Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Στον Αστακό το τουρνουά "Πέτρος Καπαγέρωφ" της ΕΟΚ

Ο Αίολος στηρίζει τις αξιέπαινες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και έτσι θα διεξαχθεί στον Αστακό το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά "Πέτρος Καπαγέρωφ", όπου θα συμμετάσχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν και εννέα παιδιά απο την περιοχή του Αστακού......
Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο κλειστό της πόλης από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, παρουσία κορυφαίων προπονητών απ' όλη τη χώρα, που εκπονούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα και αναδεικνύουν τα επόμενα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

     Από το 1982 ξεκίνησαν τα Τουρνουά Χριστουγέννων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ. που εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα.Τα Τουρνουά αυτά διοργανώνονται κάθε χρόνο σε μια πόλη της Ελλάδος το χρονικό διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στα Τουρνουά αυτά συμμετέχουν οι καλύτεροι νεαροί αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα (ηλικίας 13-14 ετών). Οι αθλητές(περίπου 60 κάθε χρόνο) & οι αθλήτριες(περίπου 40 κάθε χρόνο) χωρίζονται σε ομάδες των 8-10 ατόμων.
   Την επίβλεψη των Τουρνουά Χριστουγέννων  Αγοριών & Κοριτσιών έχουν οι ομοσπονδιακοί και  περιφερειακοί προπονητές της Ε.Ο.Κ. υπό την καθοδήγηση των Τεχνικών Υπεύθυνων του Αναπτυξιακού Προγράμματος αγοριών και κοριτσιών. Εκτός από ομαδικές και ατομικές  προπονήσεις το πρόγραμμα του τουρνουά περιλαμβάνει αγώνες μεταξύ των ομάδων, διδασκαλία των κανονισμών Μπάσκετ και ομιλίες με γενικά θέματα που αφορούν την νεολαία, ενώ παράλληλα διοργανώνεται και το Σεμινάριο Περιφερειακών Προπονητών της Ε.Ο.Κ.
   Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. το 2002 το Τουρνουά Χριστουγέννων πραγματοποιείται στην μνήμη του εκλιπόντα Προέδρου της Πέτρου Καπαγέρωφ του οποίου και φέρει το όνομα σε ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα για το σημαντικότατο έργο του και την προσφορά του στην ανάπτυξη της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης

Μιχάλης Σταμουλάκης
basket247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο