Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ζητούν με ένσταση ν΄ ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο Βονιτσάνων!

        Ένσταση κατέθεσαν μέλη του Συλλόγου «εν Αθήναις Βονιτσάνων» στην οποία καταγγέλλουν πλήθος παρατυπιών ως προς την εκλογική διαδικασία και ζητάνε την ακύρωση των εκλογών. 
     Εάν πράγματι συνέβησαν όσα ισχυρίζονται τα μέλη του συλλόγου, υπάρχει σοβαρό θέμα της εγκυρότητας των εκλογών. Η ένσταση όμως δεν επιδόθηκε στο Πρωτοδικείο, εν τούτοις  κατατέθηκε για να βρουν λύση η εξελεγκτική, εφορευτική επιτροπή και ο πρώτος πλειονοψηφήσαντας σύμβουλος των εκλογών Σπύρος Μπίτσης. Τώρα πως θα βγει άκρη ένας θεός ξέρει!
Αναλυτικά:  

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
    Καταθέτουμε ένσταση κατά της εγκυρότητας των εκλογών του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων "ο Αμβρακικός" που έγιναν στα Γραφεία της ΠΑΝΣΥ στις 20 Δεκεμβρίου 2015.
   Ψήφισαν 67 άτομα. Ταμειακώς εντάξει πριν την έναρξη των εκλογών ήταν 20 άτομα από τα οποία δεν ήρθαν 4. Κι αν υπολογίσουμε ότι ένα άτομο δεν ψήφησε ενώ πλήρωσε την ημέρα των εκλογών (έγγραφο) διαπιστώνουμε ότι πρέπει να βρούμε ότι πλήρωσαν τουλάχιστον 50 άτομα (πιθανόν κάποιοι  ταμειακώς εντάξει να πλήρωσαν ξανά).  
     Κόπηκαν 37 αποδείξεις (από Νο 87 έως Νο 123– έγγραφο). Από τις 37 αποδείξεις αφαιρούμε τις αποδείξεις Νο 100 και Νο 123 που είναι άκυρες λόγω λάθους.  Έτσι βγάζουμε έγκυρες 35 αποδείξεις. Οι αποδείξεις Νο 87, Νο 105, Νο 106, Νο 116, Νο 120, αντιπροσωπεύουν από δύο άτομα η κάθε μία δηλαδή 10 άτομα. Κι άλλα 30 άτομα από τις υπόλοιπες 30 αποδείξεις βγαίνει σύνολο 40 ατόμων που πλήρωσαν συνδρομή αντί των 50. Άρα τουλάχιστον 10 άτομα  ψήφισαν χωρίς να πληρώσουν συνδρομή.
       Δύο υποψήφιοι για το ΔΣ και ένας υποψήφιος για την εξελεγκτική επιτροπή δεν πλήρωσαν την συνδρομή τους  και όφειλε η εφορευτική να τους εξαιρέσει την υποψηφιότητά τους αλλά δεν το έκανε (έγγραφο)...........



   Αλλά ακόμα κι αν πλήρωσαν συνδρομή οι περισσότεροι από τους μισούς των ψηφοφόρων δεν είχαν το δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου.

Το άρθρο 20 αναφέρει μεταξύ άλλων: 
   -Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχει παν τακτικόν μέλος του Σωματείου το οποίον έχει εκπληρώσει απάσας τας προς τον Σύλλογον υποχρεώσεις του μέχρι της ημέρας των αρχαιρεσιών. 
     Αυτές οι υποχρεώσεις δεν είναι η πληρωμή μόνο της συνδρομής όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 που μιλάει για τα ταμειακώς εντάξει μέλη. Ποιες είναι αυτές; Η απάντηση έρχεται στο άρθρο 7 το οποίο στη αρχή λέει τα εξής: 
-   Παν τακτικό μέλος  υποχρεούται εκτός της καταβολής των συνδρομών να προσέρχεται εις τας Γενικάς Συνελεύσεις (υπάρχει πληθυντικός και όχι ενικός, άρα απαιτείται τουλάχιστον παρουσία σε 2 συνελεύσεις) και να μετέχη ενεργώς εις την δραστηριότητα του Συλλόγου. 
     Εδώ βλέπουμε καθαρά ότι δεν αρκεί και μόνο η καταβολή συνδρομής για το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. Μπαίνει η λέξη εκτός, ενώ μιλάει για τας Γενικάς Συνελεύσεις  στον πληθυντικό και όχι στον ενικό, δηλαδή δεν αρκεί η παρουσία σε μία μόνο Γενική Συνέλευση. Επιπρόσθετα στην συνέχεια αναφέρεται και η υποχρέωση να μετέχη ενεργώς εις τη δραστηριότητα του Συλλόγου (με το προσθετικό και στην αρχή της φράσης).
    Κι  αν δεν αποφάσισε  το ΔΣ όπως λέει το άρθρο 3 σε συνεδρίαση ποιοί έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη του Συλλόγου και άρα δικαίωμα ψήφου (το ΔΣ δυσλειτουργούσε λόγω της έριδας που δημιουργήθηκε ρατσιστικώς και παρανόμως με αφορμή την γνωστοποίησης από θρησκευτικούς κύκλους  της θρησκευτικής πεποίθησης του Προέδρου), κι αν οι εκλογές έγιναν έκτακτα και πρόωρα λόγω του προβλήματος αυτού χωρίς να παρέλθουν τα 2 χρόνια) ή και αν λόγω περιστάσεων δεν είναι δυνατόν από κανένα σύλλογο στην Ελλάδα να εφαρμόζει 100% το καταστατικό ή επιπρόσθετα μερικές φορές με την καθολική αποδοχή παραβλέπονται κάποια πράγματα, αυτό δεν αναιρεί την ισχύ των άρθρων 7 και 20 και ειδικά τώρα και σε αυτή την συγκεκριμένη περίπτωση των εκλογών όπου κάποια μέλη του συλλόγου προσπάθησαν με κακόβουλο στόχο και αντιδεολοντολογική συμπεριφορά να αλλοιώσουν σκόπιμα την σύνθεση του εκλογικού σώματος ώστε και με την χειραγώγηση της ψήφου (χαρτάκια με τα 7 ονόματα των τελικώς πλειοψηφισάντων) να πετάξουν στα σκουπίδια μια πολιτιστική πορεία του ΔΣ που αναγνωρίστηκε από τους Βονιτσάνους, τους Ξηρομερίτες (ΟΠΣΥΞ) τους Αιτωλοακαρνάνες (ΠΑΝΣΥ) και όχι μόνο ως η πιο πετυχημένη και η πιο πλούσια στα χρονικά του συλλόγου.
      Βλέπουμε λοιπόν πρώτον ότι η τελική  λίστα των υποψηφίων για το ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή δεν διαφοροποιήθηκε από την εφορευτική επιτροπή αφού πρώτα αφαιρεθούν οι υποψήφιοι που δεν είχαν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Δεύτερον, στο νόμιμο εκλογικό σώμα μπήκαν παράνομα όχι μόνο τουλάχιστον 10 άτομα που δεν πλήρωσαν συνδρομή αλλά και κάποιοι δεκάδες οι οποίοι ήρθα με μόνο και αποκλειστικό σκοπό την αποπομπή του προέδρου και των συμβούλων που τον στηρίζουν, και μάλιστα καθοδηγούμενοι και χειραγωγούμενοι με ένα χαρτάκι το οποίο μοιράζονταν στην είσοδο της αίθουσας, το οποίο είχε όλως τυχαίως (;) ακριβώς τα 7 ονόματα που βγήκαν πρώτα στην παράνομη όπως αποδεικνύεται ψηφοφορία. Το χαρτάκι αυτό εδόθη και στον υποψήφιο Κότση Φίλιππο (το έχει στην κατοχή του) τον οποίο δεν αναγνώρισαν ότι ήταν υποψήφιος όταν του έδωσαν το χαρτάκι. 
        Το χαρτάκι αυτό ήρθε σε γνώση του προέδρου (εκτός από αυτό του Κότση, είδε ένα άλλο στα χέρια μιας ηλικιωμένης η οποία όταν τον χαιρέτησε του έδειξε αρχικά το χαρτάκι, αλλά μετά καταλαβαίνοντας την γκάφα της το έκρυψε),  της αντιπροέδρου, του αναπληρωματικού του ΔΣ Πάτση Μίλτου και της υποψηφίας Μάρη Χ.   
        Το χαρτάκι αυτό βγήκε φωτό κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και επιδείχτηκε σε πολλούς παριστάμενους με αποτέλεσμα κάποια στιγμή  να προκληθεί μεγάλη ένταση και επίθεση φραστική από τον γραμματέα κατά του προέδρου ενώπιον τουλάχιστον είκοσι ατόμων και η οποία δεν μετατράπηκε σε χειροδικία λόγω της ψύχραιμης αντιμετώπισης από τον πρόεδρο. Μάλιστα για την φραστική επίθεση αντέδρασε ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Μπαίλης Νίκος και απεχώρησε από την διαδικασία λέγοντας ότι αν παραμείνει για ένα λεπτό ακόμα και βλέπει να συνεχίζεται το επεισόδιο θα χειροδικήσει εναντίον του Γραμματέα!

       Η εφορευτική επιτροπή έμεινε με δύο άτομα και στην συνέχεια με ένα αφού αποχώρησε και ο Μπακογιάννης Γ. με αποτέλεσμα στην διαδικασία να συνεχίσει μόνη της η Κ. Μαντζάνα με την βοήθεια ατόμων μη διορισμένων. Αυτο και μόνο δείχνει επιπλέον άκυρη την συνέχιση της διαδικασίας αφού όποια πρακτικά κι αν έγιναν έχουν την υπογραφή μόνο ενός μέλους και όχι του μέλους Μπακογιάννη Γ. και του προέδρου Μπαίλη Νίκου ο οποίος στο προφίλ του στις 3.12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας αναφέρει τα εξής :
    «Πήγα σήμερα στη Γ.Σ. των Εν Αθήναις Βονιτσάνων είχαμε κ εκλογές για καινούργιο Δ.Σ. Ποιό στημένες εκλογές δεν έχω ξαναδεί. Ούτε ο Κιμ Γιόνγκ Ούν δεν έκανε τέτοιες. Η πλάκα είναι ότι συμμετείχα κι εγώ στο ψηφοδέλτιο αλλά τα έκανα ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ».
      Δηλαδή ο ίδιος ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης και της εφορευτικής επιτροπής ανέφερε ότι οι εκλογές ήταν στημένες! Προφανώς κάτι θα ξέρει για να το λέει αυτό (ας ερωτηθεί) και η αντίδρασή του να αποχωρήσει δείχνει ότι τελικά δεν ήταν μόνο για την φασαρία που προκάλεσε ο γραμματέας!
     Δύο μέρες μετά τις εκλογές ο κ. Μπαίλης  υπέβαλε την παραίτησή του: 
    «Με λύπη μου σας ανακοινώνω την παραίτηση μου από την θέση του Δ.Σ. στο οποίο εκλέχθηκα στις πρόσφατες εκλογές διότι αυτές ήταν χειραγωγημένες και στημένες από άτομα πού ανήκουν στο παρελθόν. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της Γ.Σ. κ των εκλογών στην οποία ήμουν μέλος του προεδρείου της Γ.Σ. κ των εκλογών παρατηρήθηκαν κωμικοτραγικά γεγονότα όπως: ρατσιστική επίθεση στον πρόεδρο του συλλόγου (Δ. ΧΟΡΤΗ) για τα θρησκευτικά του πιστεύω κυκλοφορούσε χαρτί NO PAPER με 7 ονόματα ανάμεσα σε αυτά κ το δικό μου για χειραγώγηση των ψηφοφόρων, φραστική επίθεση του Γ.Γ. (ΜΠΡΟΥΜΟΥ) στον πρόεδρο αθρόα επίσκεψη μελών??? προς το τέλος κ άλλα αστεία γεγονότα. Αηδιασμένος αποχώρησα από την θέση μου κατά την διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων διότι δεν ήθελα να νομιμοποιήσω αυτή τη κατάσταση».

   Ο δε κ. Μπελεσιώτης Γ. μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής έκανε την ακόλουθη ανάρτηση – δήλωση : 
     «Σαν εκλεγμένο μέλος της τωρινής και της προηγούμενης ελεγκτικής επιτροπής, των εκλογικών διαδικασιών του συλλόγου μας -των εν Αθήναις Βονιτσάνων- θεωρώ την εκλογική διαδικασία της 20-12- 2015 - ΑΚΥΡΗ- γιατί δεν τηρήθηκαν, οι προβλεπόμενοι απ το καταστατικό όροι.
1)-Πολιτικοποιήθηκαν από ένα κόμμα (το ίδιο που διέλυσε τον σύλλογο και το 1980)
2)-Συμμετείχαν άτομα καθοδηγούμενα, που σπάνια εμφανίζονται στο σύλλογο και δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό. 
3)-Πολλοί δεν είναι εγγεγραμμένοι, ούτε στους καταλόγους μας.
4)-Δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.
5)-Δεν πλήρωσαν για τη συμμετοχή τους, στην εκλογική διαδικασία.
6)-Πήραν χαρτί έξω απ την εκλογική αίθουσα, να ψηφίσουν ορισμένα άτομα, για να μην διασκορπιστούν οι ψήφοι τους.
7)-Οι εκλογές έγιναν πρόωρα, γιατί αρκετούς καθώς έλεγαν δημόσια, τους ενοχλούσε το θρησκευτικό πιστεύω, του καταξιωμένου προέδρου μας. Αυτό το χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα, για να περάσει ο σύλλογος στα χέρια τους και να πάρουν τα εύσημα απ το κόμμα τους, που διαλύεται.
8)-Μας απείλησαν με μηνύσεις, αν αναφέρουμε ονόματα.
Όταν ο Πάτερ-Κοσμάς ο Αιτωλός, μετά την περιοδεία του στο Ξηρόμερο, και κατάκοπος, αποκοιμήθηκε στη Βρυσούλα κάτω από ένα πλάτανο, του κλέψανε τα παπούτσια και αποφάνθηκε
-Ευλογημένος τόπος, καταραμένοι οι άνθρωποι.
Είμαστε μνησίκακοι, ζηλόφθονες και μισαλλόδοξοι. 
Δεν θέλουμε την προκοπή του άλλου, αλλά ούτε και του τόπου μας. 
Αυτοί είμαστε». 

      Να σημειώσουμε και την παρέμβαση της αντιπροέδρου Μερισιώτη Ρ, η οποία λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του προέδρου από το βήμα πήρε το μικρόφωνο και εγκάλεσε ονομαστικά αυτόν ή αυτούς που μοίραζαν το χαρτάκι με το όνομα. Τους είπε να έρθουν στην αίθουσα να παρακολουθήσουν την διαδικασία και όχι να μοιράζουν χαρτάκια. Μάλιστα η αντιπρόεδρος απεχώρησε εκνευρισμένη και αηδιασμένη από την αίθουσα και την συνέλευση αυτήν ακριβώς την στιγμή.  Η όλη σκηνή είναι καταγραμμένη σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι λίγο μετά σε παρέμβαση που έγινε δεν αμφισβητήθηκε το χαρτάκι αλλά ο τρόπος και το ύφος της αντιπροέδρου.

      Στο βίντεο μιας ώρας (κάποιος άγνωστος αγενής πάτησε το κουμπί στην κάμερα και διεκόπη η εγγραφή στα 60 λεπτά περίπου της εγγραφής την ώρα που μιλούσε η κ. Ντίνου Ελένη παλιό μέλος του συλλόγου την ώρα ακριβώς που  τόνιζε  το απαράδεκτο της ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον του προέδρου (τυχαία η διακοπή εκείνη την ώρα;). 
     Η ίδια η κ. Ντίνου είπε (μετά την συνέλευση) ότι πάρα πολλούς ψηφοφόρους δεν τους γνώριζε και ενώ η ίδια συμμετέχει για χρόνια στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Και άλλοι δήλωσαν το ίδιο που δείχνει ότι τελικά ήρθαν άτομα (τους έφεραν δηλαδή) για να ψηφίσουν τα ονόματα από το χαρτάκι , αφού αυτοί οι ψηφοφόροι δεν έρχονταν για τουλάχιστον δυο χρόνια στις λοιπές εκδηλώσεις του συλλόγου όπως ρητά ζητά το καταστατικό.
        Το κλίμα στην συνέλευση ήταν εν γένει ασεβές προς τον πρόεδρο ο οποίος μιλούσε με δυσκολία στην ομιλία του και ενώ πιο πολλοί ήταν έξω από την αίθουσα για να φτιάχνουν τα ψηφοδέλτια και όχι μέσα στην αίθουσα για συμμετοχή στην συνέλευση. Ενώ ο πρόεδρος μιλούσε για τα πολιτιστικά πεπραγμένα του Δ.Σ. λιγοστοί  άκουγαν  και συμμετείχαν αφού οι περισσότεροι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία να τελειώσουν τον πρόεδρο και τους συμβούλους που τον στήριζαν. 

         Και ενώ η γενική συνέλευση έδωσε άδεια σε δύο τρία άτομα να ψηφίσουν κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου επειδή δούλευαν και έπρεπε να φύγουν νωρίς, αυτό τελικά έγινε πρακτική από σχεδόν το σύνολο των παρόντων, και ενώ η εφορευτική επιτροπή δεν είχε την εξουσιοδότηση αυτή. 
     Ήταν βέβαια ευκαιρία να απαξιωθεί ο ίδιος ο πρόεδρος που εκφωνούσε την ομιλία του. Δεν υπήρξε συζήτηση για τα ουσιαστικά ενδιαφέροντα της συνέλευσης παρά μόνο για τα θρησκευτικά πιστεύω του προέδρου. 
    Προκλητικά όσοι αναφέρθηκαν κατά του προέδρου δεν του άσκησαν κριτική αλλά τον κατηγόρησαν για τις πεποιθήσεις του (τις οποίες βέβαια όπως όφειλε και όπως το Σύνταγμα τον προστάτευε δεν ανέφερε ποτέ και σε κανέναν) ενώ υποκριτικά έλεγαν ότι δεν μιλούν ρατσιστικά ενώ αυτό ακριβώς έκαναν! 
     Μάλιστα αναφέρθηκε σαν ενίσχυση των λεγομένων τους η επιστολή του Μητροπολίτη προς τον Σύλλογο η οποία τον ανέφερε σαν επικίνδυνο και η οποία ζητούσε από τον σύλλογο να πράξει τα δέοντα , δηλαδή να διώξει τον πρόεδρο από την θέση του.

      Για όλα όσα σας αναφέρουμε ζητάμε την ακύρωση των εκλογών σύμφωνα με το καταστατικό. Η αίτηση ακυρότητας των εκλογών υπογράφεται από τους αιτούντες και δίδεται προς τα 3 μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής, προς τα 3 μέλη της εφορευτικής επιτροπής-προεδρείου της συνέλευσης και προς τον κ. Μπίτση Σ, ο οποίος βγήκε πρώτος σε ψήφους. 
     Η γραπτή απάντηση να δοθεί με οποιονδήποτε εφικτό τρόπο στους αιτούντες οι οποίοι επιφυλάσσονται να προσθέσουν ή να ενισχύσουν την ακυρότητα των εκλογών με νέα επιστολή ή και νέα επιχειρήματα ή να προσβάλουν την τυχόν απαράδεκτη αρνητική απάντηση επί του αιτήματος. 
     Επίσης όλοι οι αιτούντες δέχονται ή και ζητούν να μιλήσουν προσωπικά κατά την διάρκεια της συζήτησης της αίτησης ακυρότητας ή να φέρουν ή και να παρουσιάσουν οτιδήποτε τους ζητηθεί ή να αντικρούσουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη ή κρίση.

Αθήνα  23/12/2015

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: ΜΠΕΛΕΣΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΟΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΜΕΡΙΣΙΩΤΗ  ΡΑΝΙΑ, ΠΑΤΣΗΣ ΜΙΛΤΟΣ, ΜΕΡΙΣΙΩΤΗΣ  ΦΩΤΗΣ, ΚΟΤΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΜΑΡΗ  ΧΡΥΣΑ και ΚΟΥΤΟΥΡΙΝΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

1)- Ανατροπές στο Σύλλογο Βονιτσάνων- Ποιοι εκλέγονται, ποια ονόματα έμειναν εκτός

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)


2)- «Εμφύλιος» στo Σύλλογο Βονιτσάνων μετά τις εκλογές!

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 

3.- Νέος γύρος αντιπαράθεσης στο Σύλλογο Βόνιτσας. Ο Γ. Μπρούμος αντεπιτίθεται!

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)


 



21 σχόλια:

  1. Επειδή έχουν περάσει αρκετές μέρες και απάντηση δεν έχω λάβει, θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Μπαϊλης και ο κύριος Μπελεσιώτης θα μου δώσουν μια απάντηση στα ερωτήματα που έχω θέσει, μιας και ο διάλογος και η επιχειρηματολογία είναι δείγμα πολιτισμένων ανθρώπων. Έτσι αναρτώ ξανά την τοποθέτησή μου και το ερώτημά μου που εκκρεμεί από τις 24 Δεκέμβρη... Δεν αναφέρομαι στα ερωτήματα που έχω θέσει στον κύριο Χόρτη εδώ και μήνες (είναι άφαντος και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν απαντά, τι φοβάται άραγε;;;). Ακολουθεί η τοποθέτησή μου...
    "Βλέπω ότι επικαλείται ο κύριος Μπαΐλης (τον οποίο πραγματικά σέβομαι και εκτιμώ σαν πρόσωπο) σαν ένα λόγο για να δικαιολογήσει την παραίτησή του, ρατσιστική τάχα επίθεση στον πρόεδρο του συλλόγου! Ερωτώ λοιπόν: όταν ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου επιτίθεται ρατσιστικά με θρησκευτική μισαλλοδοξία σε κάποιο φίλο του συλλόγου και τον διαγράφει με το έτσι θέλω από το γκρούπ του συλλόγου στο facebook χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν, γιατί δεν υπήρξε ανάλογη αγανάκτηση και διαμαρτυρία από πλευράς ΔΣ του συλλόγου;;; Υπήρξε διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο του συλλόγου για τον φασιστικό,συγκεντρωτικό και απολυταρχικό τρόπο δράσης του; Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ ενέκριναν και αποδέχτηκαν τέτοιες τακτικές φίμωσης ενός φίλου του γκρουπ του συλλόγου; Γνωρίζετε ότι ο «δημοκράτης» πρόεδρος του συλλόγου με έχει διαγράψει όχι μόνο από το γκρούπ του συλλόγου, αλλά με έχει μπλοκάρει ώστε ούτε καν στην αναζήτηση του facebook να μην μου βγάζει το γκρουπ του συλλόγου μέχρι και αυτή τη στιγμή που σας γράφω;;; Τι φοβάται αλήθεια; Ερώτηση λοιπόν: Αφού κόπτεστε τόσο πολύ για τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών, θα ήθελα να μάθω ποιές θα είναι οι ενέργειές σάς καθώς και του ΔΣ, ώστε να δείξετε την ευαισθησία σας σε θέματα όπως η δημοκρατία, η ελευθερία της άποψης, ο σεβασμός της θρησκείας του άλλου, κλπ;;; Αναμένω την απάντησή σας με πολύ ενδιαφέρον και ανυπομονησία.
    Όσον αφορά τον κύριο Μπελεσιώτη (τον οποίο σέβομαι λόγω της ηλικίας του αφενός αλλά και της προσωπικής του επαγγελματικής διαδρομής αφετέρου) και την αναφορά του στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, θα ήθελα να πω το εξής.Ίσως ο Άγιος Κοσμάς όταν και αν είπε την κουβέντα που ανέφερε προφανώς θα αναφερόταν σε αυτούς που του πήραν τα παπούτσια.Διαφωνώ με τις γενικεύσεις! Οχι! Δεν είμαστε όλοι ζηλόφθονες, μνησίκακοι, μισαλλόδοξοι! Αν εσείς αυτοπροσδιορίζεστε έτσι δικαίωμά σας. Αλλά μην γενικεύετε,παρακαλώ. Επίσης αφου αναφερόμαστε στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, μεγάλη η χάρη του , να σας υπενθυμίσω και μια άλλη ρήση του Αγίου: Όταν κάποιος βρίσει τον πατέρα μου ή την μητέρα μου έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω, αν όμως βρίσει τον Χριστό μου δεν θέλω να τον βλέπω στα μάτια μου! Αναρωτηθείτε, πως δρουν οι ομοϊδεάτες του προέδρου και τι σεβασμό δείχνουν στα ιερά και τα όσια της φυλής και του γένους μας, πριν χαρακτηρίσετε τον Άγιο Κοσμά τυχόν ρατσιστή, μισαλλόδοξο ή ζηλόφθονο. Επαναλαμβάνω για να κλείσω την ρήση του στρατηγού Μακρυγιάννη, αυτού που πολέμησε για την Ελλάδα (όταν άλλοι αρνούνται να πιάσουν όπλο στα χέρια τους για να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια του γένους μας) αλλά και αυτού που έχυσε το αίμα του στα πεδία των μαχών (όταν άλλοι αρνούνται να δώσουν το δικό τους) ώστε να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα εδώ και να συζητάμε ελεύθερα : «Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν/ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
    Αναμένω τις απαντήσεις σας με πολύ ενδιαφέρον και ανυπομονησία! Ευχαριστώ και για τον χρόνο που θα διαθέσετε για να διαβάσετε ότι έγραψα. Ευχαριστώ και το μπλοκ που μου δίνει το βήμα να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου (γιατί κάποιοι πρόεδροι δεν το κάνουν).Προς Θεού δεν έχω καμία διάθεση για αντιδικία ή αντιπαράθεση μαζί σας. Διάλογο κάνουμε.
    Με σεβασμό και τιμή,
    Νιάφας Διονύσιος"

    Περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοκληρη Βονιτσα ! και ψηφισαν μονο 67 μελη


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριοι μας κουρασατε με το θέμα. Φαίνεται οτι κάποιοι δεν ξέρουν να χάνουν και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Θλιβερά πραγματα για έναν σύλλογοι που τα μελη του τουλάχιστον τον θεωρούν φορέα πολιτισμού αλλα τα ίδια με την συμπεριφορα τους, αντιφάσκουν. Τι να πει κανείς; Απ'οτι φαίνεται παντως, ολα τα προηγούμενα χρονια δεν υπήρχαν παρόμοιες παρατυπίες και τωρα όλοι "καίγονται" για "διαφάνεια" και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Λιγο υποκριτικό μου φαίνεται όλο αυτό, ως τρίτος παρατηρητής και μου δείχνει οτι κάποιοι ειναι κολλημένοι στο παρελθόν και σε συγκεκριμενα πρόσωπα και καταστάσεις. Δυσκαμπτοι και "κολλημένοι" αδυνατούν να ταυτιστούν με το νεο και την αλλαγή καθότι ΤΟΥΣ φοβίζει, είτε φοβούνται για την απώλεια των κεκτημένων τους και της θεσούλας τους. Σε οτι αφορά τον Μητροπολίτη μας, να ξέρετε ειναι ένα πνευματικό διαμαντι της Εκκλησίας μας και μην βιάζεστε να απορρίψετε τα όσα σας λέει. Σκεφτείτε μήπως γνωρίζει καποια πράγματα παραπάνω ως πνευματικός πατέρας και μην βιάζεστε να τον απορρίψετε μερικοί εξαιτίας της ΑΓΝΟΙΑΣ ΣΑΣ, πάνω σε βασικά θεματα πίστης. Δεν εχετε παρά να ψαχτειτε μερικοί, είτε διαβάζοντας βιβλία, είτε μέσω ίντερνετ για να διαπιστώσετε το αληθες των λεγόμενων του Μητροπολίτη μας.
    Εύχομαι να επικράτησει η ειρήνη μεσα στον συσύλλογο και να δοθεί η ευκαιρία στο νεο Δ.Σ. να παρουσιάσει ένα έργο.
    Ας πέσουμε επειτα να τους κατασπαραξουμε σαν τα κοράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ομοσπονδια των πολιτιστικων συλλογων του Ξηρομερου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ )
    εχει ηθικη υποχρεωση να παρει θεση σε οσα γραφονται και διαβαζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σου είναι η καρέκλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συλλογος βονιτσανων, και οχι μονο: ''εικονα σου ειμαι δημοκρατια και σου μοιαζω''. τα ιδια και τα ιδια παντου οταν προκειται να μοιραστουν καρεκλες. περαστικα σου ηλιθιε καραγκιοζη εντιμε ψηφοφορε πολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 20 υποψήφιοι και ψηφισαν συνολικά 67 άτομα. Ενας-Μια από το νεό συμβούλιο ούτε καν παρουσιάστηκε δεν ψήφισε. Και όσα γράφει ο πατριώτης Νιάφας είναι σωστά. Για το θέμα των παραβάσεων στους ψηφίσαντες πρφέπει το απερχόμενο συμβούλιο να ελέγξει τον ευατό του. Αυτοί δεν έκαναν τον έλεγχο και υπήρξε η κερκόπορτα. Πάντως τώρα πρέπει να παραιτηθεί αυτή-αυτός που δεν παρουσιάστηκε πουθενά και επειδή δώθηκε το όνομά της-του στο χαρτάκι εκλέχθηκε. Αμεσα τώρα η παραίτηση είναι το τίμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8 , 27
    ξεραμε για επιστολικη ψηφο
    αλλα δεν ξεραμε για επιστολικη υποψηφιοτητα
    αν ολα ειναι αληθεια αυτα που συμβαινουν στο συμπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσοι επικαλούνται συνέχεια θρησκεία, Πατρίδα και Οικογένεια απλά τα χρησιμοποιούν σαν ασπίδες προστασίας, κρύβονται πίσω από αυτά και κανένας δεν τα πιστεύει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτούς που κρύβονται πισω από την ανωνυμία του blog και δεν εχουν τα "κακαλα" να σχολιάσουν επώνυμα, όπως κάνει ο κ. ΝΙΑΦΑΣ, εχεις να μας πεις κάτι κύριε ανώνυμε; Εσένα σχολιαστή φάντασμα γιατί να πιστέψουμε τη γνωμη σου; Άντε με όλους τους Ελληναράδες του καναπέ, όλοι εχετε την κριτική στο στόμα, ανώνυμα βεβαια....μην εκτεθουμε κιόλας.....

      Διαγραφή
  10. ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ:
    α)Υπάρχει βιβλίο μελών στο Σύλλογο; Στις εκλογές όπως είναι αυτονόητο, αλλά και όπως προβλέπεται από το καταστατικό, παίρνουν μέρος μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου και τα ταμειακώς εντάξει. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατό να θέσει κάποιος υποψηφιότητα ή και να ψηφίσει αν δεν έχει καταβάλει συνδρομή στο Σύλλογο. Πέντε μέρες πριν από την Γενική συνέλευση υποβλήθηκαν οι αιτήσεις υποψηφιότητας, λογικά έγινε ο έλεγχος νομιμότητας επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες και δημοσιεύτηκαν. Αν αρκετές υποψηφιότητες δεν ήταν νόμιμες η απερχόμενη διοίκηση έπρεπε να τις απορρίψει και μάλιστα να προτείνει ακόμα και την αναβολή των εκλογών. Επομένως η ευθυνη της συμμετοχης υποψηφιων που δεν είχαν πληρώσει είναι της απερχομενης διοικησης που είχε το χρόνο να απορρίψει τις υποψηφιότητες αλλα δεν το έκανε;
    β)Παντού σε όλους τους συλλόγους και σωματεία που οι εκλογές διενεργούνται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, επιτρέπεται η πολυσταυρία (βάζουμε μέχρι 7 σταυρούς) γίνονται ομαδοποιήσεις-ρεύματα. Είναι λογικό ο κάθε ενας που θελει να διοικησει το συλλογο να θελει τους δικους του ανθρώπους ή αυτος να εκτιμά ποιοι είναι οι καλύτεροι. Προς τι ο λαικισμός για τα χαρτάκια; Προτείνω να υπάρξει πρόταση για την τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου και να επιτρέπεται στο μέλλον μόνο η μονοσταυρία η διασταυρία για να αποφευγονται οι ομαδοποιησεις.
    γ)ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Το Προεδρείο της Γ.Συνέλευσης μαζί με την εφορευτική επιτροπή συντάσσει το Πρακτικό Αρχαιρεσιών το οποίο παραδίδεται, μαζί με το εκλογικό υλικό, (Ψηφοδέλτια, μπλοκ εισπράξεων, κ.α) στο σύμβουλο που πλειοψήφησε (Εδώ Μπίτσης). Σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής κατά του κύρους των αρχαιρεσιών δεν αναστέλλεται η ανάληψη των καθηκόντων των εκλεγμένων οργάνων του Συλλόγου και ούτε περιορίζονται οι αρμοδιότητές τους.
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ…
    Ο ενωτικός ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τωρα με τα blogs μαθαινουμε τα νεα
    παλιοτερα , ποιος ξερει ... ενας θεος ξερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βαρεθήκαμε κύριοι του "πολιτιστικού" συλλογου, συνεχίστε έτσι, κυρίως οι απερχομενοι που δεν λενε να αποδεχτούν την ήττα τους και θα αρχίσει να σας σιχτιριζει ο κόσμος σε λίγο. Όποιος δεν γνωρίζει την λέξη "σιχτιριζω" να του κανω μετάφραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Που εισασταν τοσα χρονια ρε παιδια τωρα σας επιασε το κοψιμο για το συλογο πολυ μεγαλο ενδιαφερον καιδεν μπορω να καταλαβο τη γηνετε ο κ μπελεσιωτης πρωτον εχει μπερδεψη τοις ημερομηνιες ποτε διαλυθικε ο συλογος και δευτερον ηταν αντιπροεδρος η γυναικατου οταν διαλυθικε ο συλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε, όπου ήθελε ηταν ο καθένας τόσο καιρο. Δεν ειναι κακό να ασχολειται κάποιος με έναν σύλλογο. Άλλο όμως να ασχολειται από ενδιαφέρον, άλλο επειδη "χάσαμε την καρέκλα πατριώτη" και άλλο επειδη απλα "πουλάει" το θέμα και παίρνουμε και κανενα "κλικ" παραπάνω..

      Διαγραφή
    2. Πατριωτη εαν ηθελα τη καρεκλα να εισε σηγουρος οτι θα την ειχα οπως την ειχα και στο παρελθον για πολα χρονια αλλα ας ερθουμε στο διαταυτα ας συκοθη ο χορτης με τα θρεισκευτικα του και ο μπρουμος με τα πολοιτικα του να φυγουνε και να αφησουν το συλλογο ησυχο!!!

      Διαγραφή
    3. Το "χάσαμε την καρέκλα πατριώτη" δεν πήγαινε για σένα πατριώτη....πηγαινε σε όλους αυτούς που τάχα τωρα φέρνουν θέματα παρατυπιας της διαδικασίας, γιατί α) προφανως στο παρελθόν δεν υπήρχε καμία παρατυπία, γινόταν ολα τέλεια και β) δεν λενε να καταλαβουν οτι όλοι ειναι αιρετοί και κανείς αναντικαταστατος...... Οσο για τους δύο που ανέφερες, ο πρώτος εζυγισθη και εμετρηθη... ας δούμε και τον δεύτερο και τον κρίνουμε όλοι μαζι στο τέλος, αν φανεί κατώτερος των περιστάσεων. Οφείλουμε όμως να περιμένουμε πρωτα να δούμε το έργο του και μετά να τον κρίνουμε. Έτσι ειναι το σωστό.
      ΚΑΛΗ χρονιά!

      Διαγραφή
  14. Να αφησετε τον συλογο και τις καρεκλες ησυχες σε αυτους που ξερουν ,αν θελουν να ασχοληθουν τα δυο ποιο παλια ατομα που εφτιαξαν τον συλλογο και τον αγαπουσαν ,ΑΝ ΖΟΥΝ Βεβαια,αυτοι αγαπουσαν στα αληθεια τον τοπο μας και τον συλλογο !!!!!(Ζωη σε λογους τους ....καλες γιορτες σε ολους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια συμβουλη.... μην κολλάς σε άτομα....ουδεις αναντικαταστατος... δηλαδη για να καταλάβουμε την λογική του επιχειρήματος σου, πρεπει ο σύλλογος να στηριχθεί σε άτομα που μπορει και να έχουν πεθάνει..... Μαλισταααααα...... Ο καθένας μπορεί να προσφέρει στον συλλογο αρκει να εχει υγιή κίνητρα, δηλαδή να αγαπάει την Βόνιτσα και οχι ιδιοτελείς προσωπικούς σκοπούς, όπως αυτοπροβολή, δημόσιες σχέσεις και γαντζωμα με την καρέκλα κτλ κτλ.

      Διαγραφή
  15. Να τα αφήσετε ολα ήσυχα δεν ντρεπεσται λίγο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο