Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σε εξέλιξη δύο σημαντικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία για την οδική ασφάλεια των πολιτών


-Ασφαλτόστρωση στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων
-Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Παλιοβούνα

        Σε δύο από τα σημαντικότερα έργα που εκτελούνται αυτή την χρονική περίοδο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφορούν την οδική ασφάλεια των πολιτών, έκανε αυτοψία σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
    Πρόκειται για τις εργολαβίες «Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα» προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και «Τμηματικές Ανακατασκευές Ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων για άρση της επικινδυνότητας», συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ......



    Ο Απ. Κατσιφάρας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή, τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρη Καραβίδα και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργο Σταματελάτο, επισκέφθηκαν τα σημεία όπου γίνονται οι εργασίες και ενημερώθηκαν από τους αναδόχους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την εξέλιξη των σημαντικών αυτών έργων.
«Η προσπάθειά μας για να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν σταματά ποτέ. Και αυτό γιατί πρωταρχικός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στην αύξηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
    Και συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας: «Όσον αφορά το έργο της Παλιοβούνας με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με τις κατολισθήσεις που σημειώνονται συχνά. Το έργο της συντήρησης του οδοστρώματος προβλέπει την αντιμετώπιση των φθορών ώστε να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι κίνδυνοι για τους οδηγούς» και κατέληξε ο Περιφερειάρχης λέγοντας πως «τα χρήματα που έχουμε μπορεί να μην είναι πολλά και οι χρηματοδοτήσεις και οι πόροι να έρχονται με το σταγονόμετρο, όμως κάνουμε επίπονες προσπάθειες».

Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Παλιοβούνα
Οι εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα, είναι έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Τα έργα που κατασκευάζονται έχουν ως βασικό σκοπό την αναχαίτιση και τη συγκράτηση των βράχων που προέρχονται από τα ανάντη πρανή και καταλήγουν στο οδόστρωμα της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (από χιλιομετρική θέση 8+738 έως τη χιλιομετρική θέση 10+500), προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των επιβατών τους.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων, ελεύθερα και αγκυρούμενα πλέγματα συγκράτησης βραχοπτώσεων, συντήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων φραχτών και πλεγμάτων, άρση καταπτώσεων και καθαρισμό των επισφαλών για βραχοπτώσεις πρανών, στηθαία ασφαλείας.

Ασφαλτόστρωση στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων
Το έργο αυτό των τμηματικών ανακατασκευών ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων για την άρση της επικινδυνότητας είναι έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση και αυτό από το ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, κατασκευή ασφαλτικών εργασιών που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκσκαφή – φρεζάρισμα παλαιού ασφαλτικού, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους, αντιολισθηρή στρώση ασφαλτοτάπητα, ενώ θα ακολουθήσει και διαγράμμιση των σημείων.

2 σχόλια:

  1. Μωρε τουτ θα μας φκιασνη κη γιουφιρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανηξτη κανα σηρμα να πηραμη μη ταλουγα γιατη τσπινακηδης μας τσπιρατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο