Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΤΟΥ


Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε   ο τοπικός μας Άγιος, Όσιος Βάρβαρος ο Πενταπολίτης .Εφέτος ελάμπρυνε τις λατρευτικές εκδηλώσεις η παρουσία αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου μας , το οποίο μετέφεραν τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ,ο εφημέριος της Ενορίας Ποταμού Κερκύρας π. Γεώργιος  Πετράκης ......


Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Εορταστικός  Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας  Πανοσ  Αρχιμ π. Επιφανείου  Καραγέωργου τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων της περιοχής και ομιλούντος του Αιδεσιμ. Π. Γεωργίου Πετράκη εφημερίου Ποταμού Κερκύρας.
Την ημέρα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος   του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας , Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ κ ΚΟΣΜΑ , τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων της περιοχής και ομιλούντος  του Ιεροκήρυκος της Ι Μητροπόλεως μας Πανοσ Αρχιμ π. Παύλου Ντανά.
Προ της απολύσεως  ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ Τσιβγέλη Αθανάσιο ιεροψάλτη της ενορίας Εισοδείων   της Θεοτόκου  Κονοπίνας.
Το απόγευμα τελέστηκε Ιερά Παράκληση στο Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου και εν συνεχεία η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας.






1 σχόλιο:

  1. Μεγαλη ευλογια για το Ξηρομερο η παρουσια τμηματος απο την Τιμια Καρα του Αγιου μας. Ο Αγιος Βαρβαρος εστω για λιγο επεστρεψε "σπιτι" του. Συγχαριτηρια στους υπευθυνους αυτης της επισκεψης! Ο Αγιος να πρεσβευει για ολους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο