Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Εγκατάλειψη και απαξία χρόνων για το πρώην Κοινοτικό Κατάστημα της Τ.Κ. Μύτικα.

Με αφορμή τα 30.000 € που είναι εγγεγραμμένα στο πρόσφατα ψηφισθέν Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου, για την επισκευή του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, θέτουμε και δημόσια ως θέμα (το κάναμε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης) το θέμα της αξιοποίησης του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος της Τ.Κ. Μύτικα, το οποίο έχει μείνει χρόνια εγκαταλειμμένο και πλέον έχει αρχίσει να δημιουργεί μία πολύ αντιαισθητική εικόνα μέσα στο οικισμό του Μύτικα......

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο με απόφαση της Τ.Κ. Μύτικα και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου (επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής) παραχωρήθηκε δωρεάν για στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μύτικα. Όμως αυτή η απόφαση πλέον είναι σαν να μην υφίσταται, αφού στο Αστυνομικό Τμήμα Μύτικα έπεσαν οριστικά τίτλοι τέλους και πλέον δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η απόφαση να εφαρμοστεί.
Εμείς μεταφέρουμε αυτό που μας λένε και πολλοί Μυτικιώτες, ότι είναι κρίμα αυτό το τόσο γραφικό και όμορφο μικρό κτίσμα, σε αυτή την υπέροχη θέση πάνω στο κύμα να μην έχει αξιοποιηθεί από τον Δήμο. Καλό είναι λοιπόν η δημοτική αρχή, σε συνεννόηση με την Τ.Κ. και τους τοπικούς φορείς να κάνει μία συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Πολλές οι χρήσεις για τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Ας σκεφτούμε, ας συζητήσουμε και σίγουρα θα τις βρούμε. Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Είναι κρίμα να παραμένει σε αυτή την άθλια σημερινή κατάσταση.

mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο