Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εβδομάδα περιβάλλοντος στον Δήμο Ναυπακτίας

Ο Δήμος Ναυπακτίας στα πλαίσια δράσεων για τον πολιτισμό καθώς και της ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης των πολιτών και των παιδιών ιδιαίτερα στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διοργανώνει σε συνεργασία με τα σχολεία την «Εβδομάδα Περιβάλλοντος» που θα πραγματοποιηθεί στις 5 & 6 Ιουνίου 2014.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων και επισκέψεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.....................
Στα πλαίσια αυτής της δράσης φέτος θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα ποιοτικής διασκέδασης με περιβαλλοντικό χαρακτήρα αλλά και βασισμένο στο καλοκαιρινό πνεύμα των ημερών με έντονη δημιουργική δράση και ομαδική συμμετοχή. Οι μαθητές ως μέλη ομάδων δρουν, αντιμετωπίζουν προκλήσεις, δημιουργούν και διασκεδάζουν στο βιωματικό πρόγραμμα με θέμα: “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΡΟΥ” που περιλαμβάνει διαφορετικούς σταθμούς προγραμματισμένης αναζήτησης και περιπέτειας, διασκέδασης και γέλιου, προκλήσεων, ομαδικών αγώνων, κατασκευών, σπαζοκεφαλιών:
Το νερό είναι πολύτιμο: Οι ομάδες των παιδιών έχουν στα χέρια τους υλικά… με διαρροές. Στόχος τους είναι να βρουν τον τρόπο να μεταγγίσουν το πολύτιμο νερό με ασφάλεια, όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Υδροροές: Πλαστικοί σωλήνες και ενώσεις σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, καλούν τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα επιτυχημένο δίκτυο ύδρευσης.
Βιολογικός καθαρισμός: Δοχεία, φίλτρα, χωνιά, επιστημονική μέθοδος και φαντασία, είναι τα εργαλεία της συγκεκριμένης πρόκλησης καθαρισμού του νερού.
Νεροδρομίες: Οι ομάδες συμμετέχουν στη σκυταλοδρομία του νερού. Αποστολή τους να συνεργαστούν στη μεταφορά όσο το δυνατό μεγαλύτερης ποσότητας νερού μέσω πρωτότυπων υλικών…!
Βροχόμετρα: Τα παιδιά αξιοποιούν όλα τα απλά μέσα που τους προσφέρονται, με στόχο να συγκεντρώσουν κάθε σταγόνα “βροχής” και να μετρήσουν το ύψος της στάθμης που πέτυχαν.
Φουσκοβροχή: Τα παιδιά παίζουν με τις παραδοσιακές σαπουνόφουσκες και διασκεδάζουν πετυχαίνοντας τους συγκεκριμένους ομαδικούς στόχους που τους ανατίθενται, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κήπου του Ξενία & στην Πλατεία Λυγιά
Αναλυτικά το πρόγραμμα των σχολείων έχει ως εξής:
Ημερομηνία
Δράση
Σχολείο
5 Ιουνίου 2014
Κήπος Ξενία
8:30΄ – 10:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Ε ‘ τάξη (30 παιδιά)
3ο Δημοτικό Σχολείο
8:30΄ – 10:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Α΄-Γ’ τάξη (37 παιδιά)
5ο Δημοτικό Σχολείο
8:30΄ – 10:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Γ΄ τάξη (35 παιδιά)
1ο Δημοτικό Σχολείο
10:30΄ – 12:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Δ’ & Ε΄ τάξη (90 παιδιά)
2ο Δημοτικό Σχολείο
10:30΄ – 12:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Ε΄ τάξη (34 παιδιά)
1ο Δημοτικό Σχολείο
6 Ιουνίου 2014
Πλατεία Λυγιά
8:30΄ – 10:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Ε ‘ τάξη (26 παιδιά)
Δημοτικό Σχολείο Δάφνης
8:30΄ – 10:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Γ΄- Δ’- Ε ‘- ΣΤ’ τάξη (50 παιδιά)
4ο Δημοτικό Σχολείο
8:30΄ – 10:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Γ’- Ε ‘ τάξη (37 παιδιά)
Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου
10:30΄ – 12:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή Α΄-Β’ –Ε’ τάξη (70 παιδιά)
6ο Δημοτικό Σχολείο
10:30΄ – 12:30΄ Πρόγραμμα «Φεστιβάλ Νερού» συμμετοχή όλες οι τάξεις (60 παιδιά)
Δημοτικό Σχολείο Λυγιά

 http://www.cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο