Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σύλληψη στο Μεσολόγγι για το ριφιφί στο Λούρο Πρέβεζας

unnamed
Διακριβώθηκε η δράση σπείρας η οποία εμπλέκεται σε διάρρηξη με τη μέθοδο του «ριφιφί», που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε κοσμηματοπωλείο στο Λούρο Πρέβεζας.......
 Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε αλλοδαπών μελών της σπείρας (τεσσάρων Αλβανών και ενός Ιταλού), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.Δυνάμει των ενταλμάτων, συνελήφθη χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, ένα από τα μέλη της σπείρας, ενώ ακόμη ένας από τους δράστες είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας για ναρκωτικά . Αναλυτικά αναφέρει η Αστυνομία:
Διακριβώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηπείρου, η δράση πενταμελούς εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκεται σε διάρρηξη, με τη μέθοδο του ριφιφί, η οποία έγινε την 24/25-12-2013, σε κοσμηματοπωλείο στο Λούρο Πρέβεζας.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 33, 28 και 27 ετών, καθώς και ένας 34χρονος υπήκοος Ιταλίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες κλοπές και εγκληματική οργάνωση και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.
Με βάση τα εντάλματα, συνελήφθη χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ο 33χρονος δράστης, ενώ σημειώνεται ότι ο 27χρονος συνεργός του είναι ήδη έγκλειστος στις Φυλακές Πατρών για ναρκωτικά.
Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των Τμημάτων Ασφάλειας Πρέβεζας και Μεσολογγίου και των Γραφείων Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες εμπλέκονται σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στο Λούρο Πρέβεζας, με τη μέθοδο του «ριφιφί», που έγινε μεταμεσονύχτιες ώρες της 24ης προς 25ης Δεκεμβρίου 2013.
Συγκεκριμένα, οι δράστες, αφού διέρρηξαν αρχικά διπλανό κατάστημα, στη συνέχεια με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, δημιούργησαν οπή σε μεσοτοιχία, η οποία εφάπτεται με το κοσμηματοπωλείο, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας για να υλοποιήσουν το σκοπό τους, εξουδετέρωσαν το σύστημα συναγερμού του κοσμηματοπωλείου, ενώ χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους, κινητά τηλέφωνα καταχωρημένα σε ονόματα αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής («αχυράνθρωπων»), έτσι ώστε να μην «αφήσουν» στοιχεία, που θα τους συνδέουν με τις πράξεις τους, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις πιθανότητες ανακάλυψης, εντοπισμού και σύλληψής τους.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε διαπράξει κατά τα έτη 2011-2012, διαρρήξεις χρυσοχοείων, με την ίδια μέθοδο, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, των Δελφών και της Καρδίτσας, ενώ τα αρχηγικά μέλη της είχαν συλληφθεί την 15-11-2012 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών
Τέλος, σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει, κατά το παρελθόν, τις διωκτικές Αρχές για συναφή και άλλα αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά κ.λπ.).
Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής δράσης της σπείρας, την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.


agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο