Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Από το Λονδίνο στο Αγρίνιο με ποδήλατο!

koi-podilata-londino-agrinio
Ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου διασχίζοντας την Ευρώπη - Συνολικά θα διανύσουν 3000 χιλιόμετρα.
Ποδηλασία αντοχής 3000 χιλιομέτρων, ένα εγχείρημα που ξεκίνησαν δύο έμπειροι ποδηλάτες ο κ. Γεράσιμος Λυκούδης, ιατρός στο Νοσοκομείο Καρύστου και ο κ. Γεράσιμος Μαλούτας, επιχειρηματίας.......


Ξεκίνησαν από το Λονδίνο στις 15 Ιουνίου διασχίζοντας Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία και Ελλάδα, και θα τερματίσουν στην πόλη της Καρύστου το Σάββατο στις 28 Ιουνίου το μεσημέρι.
Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουνίου οι δύο ποδηλάτες έφτασαν στο Αγρίνιο όπου και έκαναν στάση σε μια μαραθώνια ποδηλατική διαδρομή που απαιτεί αποθέματα ψυχικών και σωματικών δυνάμεων.
Στον κόμβο της Αμφιλοχίας τους υποδέχτηκαν ποδηλάτες από το Αγρίνιο όπου και τους συνόδευσαν μέχρι και την Πλατεία Δημοκρατίας όπου και διανυκτέρευσαν.
Μιλώντας στην ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ο κ. Γεράσιμος Λυκούδης δήλωσε ότι ξεκίνησε την ποδηλασία πριν από 8 χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει το γιο του που είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία. Στο διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει 7 συνεχόμενες Σπαρτακιάδες και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400 & 600 χιλιομέτρων.
‘’Έχουμε ταιριάξει σαν χαρακτήρες και αυτό είναι βασική προυπόθεση καθώς μας βοηθά να κάνουμε το ταξίδι και την διαδρομή μας πιο άνετη,παρότι οι συνθήκες πολλές φορές είναι αντίξοες αλλά όταν νιώθουμε ότι κουραζόμαστε κάνουμε μια στάση για αναπλήρωση δυνάμεων και συνεχίζουμε’’ δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Μαλούτας και συμπλήρωσε ότι η ‘’ σωματική κόπωση πολλές φορές δεν τίθεται εμπόδιο σε αυτό που αγαπάμε,χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και να μην υπερβαίνεις τις δυνάμεις σου όταν νιώθεις ότι σε εγκαταλείπουν,εκεί χρειάζεται ένα μικρό διάλειμμα και συνεχίζουμε’’
Η διαδρομή τους μέσω της ιστοσελίδας http://london-karystos.gr/ παρουσιάζει σε ζωντανό χρόνο το εγχείρημα που ξεκίνησε δείχνοντας στον χάρτη το ακριβές σημείο που βρίσκονται αλλά και την ταχύτητα καθώς και την απόσταση που αναμένεται να διανύσουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους.
Οι δύο ποδηλάτες διανύουν καθημερινά 200-300 χλμ. από επαρχιακές οδούς, ενώ  ξεκουράζονται 6-8 ώρες.
Κατά μήκος της διαδρομής έχουν συναντήσεις με ποδηλατικούς συλλόγους από όλη την Ευρώπη οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει την συμπαράστασή τους.
Οι δύο ποδηλάτες  επισκέφτηκαν την αδελφοποιημένη πόλη της Kαρύστου στη Γαλλία – Tilleul στο Belfort, καθώς και την πόλη Badia Polesine στην Ιταλία.
Στόχος της προσπάθειας η προβολή της χώρας μας και ειδικότερα της Καρύστου στην Ευρώπη, καθώς και να τεθούν οι βάσεις για μελλοντική διοργάνωση ενός αγώνα στην ίδια διαδρομή.
Στόχος είναι να εδραιωθεί η διαδρομή  LONDON-KARYSTOS Race και να αποτελέσει θεσμό.

Άλκης Αποστολόπουλος – εφημερίδα «Συνείδηση»
agriniopress

1 σχόλιο:

  1. Γεράσιμος Μαλούσης27 Ιουνίου 2014 στις 11:54 μ.μ.

    Με τον Ιατρό και καλό μου φίλο Γεράσιμο Λυκούδη συνεργαστήκαμε και κάναμε παρέα στην Κάρυστο Ευβοίας.Είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας και ένας αυθεντικός άνθρωπος.Πολλά μπράβο και στους 2 αθλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο