Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Νέα σύσκεψη του Γ. Αλεξόπουλου με νυν και νεοεκλεγέντες Δημάρχους για Πείρο – Παραπείρο

Το νερό αποτελεί κοινό αγαθό και πρέπει να φτάνει στον πολίτη με το μικρότερο δυνατό κόστος, και με την μεγαλύτερη επάρκεια και ποιότητα.
 

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Αθανάσιο Καρπή, τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Πατρέων Κώστα Πελετίδη και Δυτ. Αχαΐας Χρήστο Νικολάου και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ ως εκπρόσωπο του Δημάρχου Πατρέων, Αντώνη Κότσαλη.
Το θέμα της σύσκεψης ήταν ο Φορέας Διαχείρισης και Λειτουργίας του έργου «Ύδρευση Πάτρας - Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (ΒΙ.ΠΕ) και  οικισμών Βορειοδυτικής Αχαΐας από τους Ποταμούς Πείρο και Παραπείρο» .

 
Για μία ακόμη φορά, εκφράστηκε ταύτιση απόψεων για την μη συμμετοχή ιδιώτη στον Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος.
 Βασική αρχή της τοποθέτησης όλων, είναι πως το νερό αποτελεί κοινό αγαθό και πρέπει να φτάνει στον πολίτη με το μικρότερο δυνατό κόστος, και με την μεγαλύτερη επάρκεια και ποιότητα.
Η πρόταση της τελικής έκθεσης του ερευνητικού προγράμματος όπως μεταφέρθηκε προς διαβούλευση από το ΥΠ. ΜΕ. ΔΥ.  και προκρίνει την σύσταση Ανωνύμου Εταιρείας με τη συμμετοχή της ΒΙ.ΠΕ,  απορρίφθηκε από όλους τους συμμετέχοντες.
Κρίθηκε απαραίτητο δε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, κ. Αλεξόπουλου να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,  Μιχ. Χρυσοχοΐδη , προκειμένου να εκφραστούν εκτενώς οι θέσεις των τριών Δήμων της Π.Ε Αχαΐας , έτσι ώστε να καταστεί δυνατή άμεσα η σύσταση του φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.
Στην σύσκεψη παρέστησαν και ο Αντιδήμαρχος Δυτ. Αχαΐας Σπύρος Τραχάνης, ο πρόεδρος ΔΕΥΑ Κάτω Αχαΐας ο Βασίλης Γκοτσόπουλος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο