Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Να μην κλείσουν οι εφορίες στον Αστακό και στην Βόνιτσα


Το ενδεχόμενο κατάργησης των Εφοριών στον Αστακό και στην Βόνιτσα καίει τους δυο δήμους του Ξηρομέρου. Το κλείσιμο των Εφοριών με τις οποίες έχουν δοσοληψίες οι κάτοικοι, οι υπηρεσίες και γενικά ο πληθυσμός της περιοχής, αποτελεί ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα στην αποκέντρωση και ένα σκαλοπάτι για μεγαλύτερη υποβάθμιση στο τόπο μας.
Η κατάργηση των ΔΟΫ Αστακού και Βόνιτσας, προκαλούν αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η εξυπηρέτηση των δημοτών θα καταστεί περισσότερο κοστοβόρα και χρονοβόρα, ενώ επιπροσθέτως η συγχώνευση οικονομικών Υπηρεσιών θα οδηγήσουν στη συρρίκνωση, το μαρασμό, την υποβάθμιση της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη στην επαρχία και στην αποδυνάμωση των τοπικών αναπτυξιακών προοπτικών.
Οι τοπικές κοινωνίες με αισθήματα οργής και αγανάκτησης είναι πανέτοιμες να οργανώσουν μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής, μαζική αντίδραση για την ακύρωση των σχεδίων που ουσιαστικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση την περιοχή μας.
Οι Εφορίες Αστακού και Βόνιτσας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κλείσουν, αντίθετα οφείλουνε να επιδιώξουνε την άμεση στελέχωσή τους για μια αρτιότερη λειτουργία και πιο κοντά στον δημότη του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο