Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Διαψεύδει τη δημοσιογράφο Αριστέα Μπουγάτσου για τη Siemens ο Χρίστος Βερελής.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, με δημόσια δήλωσή του, διαψεύδει τη δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας Αριστέα Μπουγάτσου, για όσα υποστήριξε στη χθεσινή κατάθεσή της προς την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Ζίμενς, αναφορικά με τυχόν ποινικές ευθύνες του στην υπόθεση διαγωνισμού για την κατασκευή τμήματος του Προαστιακού, πού ανήκε στο ευρύτερο ολυμπιακό έργο.
«Είναι γνωστό, σημειώνει ο κος Βερελής, ότι ποτέ δεν έχω υπογράψει οποιαδήποτε ανάθεση σε κανένα έργο και προμήθεια, όπως και στο συγκεκριμένο έργο του Προαστιακού».
Το συγκεκριμένο ολυμπιακό έργο ξεκίνησε, τονίζει, ως διαγωνιστική διαδικασία την προ των ολυμπιακών αγώνων εποχή, αλλά η σύμβαση υπεγράφη πολύ αργότερα.
«Στο μόνο ζήτημα που είχα επαφή και άσκησα πίεση προς τη Siemens και στις υπόλοιπες εταιρίες που είχαν υπογράψει συμβάσεις ήδη από το 1998, συνεχίζει ο πρώην υπουργός, ήταν για να παραδώσουν τα τρένα που ήσαν απαραίτητα για τη διεξαγωγή των αγώνων». Αποτέλεσμα των πιέσεων, ήταν να δοθούν σειρά τρένων χωρίς αντίτιμο, για το διάστημα που ήταν ο ίδιος υπουργός.
Ο κος Βερελής καταλήγει ότι τα βαθύτερα αίτια των προσπαθειών ακύρωσης της μαρτυρίας του θα γίνουν αντιληπτά στην εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με την υπόθεση «Γερμανός».
Ταυτόχρονα ο πρώην υπουργός απευθύνει επιστολή προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής, που διερευνά την υπόθεση Ζίμενς, Σήφη Βαλυράκη, ζητώντας να κληθεί ο ίδιος να καταθέσει, όπως και ο ανακριτής της υπόθεσης Δημήτρης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι δεν αληθεύει ότι ετίθετο θέμα αποστολής φακέλου στη Βουλή για τον ίδιο και τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Λιάπη, Κωστή Χατζηδάκη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο