Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

KYKΛΩΜΑΤΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 
    Κυκλώματα που διακινούν σατανιστικό υλικό μέσω Ίντερνετ, γκρουπ στο Facebook που υμνούν τον Εωσφόρο και προσεγγίζουν ευαίσθητες ψυχές, chat rooms που αναλαμβάνουν να «εξηγήσουν» στους αμύητους τις θεωρίες του σκότους και τον αποκρυφισμό... Το Διαδίκτυο είναι πλέον ο πιο διαδεδομένος τρόπος... για να παγιδευτεί κάποιος στα πλοκάμια της μαύρης μαγείας και του σατανισμού και να ακολουθήσει σκοτεινές διαδρομές που ξεπερνούν τη λογική...
   

Η ιστορία του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου είναι η ακραία έκφραση μιας παράξενης αναζήτησης που ξεκίνησε από τη μουσική για να καταλήξει στο έγκλημα. Κι όμως, δεν είναι η μοναδική. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχει ασχοληθεί με τρεις μεγάλες υποθέσεις σατανισμού και πέντε περιπτώσεις προσηλυτισμού τα τελευταία χρόνια, διοργανώνοντας συνεχώς ενημερωτικά σεμινάρια για μαθητές και νέους προκειμένου να αποφύγουν τα «μαύρα» μονοπάτια της φρίκης και του αίματος. Δεν έχουν περάσει τρία χρόνια από την ημέρα που εξιχνιάστηκε οργάνωση που διακινούσε σατανιστικό υλικό και έστηνε στη Λευκάδα τελετές μαύρης μαγείας και βουντού. Τότε συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες και ένας Ιταλός, παρ’ όλα αυτά το συγκεκριμένο νησί εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης των συγκεκριμένων ομάδων.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι «Ράμπο» της ηλεκτρονικής υπηρεσίας από την Ελληνική Αστυνομία έχουν διεισδύσει, με ψεύτικα προφίλ, σε συγκεκριμένα sites, παρακολουθώντας και καταγράφοντας ύποπτες κινήσεις, έτσι ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση για το τι παίζεται στο Ίντερνετ όσον αφορά στο σατανισμό.  Δεν είναι τυχαίο ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του σατανιστή της Γλυφάδας ξεκίνησε από το Facebook και την αναζήτηση που έκανε ο δολοφόνος για τον εντοπισμό μυημένων στο σατανισμό ατόμων.

Η περιέργεια και η επικοινωνία

Αναλυτές που έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο του σατανισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πύλη εισόδου στους αποκρυφιστικούς κύκλους είναι κατά ένα μεγάλο κομμάτι η μουσική και ειδικότερα το death metal. Πολλοί νέοι, επηρεασμένοι από αυτά τα αλλόκοτα μουσικά ερεθίσματα μπαίνουν στη διαδικασία της ερμηνείας των στίχων και της αναζήτησης κρυμμένων νοημάτων πίσω από μπερδεμένες λέξεις και νότες. Το Ιντερνετ τούς παρέχει την ευκολία της αναζήτησης αιρέσεων μέσα από ιστοσελίδες «μαύρης» ροκ μουσικής και φυσικά την πρόσβαση σε φόρουμ συζητήσεων σατανιστικού περιεχομένου.
   
Αρκεί ένα απλό search με τη λέξη «σατανισμός» ώστε στην οθόνη του υπολογιστή να εμφανιστούν άπειρες σελίδες και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλους όπως «Σατανάς», «666», «Εωσφόρος», «Δαίμονας» κ.λπ. Πολλά παιδιά αλλά και νέοι άνθρωποι μπαίνουν και διαβάζουν, ενώ κάποιοι από αυτούς περνούν και στο τελευταίο εμπόδιο προτού διεισδύσουν για τα καλά στο λαβύρινθο του σκότους και της διαστροφής. Είναι η επικοινωνία κυρίως μέσω e-mail με τις οργανώσεις... Μόλις κερδίσουν την εμπιστοσύνη, κλείνουν ραντεβού και συμμετέχουν σε πάρτι σατανιστών και τελετές μύησης για να γίνουν αποδεκτοί από τον Εωσφόρο.

Στην Ελλάδα, αγαπημένες περιοχές σατανιστικών ομάδων όπου διοργανώνονται παγανιστικού τύπου συναντήσεις είναι η Βραυρώνα, το Σούνιο και η Λευκάδα, ενώ οι συναντήσεις κορυφής πραγματοποιούνται στη μεγάλη πανσέληνο του Αυγούστου.
  
«Γύρω από το σατανισμό έχουμε εντοπίσει και υπάρχουν κάποια ελεγχόμενα sites, τα οποία γνωρίζουμε. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να κλείνει sites. Δεν μπορούμε ούτε να μπλοκάρουμε ούτε να ανακόψουμε την ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μέσα εκεί μπορεί να μπαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει. Αυτό που οφείλουμε εμείς είναι μέσα από την ενημέρωση να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Υπάρχουν πολλά sites που κάνουν προσηλυτισμό. Μέχρι στιγμής έχουμε ασχοληθεί με τρεις υποθέσεις σατανισμού και πέντε προσηλυτισμού με θύματα παιδιά τα οποία τα είχαν προσηλυτίσει κάποιοι και τα είχαν βάλει σε δικά τους κανάλια έτσι ώστε οι γονείς να χάσουν την επικοινωνία μαζί τους αφού δεν τους αναγνώριζαν παρά μόνο τους διαδικτυακούς τους γονείς», εξηγεί στο «ΘΕΜΑ» ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης και συμπληρώνει: «Οι διαδικτυακοί σατανιστές κλείνουν ραντεβού και βρίσκονται και συνευρίσκονται. Εχουν δικά τους κλαμπ και κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει κάτι. Μόνο οι ανθρωποθυσίες είναι απαγορευμένες. Σε μια μεγάλη υπόθεση στη Λευκάδα με τέσσερις συλλήψεις, σατανιστές έκαναν βουντού, ενώ στις άλλες υποθέσεις με τον  προσηλυτισμό στον σατανά ήρθαν στην υπηρεσία οι γονείς και έκαναν μήνυση. Σε ό,τι έχει να κάνει με το Facebook, να τονίσουμε ότι εμείς δεν μπορούμε να κατεβάσουμε προφίλ. Το Facebook είναι εταιρεία. Δεν ακούει κανέναν και καμία Αστυνομία. Αλλωστε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν διαθέτει τα απαραίτητα κουμπιά για να κλείνει προφίλ και sites. Αυτός ο μύθος πρέπει να σταματήσει».
Η υπόθεση της Λευκάδας και οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Στο νησί της Λευκάδας είχε εξιχνιαστεί πριν από τρία χρόνια μια υπόθεση που ξεκίνησε από τη διακίνιση σατανιστικού υλικού και κατέληξε αστυνομικοί να κάνουν «φύλλο και φτερό» βίλα όπου τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως στρατηγείο για τελετές μαύρης μαγείας. Με απλά λόγια, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από εισαγγελική παραγγελία άρχισε να «ξεσκονίζει» το Διαδίκτυο προκειμένου να εντοπίσει ποιοι ήταν αυτοί που διακινούσαν σατανιστικό υλικό και καθύβριζαν τα Θεία. Η μεγάλη επιχείρηση της Λευκάδας είναι ίσως η σημαντικότερη περίπτωση  εξιχνίασης σατανιστικής οργάνωσης που είχε απλώσει τα πλοκάμια της στο Ιντερνετ για να αλιεύει θύματα που μεταμόρφωνε σε πειθήνια όργανά της-οπαδούς του «έξω απ’ δω».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο