Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

5 φορές ισόβια και στο Εφετείο για τους δράστες του πενταπλού φονικού στα Καλύβια


Χωρίς ελαφρυντικά (φωτο)

    Το κοινό περί δικαίου αίσθημα εξέφρασε πριν από λίγο το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, όπως αυτοί εκφράστηκαν απ’ τον Διονύση Φούκα και την υπεράσπιση, αφού ο Λυσίμαχος για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παραστεί στο δικαστήριο, καταδικάζοντάς τους 5 φορές ισόβια.
    Το Εφετείο αποφάσισε επίσης ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε ακόμη χρηματική ποινή 1000 ευρώ για παράνομη κατοχή του όπλου, συν το προβλεπόμενο πρόστιμο για τα δικαστικά έξοδα. Τέλος, διέταξε να επιστραφούν στις οικογένειες των θυμάτων τα όπλα των πέντε άτυχων κυνηγών, τα οποία και είχαν κατασχεθεί απ’ την αστυνομία το βραδύ του αποτρόπαιου φονικού............



    Η δίκη έγινε μάλλον με συνοπτικές διαδικασίες, αφού κανείς δεν επιθυμούσε να έχει τη διάρκεια που κατά κανόνα έχουν τέτοιες υποθέσεις ακόμη και στο δεύτερο βαθμό. Άλλωστε, …δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις ή πρόσθετα στοιχεία απ’ την αρχική δίκη.
       Κατά τη διαδικασία οι μάρτυρες-συγγενείς των θυμάτων εστίασαν κυρίως στον πατέρα Λυσίμαχο Φούκα, σε μια προσπάθεια να καταρρίψουν κάθε επιχείρημα και να αφαιρέσουν κάθε ενδεχόμενο ελαφρυντικών, γνωρίζοντας και την αίτησή του να αφεθεί ελεύθερος, ουσιαστικά, λόγο των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Ο γιος Διονύσης Φούκας στη σύντομη απολογία του υποστήριξε ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε και είπε ότι δεν μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό του.
Το δικαστήριο, πάντως, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και απέρριψε, όπως προαναφέραμε, τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Πηγή: http://agrinioreport.com/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο