Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αναστάσιος Αποστολόπουλος, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Αναστάσιος Αποστολόπουλος. Ο κ. Αποστολόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή από τον οποίο και ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο του νομού. Στη συνέχεια ο κ. Γ.Γ. της Περιφέρειας είχε γνωριμία με τα στελέχη και τους υπαλλήλους καθώς και με μέλη του Επιμελητηρίου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του κτηρίου του Επιμελητηρίου δίνοντας μεγάλη έμφαση στη συνεδριακή αίθουσα και τον εκθεσιακό χώρο με τα προϊόντα της περιοχής μας.
Ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε την εξαιρετική συνεργασία που έχει από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του με το Επιμελητήριο του νομού και τον πρόεδρό του. Τόνισε ότι θεωρεί το Επιμελητήριο σύμβουλό του αλλά και σύμβουλο της Πολιτείας εν γένει. Ακόμα, επισήμανε ότι θα είναι κοντά στους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που διανύουμε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής αφού καλωσόρισε τον κ. Αποστολόπουλο του εξέθεσε την κατάσταση ασφυξίας που εξακολουθεί και βιώνει η αγορά σε τοπικό επίπεδο αλλά και την αρνητική ψυχολογία που διαποτίζει τις οικονομικές προσπάθειες σε πανελλήνιο επίπεδο. Περιέγραψε εν συντομία τι έχει κάνει ως σήμερα το Επιμελητήριο του νομού μας για την εξωστρέφεια των προϊόντων της περιοχής αλλά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει κατά καιρούς στα κέντρα των αποφάσεων δυναμώνοντας το ρόλο της Αιτωλοακαρνανίας σε αυτά. Χαρακτηριστικά υπενθύμισε τις πρόσφατες εξαγγελίες της υπουργού Οικονομίας κ. Κατσέλη για τη ρευστότητα στη αγορά και τη δήλωση της ίδιας ότι το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είχε την πιο ολοκληρωμένη πρόταση και γι’ αυτό άλλωστε οι θέσεις του συμπεριελήφθησαν στο σύνολό τους στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για το θέμα.
«Ένα άλλο θέμα όμως για το οποίο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε κ. Γενικέ είναι αυτό του παραεμπορίου όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική και σύντομα θα αποκτήσει άσχημες κοινωνικές διαστάσεις. Δυστυχώς γινόμαστε δέκτες, πλέον, όχι παραπόνων αλλά μιας συσσωρευμένης οργής για την αδράνεια της Πολιτείας και την αδιαφορία της για τον νομοταγή και φορολογούμενο επιχειρηματία και επαγγελματία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιχριτζής.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιχριτζης υπενθύμισε στον κ. Αποστολόπουλο το ζήτημα του κτηρίου που έχει στη κυριότητά του το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην εθνική οδό Αγρινίου-Θέρμου και την προοπτική εκεί να δημιουργηθεί ένας πολύ-χώρος πρωτοποριακός για τα δεδομένα ολόκληρου του νομού με πολλαπλές χρήσεις και με δυνατότητα να στεγάσει σημαντικό μέρος από την ιστορία της περιοχής. «Αυτή η προσπάθεια θα χρειαστεί και τη βοήθειά σας» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου προς τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο