Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Τραγικές μνήμες στα Δικαστήρια Αγρινίου

geg-foukas-diki4
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν τη ώρα η δίκη του Διονύση και του Λυσίμαχου Φούκα (που είναι απών λόγω ασθένειας) από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αγρινίου, για το πενταπλό φονικό στα Καλύβια, τον Νοέμβριο του 2006.
Η δίκη έχει ξεκινήσει με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων του φονικού και η ατμόσφαιρα στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, είναι συγκινησιακά φορτισμένη.......


Ατάραχος και πολλές φορές με σκυμμένο το κεφάλι, ακούει τους συγγενείς των θυμάτων του, ο φυσικός αυτουργός του φονικού, ο 44χρονος Διονύσης Φούκας.
Πρώτος κατέθεσε ο πατέρας του Ηλία Πίπα, που δήλωσε πως ακόμη και σήμερα τον κυνηγά ένα αναπάντητο «γιατί». Σημείωσε ακόμη την ψυχραιμία αλλά και απανθρωπιά που επέδειξε ο Δ. Φούκας, που επέστρεψε μετά τους πρώτους πυροβολισμούς και άρχισε να ρίχνει χαριστικές βολές στπυς τραυματίες κυνηγούς. Ακολούθησε η κατάθεση της συζύγου και της μητέρας του Λάμπρου Αντρέσσα. Η δεύτερη επέρριψε την ευθύνη για το φονικό στον 80χρονο σήμερα Λυσίμαχο Φούκα, μιλώντας για άνθρωπο που τον φοβόταν το χωριό και  που ο γιος θα ακολουθούσε την όποια εντολή του. Οικογένεια «με φονικά ένστικτα» χαρακτήρισε αυτήν του Λ. Φούκα ακόμη η μητέρα του Λάμπρου Αντρέσσα.
Μίλησε επίσης για επτά θύματα και όχι πέντε , αφού πρόσθεσε την μητέρα και την αδερφή του Αλ. Νικολόπουλου, που αυτοκτόνησαν μερικά χρόνια μετά, μην μπορώντας να αντέξουν το ψυχολογικό βάρος.
Ακολούθησε η κατάθεση της μητέρας των Βασίλη και Χρήστου Νικολόπουλου, που ήταν στην κυριολεξία ένα ράκος, η πιο τραγική φιγούρα μέσα στα Δικαστήρια, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου, του νεαρότερου εκ των θυμάτων του πενταπλού φονικού. Έριξε όλες τις ευθύνες στον Λυσίμαχο Φούκα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εάν ο «γέρος»  δεν ήταν εκεί, δεν θα γίνονταν τίποτε, ενώ κατηγόρησε τον γιο για υποκριτική στάση αμέσως μετά το έγκλημα, χαρακτηρίζοντάς τον «πειθήνιο όργανο» του πατέρα του.
Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις συγγενών και μαρτύρων και αναμένεται να διαρκέσει αρκετή ώρα.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο