Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου :Εγγραφές στη Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας»

Μετά από δύο χρονιές επιτυχημένης λειτουργίας της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου συνεχίζει για τρίτη χρονιά τα μαθήματα της Σχολής, της οποίας η θεματολογία  θα περιλαμβάνει και για την περίοδο 2015-2016 θέματα τοπικής ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης, λαογραφίας και περιβάλλοντος......

Η κατά τις προηγούμενες περιόδους μεγάλη ανταπόκριση της Σχολής στους Αγρινιώτες, υποχρεώνει την Οργανωτική Επιτροπή να διατηρήσει και να βελτιώσει το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις και τις διαθέσεις των ακροατών η Σχολή συνεχίζει το πρόγραμμά της, εμπλουτισμένο με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε κοντινούς τόπους που παρουσιάζουν αρχαιολογικό, ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
     Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για τα μέσα Ιανουαρίου  2016  και προβλέπονται τουλάχιστον οκτώ τρίωρα μαθήματα, που θα γίνονται την Τετάρτη, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, που θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την εορταστική περίοδο. Θα υπάρξουν και κάποιες έκτακτες εισηγήσεις, που θα γίνουν άλλες ημέρες και πιθανόν σε άλλους χώρους, οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα.
Οι εισηγητές θα είναι  και φέτος διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, καλλιτέχνες και άλλοι ειδικοί επιστήμονες.
Μετά το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι εγγραφές θα γίνονται από τις 4 Ιανουαρίου 2016 στη Γραμματεία της Γ.Ε.Α., στον 3ο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου (Δευτέρα έως Παρασκευή το πρωί 11:00 π.μ – 1:00 μ.μ και το απόγευμα 6:00 -9:00 μ.μ.).
Κόστος εγγραφής: 30 ευρώ. (Φοιτητές – Άνεργοι: 15 ευρώ)
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2641024767 και στη Γραμματεία της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

agriniotimes

1 σχόλιο:

  1. Η τοπικη ιστορια !
    Να ειναι υποχρεωτικο μαθημα στα σχολεια της δημοτικης και μεσης εκπαιδευσης ! για καθε περιοχη και τοπο της Ελλαδας !
    ενεργοι απλοι πολιτες
    Ξηρομερου-Αιτωλ/νιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο