Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

       Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων νήσων για την μεταφορά από τον  Πύργο και το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, 4.500 τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κων/νος Μπαλατσούρας, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, συγκαλεί την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, στις 6:00 το απόγευμα, κατεπείγουσα συνεδρίαση. 
Αναλυτικά: 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67, Ν.3852/10).

    Σας καλούμε να προσέλθετε σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στην Βόνιτσα, στις 21 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

-Συζήτηση για εισήγηση προς τον «Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας» σχετικά με την διάθεση των αστικών αποβλήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και Δήμου Πύργου, μετά από σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. 

*Η συνεδρίαση κρίνεται ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

4 σχόλια:

  1. ενας που εκπροσωπούσε τον Δήμο, ομολόγησε ότι η γεώτρηση που υπάρχει στα ΧΥΤΑ βγάζει μολυσμένο νερό. Το ζήτημα είναι σοβαρότατο. Με τόσα λίγα σκπουπίδια η μόλυνση έφτασε στον υδροφόρο ορίζοντα της λίμνης. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Αμεσα ενέργειες. Να μην έλθουν τα σκουπίδια της Λευκάδας, του Πύργου, της Καλαμάτας, της Ολυμπίας.
    Μόνο τα σκουπίδια του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πολύ λίγο χρόνο, σε σχέση με το όριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ , δυστυχώς μολύνθηκε ο υδροφόρος ορίζοντας. Η ανακοίνωση σύγκλισης του ΔΣ έγινε κάτω από τη πίεση των γεγονότων. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε σε αυτό και από καρδιάς ευχαριστώ την ιστοσελίδα.
    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πότε έμαθαν για το έγγραφο του κ Κατσαμπίρη;
    Αν το έμαθαν από το άρθρο μου, που ανάρτησε η ιστοσελίδα λίγες ώρες νωρίτερα τότε ό κ Κατσαμπίρης και πρωτίστως ο κ Δήμαρχος έχουν τεράστιες ευθύνες.
    Αν το ήξεραν τόσο καιρό και δεν μίλαγαν, τότε έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες όλοι μαζί.

    Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ. Κύριε Κατσαμπίρη ,όταν σας είπα μέσα στο ΔΣ ο τόπος μας θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας μου είπατε <>. Δυστυχώς δεν άκουσες το πρώην δάσκαλο σου.

    Κύριε Μπαλατσούρα όταν με αποβάλλατε από την αίθουσα γιατί θορυβούσα για το ίδιο θέμα , σας είπα ότι είμαι υπερήφανος για το λόγο που με αποβάλλατε.

    Προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
    Τη Δευτέρα σας καλώ να πείτε.
    ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ 3ης ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δημοτικοι σύμβουλοι της Παλαίρου μέχτρι τώρα σταθήκατε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.. Συνηγορήσατε στην υποβάθμιση και το δηλητηριασμό του τόπου σας και του νερού σας... Θα συνεχίστε αυτή τη τακτική στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας για τα νέα σκουπίδια του Πύργου που ο δήμαρχος ετοιμάζεται να φέρει στο ΧΥΤΑ Παλαίρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποστολάκη, το καλαμπούρισε βάρος μας για ικανοποίηση ξένων φίλων σου , τέλος.
    Κατσαμπίρη, στηριζόμαστε σε σένα,την επιστημονική σου επάρκεια και την αγάπη σου για το τόπο.
    Να υλοποιηθούν όλες οι μελέτες για την ορθή λειτουργία του χυτα και οι υπεύθυνοι που ανέχθηκαν ή κάλυψαν παρατυπίες να πάνε στη δικαιοσύνη. Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο