Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

Χορεύοντας με τους Φυτειώτες…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου αποδήμων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», στο ρεμπετάδικο «Μποέμισσα» στην Αθήνα. Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 300 συμπατριώτες τους που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο μαγαζί, αποδεικνύοντας ότι ο Σύλλογος με τα νέα παιδιά στο συμβούλιο είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και αναπτυσσόμενους συλλόγους του Ξηρομέρου.
Το αξιοσημείωτο σε αυτή την εκδήλωση ήταν η μεγάλη συμμετοχή Φυτειωτών, πολλοί δε από αυτούς δεν συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για πολλά χρόνια, αξιοσημείωτη ήταν επίσης και η συμμετοχή νέων παιδιών που αποτελούν το νέα κύτταρα του συλλόγου.
Μπαίνοντας οι καλεσμένοι στη ζεστή αίθουσα τους υποδέχονταν με φιλόξενα χαμόγελα τα νέα παιδιά του Συλλόγου Χρήστος Σαλτογιάννης, Γιάννης Μήτας, Παρακευή Πατσιά, Ζώης Κουτσομπίνας, Βαγγέλης Αποστολάκης, Μαρριέτα Σπαή και Μαρκέλλα Δημητριάδη και τους καλωσόριζαν με μια ζεστή και εγκάρδια χειραψία.
Τους πατριώτες καλωσόρισε εκ μέρους του Συλλόγου, ο πρόεδρος Χρήστος Σαλτογιάννης, ο οποίος με τον σύντομο και λιτό του λόγο έδωσε το στίγμα των προσπαθειών του νέου Δ.Σ, ευχήθηκε καλή Σαρακοστή, αναφέρθηκε στην έγχρωμη ανανεωμένη έκδοση της εφημερίδας «Φυτειώτικα Νέα» που έφτασε σε όλους του Μαχαλιώτες ανά τον κόσμο, ευχαρίστησε δημόσια για την στήριξη τον Δήμαρχο, το πνευματικό κέντρο του Δήμου, το Πολιτιστικό Σύλλογο «Ακαρνανικό Φως», τον Κτηνοτροφικό συνεταιρισμό Φυτειών «Το Ξηρόμερο» και ειδικά τον Πρόεδρο Θωμά Καρακώστα και όλους εκείνους που βοήθησαν από οποιοδήποτε πόστο για να στεφθεί με επιτυχία η χοροεσπερίδα.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν και χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας και ο συγχωριανός τους βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης.
Τα θερμά χειροκροτήματα των παρισταμένων απέσπασε το χορευτικό του Συλλόγου «Ακαρνανικό Φως» που ήρθε ειδικά από το χωριό για την εκδήλωση και παρουσίασε χορούς Ξηρομερίτικους και από τη όλη την Ελλάδα.
Πολύ καλή εντύπωση έκανε η ορχήστρα, η οποία με τα ρεμπέτικα, τα λαϊκοδημοτικά και με την έκτακτη συμμετοχή της νέας τραγουδίστριας από τις Φυτείες Αγγελικής Βραχά και του Θανάση Αναγνωστέλου, κράτησε το κέφι για χορό αμείωτο μέχρι αργά το πρωί.
Ήταν μια εκδήλωση που είχε τα πάντα, οργάνωση, συμμετοχή, κέφι, καλή μουσική, ξεφάντωμα.
Με την παρουσία τους τίμησαν την χοροεσπερίδα οι: ο Δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας, οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κώστας Καραγκούνης, ο Αντιδήμαρχος Φυτειών Ευστάθιος Παληγιώργος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο Γραμματέας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Κοντός, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Γαλάνης και Κώστας Πατσιάς, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Μπάμπης Κουβέλης, ο επίτιμος πρόεδρος της βελανιδιάς Χρήστος Γαζέτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετού Χρήστος Ντέμος, ο ειδικός Γραμματέας της Ξηρομερίτικης Eταιρείας λόγου και τέχνης Γιώργος Μπαρμπαρούσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παπαδαταίων Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου Φυτειών Θεόδωρος Ρούτσης, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: