Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Εκτός… αιγιαλού οι Δήμοι

 
    Στο Υπουργείο Οικονομικών περνούν πλέον οι μισθώσεις των παραλιών όλης της Χώρας, που «φεύγουν» από τα χέρια των Δήμων, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Από την πλευρά τους οι Δήμοι θα μπορούν απλά να διαπραγματεύονται τις μισθώσεις, μέσω δημοπρασιών, αλλά θα εισπράττουν μόνο τα μισά έσοδα από τη μίσθωση παραλιών (50 – 50 με το Δημόσιο).
Σύμφωνα με εγκύκλιο προς τις Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, η οποία βασίζεται σε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, «από 1ης Ιουνίου 2014 οι συμβάσεις της απευθείας παραχώρησης, θα συνάπτονται μόνο από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία και τους ενδιαφερομένους, με ποσοστό ανταλλάγματος 50% υπέρ του Δημοσίου και 50% υπέρ του οικείου ΟΤΑ».
Προβλήματα όμως αναμένεται να δημιουργήσει η πρόβλεψη, ότι οι Κτηματικές Υπηρεσίες πρέπει να διενεργούν ελέγχους τους καλοκαιρινούς μήνες και να συντάξουν συμβόλαια ενοικίασης, όπου υπάρχει εκκρεμότητα, χωρίς να έχουν το απαραίτητο προσωπικό.

 «Οι Κτηματικές Υπηρεσίες καλούνται να διενεργούν αυτοψίες κατά τη θερινή περίοδο και σε περίπτωση, που διαπιστωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι ή άλλοι ιδιώτες έχουν εγκατασταθεί στους χώρους αιγιαλού και παραλίας άνευ μισθώσεως (αδείας) να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας» αναφέρεται στην εγκύκλιο.
Πηγή: www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο