Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πρόβλημα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγρινίου




Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι νεφροπαθείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αφού μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της κλινικής η Μονάδα λειτουργεί με έναν νεφρολόγο, ο οποίος πριν λίγες μέρες κατέρρευσε μέσα στο νοσοκομείο από υπερκόπωση.
Μια από τις 3 μεγαλύτερες μονάδες αιμοκάθαρσης στην Ελλάδα, στην οποία κάνουν αιμοκάθαρση πάνω από 100 νεφροπαθείς και δέχεται ακόμα 200 νεφροπαθείς για εξετάσεις, υπολειτουργεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών, στη μονάδα θα έπρεπε να βρίσκονται καθημερινά 4 τουλάχιστον νεφρολόγοι.

Το Υπουργείο υγείας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν σοβαρότατες ευθύνες, γιατί όχι δεν λύνουν το πρόβλημα απεναντίας βάζουν πλάτη στην κατεύθυνση προσανατολισμού και εφησυχασμού των ασθενών και των οικογενειών τους με το να κάνουν πασαλείμματα μεταφέροντας γιατρούς (νεφρολόγους) από το Μεσολόγγι και την Πάτρα απαξιώνοντας και την εκεί λειτουργία των αντίστοιχων μονάδων.
Η κατάσταση αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους, θα βρεθούν σε ακόμη δυσκολότερη θέση μετά τη μείωση αποζημίωσης με βάση το νέο κανονισμό του πρώην ΕΟΠΥΥ. Τα όσα περιγράφονται είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χτες και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πολιτική που έχουν συνδιαμορφώσει στην ΕΕ, κατ' απαίτηση του κεφαλαίου για συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και γενικότερα των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. Πολιτική που απαιτεί να μεταφερθούν κονδύλια από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επέκτασης και γιγάντωσης της επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει για την άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες στήριξης των ασθενών που καλύπτει η μονάδα.
 
Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο