Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ… Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Άρθρο – Παρέμβαση του 
ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό τις φιλότιμες προσπάθειες του νεοσύστατου “Ναυτικού Ομίλου Μύτικα” και ομολογώ ότι μου έχουν γεννηθεί 2-3 καίριες απορίες και ερωτηματικά. Πέραν του γεγονότος ποιοι και πώς κινούν τα νήματα της υπόθεσης...


 – που έχουν κάθε δικαίωμα ως έλληνες πολίτες – ορισμένα ζητήματα αφ’ ενός πρέπει να διευκρινιστούν και αφ’ ετέρου οι δημότες της ευρύτερης περιοχής, θεωρώ ότι πρέπει να είναι υποψιασμένοι από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, σχετικά με την τελική τους στόχευση.

Τυχαίνει να είμαι ως εκ της θέσεώς μου ως Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας. Στο πρόσφατο Δ.Σ. του Ταμείου στις 21-6-2011 ήρθε πρόταση με την συγκατάθεση του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα (πλην μιας αρνητικής ψήφου) να δοθεί – άκουσον, άκουσον – μια ολόκληρο προβλήτα στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα, στον “Ναυτικό Όμιλο Μύτικα”! Όπως ήταν φυσικό το σχετικό αίτημα ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ και δόθηκαν – όπως και στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αιτωλ/νίας με έδρα το Αγρίνιο – μόνο 4 θέσεις στη συγκεκριμένη προβλήτα για το “Ναυτικό Όμιλο Μύτικα”. 

Να επισημάνω εδώ ότι η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου. Όπως και προφορικώς έχω εξηγήσει και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Λύτρα, κάτι τέτοιο, δηλαδή η διαχείριση όλης της προβλήτας από τον “Ναυτικό Όμιλο Μύτικα” ήταν εξ αρχής αδύνατο να δοθεί αφ’ ενός και αφ’ ετέρου θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη δομή, λειτουργία αλλά και στη διαχείριση του λιμανιού στο Μύτικα. Θέλω επίσης να τονίσω δημόσια στους κ.κ. του “Ναυτικού Ομίλου Μύτικα” ότι δύο (2) κυρίως ήταν και είναι οι στόχοι τους και γι’ αυτό οφείλουν να αναρωτηθούν όλοι που ζουν σ’ αυτό τον τόπο:

1.Τυχόν μελλοντική τους “πολιτική” νομιμοποίηση στα τοπικά δρώμενα, με έμμεσο και φαινομενικά “αθώο” τρόπο και
2.Ο “Ναυτικός Όμιλος Μύτικα” να ΠΟΥΛΑΕΙ θέσεις για λογαριασμό του με αδιαφανείς διαδικασίες και επί της ουσίας να κάνει κουμάντο στο μισό λιμάνι του Μύτικα!

Ως εκ τούτου – δηλώνω ότι σε ό,τι με αφορά – κάτι τέτοιο ΠΟΤΕ από το Λιμενικό Ταμείο δεν πρόκειται να περάσει, όσο θα είμαι μέλος στη Διοίκησή του. Οφείλουν λοιπόν μια απάντηση οι κ.κ. του “Ναυτικού Ομίλου Μύτικα”, διότι καθόσον γνωρίζω όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, οι Όμιλοι αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους έξω από τα Αλιευτικά Καταφύγια και σε δικές τους εγκαταστάσεις.

Τέλος κλείνω με ένα πολύ απλό ερώτημα: Για να γίνει κάποιος μέλος του “Ναυτικού Ομίλου Μύτικα” πρέπει να τον προτείνουν τρία (3) τουλάχιστον από τα ιδρυτικά μέλη! Εδώ μιλάμε για τους Illuminati (πεφωτισμένους), ή για την… Φιλική Εταιρεία των Σκουφά, Ξάνθου και Τσακάλωφ; Για εξηγήστε μας αυτά τα ψιλά γράμματα κύριοι…

Υ.Γ. Κάποιοι, στο πρόσφατο παρελθόν με τις προσφυγές τους στο ΣτΕ για το λιμάνι βύθισαν το κουφάρι του και βιώνουμε αυτή την ασχήμια σαν ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Ας μην ξεχνούν ότι κάποιοι άλλοι έχουν και μνήμη και κρίση. Το θράσος  έχει κοντά ποδάρια…     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο