Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ένα μαγικό βράδυ από την Ένωση Ρουμελιωτών


Μια μαγική βραδιά πραγματοποίησε η Ένωση Ρουμελιωτών Πετρούπολης την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011, το βράδυ στο θέατρο Πέτρας. Ο κόσμος κατέκλυσε το μικρό θέατρο παρά την ψύχρα που επικρατούσε. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι Εμμ. Ραγκούσης. Βαγ. Σίμος και Α. Ζορμπά...


 Από την πλευρά της αντιπολίτευσης το παρόν έδωσε ο κύριος Θ. Λάππας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα θεατρικό παιχνίδι που το παρουσίασαν παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως και 12 χρονών. Είναι ένα  νέο τμήμα που φτιάχτηκε πριν από 7 μήνες από την  Ένωση Ρουμελιωτών  και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την ζωγραφική τις κατασκευές τα παιδιά ανακαλύπτουν καινούριους τρόπους σκέψης και έκφρασης. Στην συνέχεια μια ομάδα χορευτών ξεσήκωσαν τον κόσμο χορεύοντας cha-cha, rock  n roll,έκαναν ένα πέρασμα από ελληνικό κινηματογράφο και κατέληξαν με ένα φλογερόtango. Σειρά είχε το τμήμα της Ενωσης  Ρουμελιωτών που χόρεψαν Orientalκαι ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους Μια ξεχωριστή νότα στην βραδιά έδωσε η χορωδία δημοτικού τραγουδιού όπου με την συνοδεία των μουσικών (στο κλαρίνο ο Φωτόπουλος Φάνης, στο βιολί ο Παναγιώτης Κοτσώνης στο Λάουτο ο Ηλίας Μαυρίκης, στα κρουστά ο Ζευγίτης Γιάννης, κλαρίνο χορωδίας ο Σβάρνας Γιώργος, στο τραγούδι ο Γάκος Ηλίας και ο Κατσής Γιάννης) είπαν τραγούδια από την Ήπειρο, την Ρούμελη, Μακεδονία, Μ. Ασία, Θράκη, Πελοπόννησο και Θεσσαλία.
Η Ένωση Ρουμελιωτών Πετρούπολης προσπαθεί να μεταφέρει από γενιά σε γενιά την παράδοση και τα τελευταία δύο χρόνια  δημιούργησε  το τμήμα παραδοσιακών χορών.  Την Τρίτη το βράδυ μικροί και μεγάλοι μαθητές του χορευτικού μας έδωσαν ένα μικρό δείγμα της παράδοσης και μας μύησαν σε αυτήν. Μας παρουσίασαν χορούς από την Ρούμελη, Ήπειρο, Φλώρινα, Κυκλάδες, Δυτική Θράκη, Σαλαμίνα, Ανατολική Ρωμυλία, Θεσσαλία.
Τέλος, το χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε το τζούνιορ τμήμα της Ένωσης Ρουμελιωτών Πετρούπολης. Για την εκδήλωση εργάστηκαν για το θεατρικό παιχνίδι η Ζαχαροπούλου Ντόρα και η Πάνου Μαρία. Για τα Λάτιν η Αγγελοπούλου Ιωάννα, ενώ για ταoriental η Δασκαλάκη Αμαλία.Στην διδασκαλία των παραδοσιακών χορών οι δάσκαλοι, Βασιλακόπουλος Παναγιώτης, Τσιολίγκα Ιωάννα, Δήμας Αργύρης,  Σταθοπούλου Θεοδώρα.
ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΕΜΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο