Γράφει: Σπυριδούλα Σούφη
Αρχές καλοκαιριού και τα γιδοπρόβατα
έχουν την τιμητική τους. Οι κτηνοτρόφοι μας επιμένοντας στο έθιμο με τον κούρο
(κούρεμα), ξέρουν να μετατρέπουν μια κοπιαστική διαδικασία σε πανηγύρι και χαρά
με τη συμμετοχή συγγενών και φίλων.
Τελειώνοντας ο
κούρος, έστρωσαν πλούσιο τραπέζι για να αρχίσει το φαγοπότι, με ψημένο αρνί, κοκορέτσι, καλό κρασί και
το γλέντι ήταν δυνατό, το οποίο κράτησε έως
αργά το απόγευμα. Εδώ σειρά είχε το κοπάδι
του Μιλτιάδη Μερησιώτη στην Κανδήλα.!
Φωτο: Σπυριδούλα Σούφη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο