Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτ​ου στην Ι.Μ.Αιτωλί​ας και Ακαρνανίας​
     Μέσα σε κατανυκτικό και εόρτιο κλίμα και παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 21 Ιουνίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου η υποδοχή αποτμήματος της Τιμίας Κάρας του τοπικού Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας.
Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στον Ιερό Ναό ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Πετράκης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριο.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκαν στον ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Τρύφου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, ιερείς και διάκονοι, άρχοντες του τόπου και πλήθος πιστών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη την Αιτωλοακαρνανία και τις γειτονικές περιοχές για τον σκοπό αυτό.
 
Ακολούθησε Δοξολογία και Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριο που έδωσε την ευλογία να έρθει για 3 ημέρες το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βαρβάρου στον τόπο της ασκήσεως και του μαρτυρίου του. Επιπροσθέτως ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ποταμού Κερκύρας Πρωτοπρ. π.Γεώργιο Πετράκη που υποβλήθηκε στον κόπο και μετέφερε από την Κέρκυρα το Ιερό Λείψανο εν όψει  της εορτής του Αγίου Βαρβάρου.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κατούνας Αρχιμ. π.Νεκτάριο Τριάντη, τον εφημέριο π.Γεώργιο Τσαρνά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρύφου για την προετοιμασία και την άριστη διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βαρβάρου θα παραμείνει μέχρι και την Δευτέρα 23 Ιουνίου το απόγευμα -ημέρα μνήμης του Αγίου-, και θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες στον κεντρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρύφου Ξηρομέρου ενώ οι πανηγυρικές εόρτιες Ιερές Ακολουθίες (Μέγας Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία) θα τελεσθούν στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Βαρβάρου στα Λουτρά της Τρύφου όπου ασκήτεψε και εκοιμήθη ο Άγιος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο