Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Πεζοδρόμιο στην διαδρομή Κανδήλας-Βάρνακα και ποδηλατόδρομος στην διαδρομή Μύτικας-Κανδήλα


      Ένα πολύ ωραίο πεζοδρόμιο  και συνάμα σημαντικό για την ασφάλεια των μαθητών και των πεζών, 130 περίπου μέτρων, δημιουργήθηκε με το αντιπλημμυρικό του Γυμνασίου Κανδήλας όπως άλλωστε προέβλεπε και η σχετική μελέτη του έργου. 
       Πάρα  πολλοί κάτοικοι  από Κανδήλα και Βάρνακα μας εξέφρασαν την άποψη ότι το πεζοδρόμιο θα πρέπει να επεκταθεί σε όλη την διαδρομή από Κανδήλα προς Βάρνακα, αφού πρώτα αυτή ασφαλτοστρωθεί γιατί από τα συνεχή σκαψίματα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο,  και αν  γίνει κάτι τέτοιο θα φέρει ακόμη πιο κοντά τα δυο χωριά (πολλοί τα θεωρούν σαν ένα χωριό). Έξαλλου στην διαδρομή  αυτή υπάρχει και ηλεκτροφωτισμός αλλά και τα δίκτυα ύδρευσης των δυο χωριών που σε ένα σημείο ενώνονται...........

 
      Παρεμβάσεις  μπορούν και πρέπει να γίνουν και στο δρόμο Μύτικα-Κανδήλα ο όποιος πρέπει να μεγαλώσει και η δικιά μας πρόταση εδώ είναι  να γίνει ποδηλατοδρόμος στο επιπλέον κομμάτι στην άκρη του δρόμου. 
    Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν υπόψη στο συγχωριανό μας Αντιπεριφεριάρχη  Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα (τα γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος και υποσχέθηκε να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή ) κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο έργο για τα αντιπλημμυρικά του Γυμνάσιου (να υπενθυμίσουμε ότι οι επαρχιακοί δρόμοι ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας).
    Θα πρέπει όμως εδώ να πούμε ότι το πιο σημαντικό για την υλοποίηση τέτοιων έργων είναι να βοηθήσουν και να συναινέσουν και οι ιδιοκτήτες των κτημάτων κατά μήκος της επαρχιακής οδού. 
    Η ποιοτική  αναβάθμιση των χωριών μας δεν είναι μόνο θέμα της πολιτείας αλλά και δικό μας, και μακάρι να μπορέσουμε να το πετύχουμε.

ΠΗΓΗ: ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ
http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/2015/12/blog-post_83.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο