2019. Εσείς;

    Πάντως χαίρομαι που διαβάζετε και σχολιάσετε επώνυμα το άρθρο μου. Κάτι που εκτιμώ.
    Καλό θα είναι να προμηθευτείτε και το βιβλίο μου.

    Αν σας ενδιαφέρει τηλεφωνείτε στο 6977087399.
    Κοστίζει 10 ευρώ.

    Αν έχετε οικονομικό πρόβλημα( δεν σας γνωρίζω) τότε θα σας το δωρίσω.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ακυρο δεν είναι λύση κ. Τριαντακωνσταντή. Αλλά την ουρίτσα σας την βγάζετε έξω ως συνήθως. Άρθρα μακροσκελή χωρίς καμία πράξη. Φρου φρου κ αρώματα είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σταματα να γράφεις βλακα εσενα και τους συριζαιους ο αποστολακης σας έχει γραμενους στα αρχ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο