Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πάνος Κουρουμπλής: Ερώτηση με θέμα «Παράταση της ημερομηνίας αναστολής πλειστηριασμών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων»


Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με θέμα την «Παράταση της ημερομηνίας αναστολής πλειστηριασμών για δανειολήπτες στεγαστικών δανείων». Στην κατατεθείσα ερώτηση την οποία συνυπογράφουν..


..οι Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα. Γιαννακοπούλου Κων/να (Νάντια) και κ. Στασινός Παύλος, αναφέρεται ότι «το σύνολο των πολλαπλών και σύνθετων οικονομικών δυσκολιών που διέρχεται η χώρα μας, δυστυχώς πλήττει σταδιακώς όλο και περισσότερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μεσαία και κατώτερα στρώματα συνθλίβονται μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και καλούμεθα να πράξουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους προσφέρουμε ανάσα βοηθείας».
     Οι κ.κ. Βουλευτές επισημαίνουν ότι τα ελληνικά νοικοκυριά ενώ δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους καλούνται παρά ταύτα μέχρι την 30η Ιουνίου που λήγει η παράταση αναστολής πλειστηριασμών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Παρότι πολλοί δανειολήπτες κατέφυγαν ήδη στις τράπεζες για κάποιο συμβιβασμό, αυτός δεν επετεύχθη και οι τράπεζες θα προχωρήσουν τελικώς σε πλειστηριασμούς. Είναι δυνατόν μέσα σε αυτήν την οικονομική συγκυρία να οδηγούνται  στην καταστροφή ελληνικές οικογένειες που προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν.
Καταλήγοντας στην ερώτησή τους, οι κ.κ. Βουλευτές ερωτούν εάν η Κυβέρνηση θα επιδείξει την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία προς τις δοκιμαζόμενες ελληνικές οικογένειες παρατείνοντας την αναστολή πλειστηριασμών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο