Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ: Οι επ’ ανδραγαθία ανθυποβεζίρηδες και οι καλικάντζαροι…

Δεν είμαστε άτακτες αντάρτικες ομάδες, είμαστε τακτικό οργανωμένο Έθνος, ελάλησε ο επ’ ανδραγαθία ανθυποβεζίρης Αλέκ-τωρ Φλαμπουράρης
Τώρα-μεταξύ μας βέβαια- αυτό δε μπορεί να το σκέφτηκε μόνος του ο Αλέκ-τωρ, μάλλον ο μέγας πολέμαρχος ανθυποβεζίρης Καμμένος θα του το σφύριξε. 
Ο Αλέκ-τωρ απλώς το ελάλησε ως ο εκπρόσωπος της ευρύτερης συντροφίας του ανθυποβεζίρη Α’, γνωστού και ως «πιτσιρίκου» κι ακόμα γνωστότερου ως 4Π ή ΠΠΠΠ (πρώτος, παπατζής, πιτσιρίκος, πρωθυπουργός).

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος

   Ας κάνουμε την ανασκόπηση του χρυσού έτους 2015, πρώτη φορά ακροδεξιά με αριστερό φλας, συνέχισε να λαλεί, ο Αλέκ-τωρ. Θα είμαι σύντομος, δε θέλω να κουράσω, δε θέλω να αποσπάσω το λαό απ’ τις γιορτινές του δραστηριότητες! Ελπίζω οι περισσότεροι να έχουν μετακομίσει σε σπηλιές. Βλέπετε πιάνουμε σιγά-σιγά το στόχο, που έχει θέσει το κουαρτέτο των θεσμών των υποβεζίρηδων (Γιούνκερ, Ντράγκικλπ), για επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους του λαού στα σπήλαια. 
     Αυτό μου το είπε ο λιτός, ο σχεδόν ασκητικά ζων δόκιμος-ανθυποβεζίρης παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, καθ’ ότι στα σπήλαια κατέφυγε τότε κι ο αντιμνημονιακός Ιωσήφ, αφού τα Ξεχοδοχεία είχαν γεμίσει από πρώην μνημονιακούς και εγκαίρως μετανοήσαντες Ιουδαίους, που είχαν θέσει τον τράχηλό τους υπό την χρυσήνσπάθην της (προδρόμου της ΕΕ) Ρώμης. Βέβαια κάποιοι θα ισχυρισθούν πως, αυτοί που τώρα κατευθύνονται στις σπηλιές είναι άστεγοι κι όχι ωθούμενοι από βαθυτάτη κατάνυξη ή έστω θεσμική συμμόρφωση! Αυτά τα λένε-είναι φανερό- όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στη βουλή! Ρωτήστε και τον ανθυποδεκανέα Βασίλη Λεβέντη!..........



     Πρέπει βέβαια στις σπηλιές να τοποθετηθούν τηλεοράσεις, να δει ο εν κατανύξει λαός τη συνέντευξή μου, είπε κορδωμένος και γιομάτος πόθεν έσχες ο ανθυποβεζίρης Φλαμπουράρης. Η δόκιμος ανθυποβεζίρισσα Όλγα Γεροβασίλη να επιληφθεί απ’ αυτού! 
    Που είναι η Όλγα; Ρωτάει ο Φλαμπουράρης όλος αγωνία; Χορεύει ζεϊμπέκικα στον Μαργαρίτη σύντροφε Αλέκ-τορα κι όλα τα κανάλια μεταδίδουν απ’ ευθείας τις φιγούρες της, του απαντούν ενθουσιωδώς οι αγκαριομάχοι του Μαξίμου! Αν είναι δυνατόν! Στο Μαργαρίτη που πηγαίνει στις επαρχίες και τραγουδάει στα φεστιβάλ του δογματικού Κουτσούμπα; Τι θα πει ο ανθυποβεζίρης Β’ Γιάννης Δραγασάκης, που παρά τρίχα να γίνει γενικός γραμματικός τότε στα 1990; Χάθηκε ένας Τερλέγκας ή ένας Νότης Σφακιανάκης; Ααα αυτή η Όλγα με ταράζει!
       Ανθυποβεζίρη Αλέκ-τορα, είμαστε στον αέρα, ψιθυρίζουν οι συναζόμενοι συντάχτες, υπό τις οδηγίες του ανθυποβεζιρότερου του ανθυποβεζίρη συντάχτη Θανάση Καρτερού! Του Θανάση που Αυγιανίζει πριν Αλέκ-τωρλαλίσει!
     Ευχαριστώ το ασκέρι TV (όλα τα μεγάλα κανάλια στη σειρά)! Βλέπεται αποκαθιστούμε την τάξη και στις συχνότητες! Όλα τα κανάλια μπορούν να δουλεύουν νόμιμα, ασχέτως αν στο παρελθόν παρανομούσαν ή αν εξακολουθούν να παρανομούν και ΘΑ εξακολουθούν να παρανομούν. Εξ άλλου στα πλαίσια της διαρκούς κωλοτούμπας, όπως άλλωστε επιτάσσουν και οι θεσμοί και οι τράπεζες και που δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ο ΠΠΠΠ, ο πιο εύκολος τρόπος να πατάξουμε την παρανομία είναι να την βαφτίσουμε νομιμότητα (για τους ισχυρούς) και σε κάθε περίπτωση να θεωρούμε παράνομους και έτσι να αντιμετωπίζουμε τους αδύναμους και τους δυστυχείς! Διότι έχει ήδη μεγαλοφυώς και μεγαλοπρεπώς αναλύσει ο ΠΠΠΠ πως, αν ισοπεδώσουμε τους δυστυχείς, ξεμπερδεύουμε με τη δυστυχία!
       Το έτος που φεύγει, το 2015, θα ονομαστεί χρυσό έτος των επ’ ανδραγαθία ανθυποβεζίρηδων ή έτος πρώτη φορά ακροδεξιά με αριστερό φλας ή έτος του έρπη του καμιλιέρη, ελάλησε, κοιτώντας μακριά στους αιώνες, ο Αλέκ-τωρ!
      Πρέπει να γνωρίζει ο (εν τω σπηλαίω) Ελληνικός λαός, ότι πάντοτε θα λέμε την αλήθεια! Κι η αλήθεια είναι ότι πετύχαμε τον μεγαλύτερο έρπη(τα) στην πολιτική μας ιστορία, διεθνώς και σκληρότατα διαπραγματευόμενοι για 17 ώρες, 3 πρώτα λεπτά και 2,5 δευτερόλεπτα. 
     Και καταφέραμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τον Βεζίρη Βόλφγκανγκ (Σόιμπλε) και την Αρχιβεζίρισσα Άγγελα (Μέρκελ). Μάλιστα, για να τους αφοπλίσουμε πλήρως, ανεβάσαμε το δημόσιο Ελληνικό χρέος (μόνο) κατά 60%. 
    Αρχικά οι συνομιλητές μας έμειναν άναβδοι, με την επινόηση του ΠΠΠΠ, αλλά τελικά δέχτηκαν την Ελληνική πρόταση ενθουσιασμένοι. Μάλιστα παρασημοφόρησαν τον ανθυποβεζίρη Α’ ή ΠΠΠΠ με τον ανεξίτηλο έρπη(τα), εις ένδειξην αναγνώρισης της ανεπανάληπτης κωλοτούμπας του.
      Είμαστε υπερήφανοι για τον έρπη(τά) μας, γιατί οι παλιοί αγωνιστές της αριστεράς βασανίζονταν για 17 και πλέον χρόνια και δεν μπορούσαν να υπογράψουν αλλαγή των φρονημάτων τους. Εμείς ως κυβέρνηση των ανθυποβεζίρηδων καταφέραμε μέσα σε 17 ώρες, 3 πρώτα λεπτά και 2,5 δευτερόλεπτα και μόνο με 13 δις άμεση επιβάρυνση του Ελληνικού λαού, να υπογράψουμε εντιμότατη συμφωνία με την πολυχρονεμένη μας Αρχιβεζίρισσα. Κι γι” αυτό οι ψηφοφόροι μας μας επιβράβευσαν στις 20 του περασμένου Σεπτέμβρη. Αναρωτιέμαι, συνέχισε ο Αλέκ-τωρ, πόσα φιλολαϊκά δεινά έχουμε να επιφυλάξουμε ακόμα στους Έλληνες;
       Όμως ας τελειώσω εδώ, είπε μέσα του ο επ’ ανδραγαθία ανθυποβεζίρηςΑλέκ-τωρΦλαμπουράρης. Ας τελειώσω εδώ, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μου φάνε τους κουραμπιέδες οι καιροφυλακτούντες καλικάντζαροι της αντιπολίτευσης! Δεν είναι τυχαίο που η πάλαι ποτέ Αλέκα είχε ονομάσει τον Αλεξάκο κουραμπιέ! Αχ πότε θ’ αλλάξει τα νερά του ποταμιού ο δεκανέας αλλαγής ο Σταύρος Θεοδωράκης, να φύγει ο φόβος των καλικάντζαρων;
     Αυτά σκέφτονταν ο επ’ ανδραγαθία ανθυποβεζίρηςΑλέκ-τωρ Φλαμπουράρης, πριν ανακοινώσει τα ποσοστά των μειώσεων στις συντάξεις!
Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο