Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση του λευκώματος «ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» του Γεωργίου Χρ. Κουβέλη, στην Αθήνα

Μέσα σε μια ιδιαίτερα ήρεμη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος «ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-226 Φωτογραφίες» του Γεωργίου Χρ. Κουβέλη,  χθες  Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, στη Στοά Βιβλίου στην Αθήνα, την οποία διοργάνωσαν   η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS


   Οι ομιλητές άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, με τον  συντονισμό  του καθηγητή Παναγιώτη Κοντού αναφέρθηκαν στο έργο του Γ. Κουβέλη τονίζοντας ότι πρόκειται για έργο υψηλής καλλιτεχνικής αξίας.
    Ο Παναγιώτης Κοντός, Αν. Καθηγητής γλωσσολογίας - τ. προϊστάμενος Γραμματείας Πανεπιστημίου Αθηνών είχε τον κύριο λόγο στο συντονισμό της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, προλόγισε την εκδήλωση και έδωσε το λόγο στους ομιλητές.
   Ο Dr Αναστάσιος Μουμτζόγλου, όντας προσωπικός φίλος του δημιουργού, αναφέρθηκε στις κοινές φωτογραφικές καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις από τη δεκαετία του ΄80  και στην αγάπη του Γιώργου για τον τόπο του.
  Ο Επίκουρος καθηγητής λαογραφίας Γεώργιος Θανόπουλος ανέδειξε την αξία του έργου από λαογραφική άποψη.
     Η φιλόλογος υπ. διδάκτωρ Βατούγιου Στέλλα ανέδειξε την υψηλή καλλιτεχνική αξία του έργου αναφερόμενη σε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο που ερεθίζει τη φαντασία του θεατή επιδεχόμενο ερμηνείες σε πολλαπλά επίπεδα 
       Στο «πάνελ» της εκδήλωσης βρέθηκε και μίλησε για το Λεύκωμα ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης Μπάμπης τσελεπής, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για το υπό παρουσίαση βιβλίο, αλλά και το συγγραφέα του.
    Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο ίδιος ο δημιουργός του λευκώματος Γεώργιος Κουβέλης, ο οποίος συγκινημένος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αλλά και τους παρευρισκόμενους και μίλησε για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του που είναι γεμάτες ζωντανές μνήμες από το χωριό του Μαχαιράς.
    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν ένα DVD, με εικόνες από την Ξηρομερίτικη φύση και από το λεύκωμα, το οποίο φόρτισε ακόμη περισσότερο την ήδη συγκινητική ατμόσφαιρα.
    Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά από τους διοργανωτές σε όλους τους παρευρισκόμενους και έτσι «γλυκά» έκλεισε η παρουσίαση στην Αθήνα! 

   Να επισημάνουμε ότι οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση, παρουσίαση του λευκώματος που θα γίνει τον Αύγουστο στην Μαχαιρά.

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, ο π. Βουλευτης Παναγιώτης Δελημήτσος, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεοφανοπούλου-Κοντού Δήμητρα, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Βασίλης Μπουρνάζος, οι συγγραφείς Μπάμπης Κουβέλης, Διονύσης Μπερερής, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, Γιάννης Δημητρούκας, από τη Βελανιδιά ο Πρόεδρος Σπύρος Φυσελιάς και ο Γιάννης Χρόνης, ο γιατρός Σπύρος Μακρυπίδης, οι Εκπαιδευτικοί: Σταύρος Τσίτζος, Βάσω Ευαγγελάτου, Ευθύμιος Αλπός, ο λογοτέχνης φιλόλογος Απόστολος Ζώτος, οι οικονομολόγοι-λογιστές Γρηγόρης Τσίτζος, Σαβββούλα Κούγγελη, η Πολιτική μηχανικός Αγγελική Καραγιώργου, η Αρχιτέκτων Γεωργία Καραγιώργου, ο Υποδιευθυντής οικονομικού του Νοσοκομείου Παίδων Σπύρος Καλογιαννάκης, η δικηγόρος Σεβαστή Τριάντη.  
Επίσης ήταν εκεί: Από το Σύλλογο Κατούνας: ο Πρόεδρος Βαγγέλης Κουτιβής, η π. πρόεδρος Σοφία Μαγκλάρα, ο Ειδικός Γραματέας Στούπας Σταμούλης, από το σύλλογο Θυρρείου η Σώζου Ελευθερία, από το Σύλλογο Κωνωπίνας ο Γραμματέας Θεόδωρος Χολής, από το Σύλλογο Μπαμπίνης: ο Π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Γιώργος Τσέλιος, ο π. πρόεδρος του συλλόγου Προδρόμου Πέτρος Νικολάου, από το σύλλογο Τρύφου: ο αντιπρόεδρος Πάνος Αγραφιώτης, ο π. δημοτικός σύμβουλος Αστακού Παναγιώτης Θανασούλας, ο Χρήστος Σαλτογιάννης Πρόεδρος του συλλόγου Φυτειωτών, ο Αθανάσιος Αναγωστέλος πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας, από την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης η Μαρία Πίττα, ο Κώστας Παπαχαραλάμπους, κ.α.



































ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΒΕΛΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο