Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί διεγείρουν οι μεταμφιέσεις στο σεξ;

Μπορεί να μιλάμε για το σεξ, να κάνουμε αστεία γύρω από αυτό αλλά διστάζουμε να εκφράσουμε στον σύντροφο μας τις επιθυμίες μας πάνω σε αυτό. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τις φαντασιώσεις, που έχει ο ένας από τους δύο και θέλει κάποια στιγμή να τις υποδυθεί στην κρεβατοκάμαρα του.

Σύμφωνα με την κ.Ελεάνα Ελευθερίου ψυχοθεραπεύτρια-κλινική θεραπεύτρια σεξουαλικών διαταραχών,''η φαντασίωση είναι ένα φανταστικό σενάριο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σεξουαλικότητα και βασισμένο στο υποσυνείδητό μας, το οποίο περιέχει τις ασυνείδητες ή απωθημένες επιθυμίες μας''.
Στο πλαίσιο αυτό, συντελείται ένας συμβιβασμός μεταξύ ενορμήσεων και ηθικών απαγορεύσεων που εμφανίζεται με συμβολικό τρόπο και χρειάζεται αποκωδικοποίηση (όπως συμβαίνει και με τα όνειρα).
Στο σημείο αυτό οι ειδικοί αναφέρουν ότι ................. 

οι φαντασιώσεις συνήθως λειτουργούν διεγερτικά, εμπλουτίζοντας την ερωτική ζωή και επομένως ανανεώνουν τις ερωτικές συνευρέσεις στοιχεία δηλαδή που ενδεχομένως δημιουργούν ενδιαφέρον στην ερωτική συνεύρεση.
Σύμφωνα με την κ.Ελευθερίου μέσω μιας συγκεκριμένης ένδυσης, μπορούμε να μπούμε σε έναν διαφορετικό ρόλο, να γίνουμε κάποιοι άλλοι και το σεξ να είναι (ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να γίνει) όπως ακριβώς το έχουμε φανταστεί.
Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η στολή ανέκαθεν θεωρούνταν ένα «φετίχ», το οποίο προκαλούσε διέγερση.
Όπως εξηγεί η κ.Ελευθερίου αυτό συμβαίνει γιατί παραπέμπει σε συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες που έχει ο καθένας από εμάς, όπως είναι η πειθαρχία, η επιβολή ή η υποταγή, και οι οποίες -έως έναν βαθμό- προσθέτουν ενδιαφέρον και επομένως παραπάνω ερωτισμό στο σεξουαλικό παιχνίδι. Κατά παρόμοιο τρόπο λειτουργεί στην ερωτική μας διάθεση και η επιλογή του μέρους που θέλουμε να κάνουμε σεξ.
Ενδεικτικά η Debra Macleod συγγραφέας του βιβλίου ''The Fantasy Sex Deck'' η πλειοψηφία των ανδρών φαντασιώνεται ότι υποδύεται στην κρεβατοκάμαρά του ότι φοράει επαγγελματικές στολές: όπως αυτές της νοσοκόμας, της δασκάλας της αστυνομικίνας αλλά και της Στρουμφίτας.
Εξάλλου περί ορέξεως...
 http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο