Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μουρτζιάπης κατά «Καλλικράτη»

Σε «αντάρτικο» κατά του Καλλικράτη καλεί ο δήμαρχος Στράτου Δ.Μουρτζιάπης.
Εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί «όλους τους δημότες να αντιταχθούν απέναντι στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που υπονομεύει την βιωσιμότητα των χωριών μας και οδηγεί στην εσωτερική μετανάστευση των πολιτών προς τα μεγάλα αστικά κέντρα».
Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στράτου με την αριθμ. 13/2010 ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε την πρόταση του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που πρόκειται να υλοποιηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση για τους παρακάτω λόγους:
1. Σε περίπτωση συγχώνευσης μεγάλων αστικών δήμων με μικρότερους αγροτικούς, θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τους μεν και για τους δε, καθώς οι ανάγκες και τα προβλήματα του εκάστοτε δήμου είναι τελείως διαφορετικά.
2. Αν πραγματοποιηθεί το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και οι δήμοι διερευνηθούν πληθυσμιακά και γεωγραφικά, η ικανοποίηση των αιτημάτων των πολιτών θα είναι αδύνατη. Ο διευρυμένος πλέον και απρόσωπος Δήμος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε απλά καθημερινά προβλήματα των δημοτών.
3. Με το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δεν θα μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες αλλά θα αυξηθούν. Και αυτό γιατί θα χρειαστεί περισσότερο εργατικό δυναμικό, περισσότερα έξοδα κίνησης και περισσότερο δημόσιο χρήμα για να πραγματοποιηθεί σωστά το πρόγραμμα.
Ο Δήμος Στράτου, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς επίσης την φιλική και προσωπική προσέγγιση του: Καλεί όλους τους δημότες να αντιταχθούν απέναντι στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που υπονομεύει την βιωσιμότητα των χωριών μας και οδηγεί στην εσωτερική μετανάστευση των πολιτών προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
ΣΤΡΑΤΟΣ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»
http://e-politeia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο