Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Συναυλία με τους BLUES WIRE, στο Μεσολόγγι

 ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ-ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.30 Μ.Μ.

Η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, στο θέατρο Λιμανιού, στις 9.30 το βράδυ, συναυλία με το σπουδαίο ελληνικό συγκρότημα των BLUES WIRE, οι οποίοι αποδίδουν αυθεντικά τη μουσική των  blues και του rhythm ή blues, έχουν συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής των blues και συγκαταλέγονται στα κορυφαία ευρωπαϊκά ονόματα της ηλεκτρικής μουσικής του αμερικάνικου Νότου. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται σε ειδική οθόνη, φωτογραφικές δημιουργίες μελών της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ...


... η οποία θα πρέπει να αναφέρουμε,  έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να διοργανώσει εκδηλώσεις με σπουδαίο αισθητικό και καλλιτεχνικό ύφος!
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

BLUES WIRE
Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 25 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση.


Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.
Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Zάϊκο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUES GANG.
Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους - μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της ελληνικής δισκογραφίας - και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομαστήκαν σε BLUES WIRE.
Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.
Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν - και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους - μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Louisiana Red, Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφτούν πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρίας, Αυστρία, Σλοβενία κ.α.).
Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Ελληνική μουσική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο