Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ARTηρια Λευκάδας: αφιέρωμα στο Σοπέν συνεργασια με την Πολωνική Πρεσβεία στα πλαίσια του έτους Σοπέν

Αφιέρωμα στο Σοπέν σε συνεργασια με την Πολωνική Πρεσβεία στα πλαίσια του έτους Σοπέν, παρουσιάζει η ARTηρία με Ρεσιτάλ Πιάνου, έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ στους χώρους της, στη Μαρίνα Λευκάδας.

10 - 17 Δεκεμβριου 2010
2010 ΕΤΟΣ ΣΟΠΕΝ ( Fryderyk Chopin 1810-1849)

Έκθεση φωτογραφιας
Προβολή ντοκιμαντερ - "η Μαζοβια του Σοπεν"
με τη συνεργασια της Πολωνικης Πρεσβειας
και του Εθνικου Ινστιτουτου Chopin

Η έκθεση παρουσιάζει πρόσωπα και τόπους που συνδέθηκαν με την ζωή και το έργο του συνθέτη καθώς και προσωπικά αντικείμενα, χειρόγραφα και παρτιτούρες επιλεγμένα από αρχειακό υλικό του Εθνικού Ινστιτούτου Φ. Σοπέν στην Βαρσοβία. Επίσης παρουσιάζονται ζωγραφικά σκίτσα του συνθέτη και τμήματα της αλληλογραφίας του που φωτίζουν με ιδιαίτερο τρόπο την προσωπικότητα και το έργο του.
Την έκθεση επιμελήθηκε η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Φ. Σοπέν στην Βαρσοβία.
.
Παράλληλα θα προβάλλεται το ντοκιμαντερ, "Η Μαζοβία του Σοπέν", στο οποιο παρουσιάζονται οι περιοχές που έζησε και επισκέφτηκε ο καλλιτέχνης. Στο ιδιο ντοκιμαντερ προβαλλεται η ερμηνεια μουσικών έργων από τον νεαρό σολίστα Jan Lisiecki
ώρες επίσκεψης: 19.00- 22.00
είσοδος ελεύθερη

10 Δεκεμβριου 2010
2010 ΕΤΟΣ ΣΟΠΕΝ ( Fryderyk Chopin 1810-1849 )
ρεσιταλ πιανου
με εργα Chopin
solist: Χριστος Παπαγεωργιου

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου είναι ένας καλλιτέχνης με διεθνή δραστηριότητα και διακρίσεις στους τομείς του πιάνου, της σύνθεσης και της διδασκαλίας της μουσικής.
Ο Χρίστος Παπαγεωργίου έχει επανειλημμένως τιμηθεί με πρώτα διεθνή βραβεία σύνθεσης και πιάνου (Αμερική, Ιαπωνία, Ελβετία, Ιταλία- 1o βραβείο σύνθεσης διεθνούς διαγωνισμού «2 Agosto»-, Αγγλία κ.α.) καθώς επίσης και από την “΄Ενωση Κριτικών, Θεάτρου και Μουσικής”.
Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, έχει παράλληλα έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ειδικότερα, παραδίδει σεμινάρια, και είναι μέλος κριτικών επιτροπών διεθνών διαγωνισμών. Διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπήρξε επί σειρά ετών καθηγητής μουσικής στην Κρατική Σχολή Χορού και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του "Κεντρικού Ωδείου".

Παράλληλα θα γίνει ανάγνωση του ποιήματος
«το πιάνο του Σοπέν» του ποιητή Cyprian kamil Norwid
από τον Μπάμπη Δούφλια
Ωρα: 21.00
www.artiria.gr τηλ: 26450.22820

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο