Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Π.Α.ΣΥ. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Π.Α.ΣΥ. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Συνάδελφοι αγρότες –αγρότισσες

Με την αναθεώρηση της ΚΑΠ περιόδου 2013-2020 που συζητιέται αυτές τις μέρες η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Θα περικοπούν οι επιδοτήσεις και θα μεταφερθούν στον δεύτερο πυλώνα (όπως έγινε με το 50% των επιδοτήσεων στα καπνά) για να τις πάρουν οι αετονύχηδες επιχειρηματίες και οι νέο τσιφλικάδες μεγαλοαγρότες, στο όνομα της λεγόμενης πράσινης οικονομίας, την απάτη των φωτοβολταϊκών, θα γίνει διαχωρισμός σε ενεργούς και ανενεργούς αγρότες.
Αυτή θα είναι η χαριστική βολή για τα φτωχά αγροτικά νοικοκυριά που σήμερα βιώνουν στο όνομα της κρίσης μέτρα που έχουν να κάνουν με τις εξευτελιστικές τιμές και τις απούλητες παραγωγές σε μια σειρά προϊόντα.
Με την ακρίβεια στα μέσα και εφόδια όπως λιπάσματα (που μόνο φέτος αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 20%), φυτοφάρμακα, ρεύμα, πετρέλαιο, ζωοτροφές. Αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ κατά 67% για υγειονομική περίθαλψη. Αύξηση 34% των εισφορών στον ΕΛΓΑ. Με το νέο νόμο που πετσοκόβει δραστικά τις ήδη μικρές αποζημιώσεις, ηλεκτρονική σήμανση στα αιγοπρόβατα που κοστίζει πάνω από 5 ευρώ ανά ζώο.
Όταν οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση πουλώντας κρέας και γάλα σε τιμές της δεκαετίας του ΄90. Αυτή η πολιτική έχει τους χαμένους που είναι οι φτωχομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες υπάρχουν όμως και οι κερδισμένοι και μάλιστα με προκλητικό τρόπο που είναι τα μονοπώλια, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι εμποροβιομήχανοι τα καρτέλ, που κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα μας, οι τραπεζίτες που μας ξεζουμίζουν με τα τοκογλυφικά δάνεια που έχουν υποθηκεύσει τις περιουσίες των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Οι μεγαλοαγρότες, η ενίσχυση και οι γιγαντισμός των οποίων στηρίζεται στην δική μας καταστροφή.
Όλοι αυτοί είναι οι συνομιλητές της κυβέρνησης με τις πλάτες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ.
Αγρότη-αγρότισσα.
Δύο δρόμοι υπάρχουν: ή συμβιβάζεσαι με τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, ζώντας σε μόνιμη φτώχεια και ανασφάλεια για το αύριο ή περνάς στη αντεπίθεση παλεύοντας χωρίς φόβο μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα αυτοαπασχολούμενους μαγαζάτορες, τη νεολαία, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Ενάντια στα μονοπώλια, στα κόμματα του κεφαλαίου ενάντια σε κάθε πολιτικό κυβερνητικό ανάχωμα ενάντια στην εξουσία της εκμετάλλευσης και της φτώχειας για τους πολλούς.
.
Καλούμε την αγροτιά του νομού να πάρει μέρος στην ημερίδα της ΠΑΣΥ, την Κυριακή 4 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στο κέντρο « ΑΡΧΟΝΤΚΟ» στο Καινούριο Τριχωνίδας.
Εισηγητές:
Μωραΐτης Νίκος, βουλευτής Αιτ/νιας του ΚΚΕ, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας ΠΑΣΥ. Μανωλάκου Διαμάντω, βουλευτής του ΚΚΕ.

Καλούμε την αγροτιά να πάρει αγωνιστικά μέρος στην πανελλαδική γενική πολιτική απεργία στις 15 Δεκέμβρη στις 10:30πμ στην Κ. Πλατεία Αγρινίου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που μας ξεκληρίζει.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο