Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Πρόταση του Νίκου Καραπάνου για άμεση σύγκληση Διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΔ, με θέμα την Έδρα Περιφέρειας στο Νομό Αιτ/νίας.

Επείγουσα επιστολή προς την ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας έστειλε ο Πολιτευτής της ΝΔ Νίκος Καραπάνος, προτείνοντας να συγκληθεί άμεσα διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση με μοναδικό θέμα την έδρα της Περιφέρειας. Προτρέπει το κόμμα της ΝΔ εκφραζόμενο μέσα από την Νομαρχιακή κομματική οργάνωση να συγκαλέσει άμεσα τη Νομαρχιακη Επιτροπή ΝΔ, τους Νομαρχιακούς Συμβούλους που εκλέγονται με το κόμμα της ΝΔ στο Νομό μας, τους δημοτικούς συμβούλους, τους πολιτευτές, τους βουλευτές του Νομού με μοναδικό θέμα συζήτησης το προαναφερόμενο, έτσι ώστε να παρθεί ομόφωνη απόφαση για τη μη ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στην περιφέρεια της Πάτρας.
Ακολουθεί συννημένη επιστολή που στάλθηκε στις 15/2/2010 προς την ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και τα μέλη αυτής.
Προς:ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας
Υπ΄όψιν Προέδρου Κυρίου Σιορίκη
Κοινοποίηση: Μέλη ΝΟΔΕ
Αξιότιμε Πρόεδρε κύριε Σιορίκη, αγαπητά μέλη
Εν όψει του φλέγοντος Ζητήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτη» και φοβούμενος τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για το Νομό μας και για το μέλλον των παιδιών μας η πιθανή ένταξή μας στην Πάτρα, σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση.
Μοναδικό θέμα και σκοπός της συνέλευσης να οριστεί το θέμα της περιφέρειας ώστε το κόμμα της ΝΔ να πάρει απόφαση που θα ορίζει έδρα περιφέρειας την Αιτωλοακαρνανία. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή οφείλει το κόμμα να πάρει θέση και ο καθένας προσωπικά από τη μεριά του (τοπικές επιτροπές ΝΔ, υποψήφιοι βουλευτές, βουλευτές κ.λ.π) να ταχτεί υπερ της ανεξάρτητης έδρας περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία.
Στην αντίθετη περίπτωση το μέλλον του Νομού είναι αβέβαιο καθώς θα εξακολουθήσει να παραμένει στην αφάνεια εξαρτημένος από την Πάτρα η οποία θα μάχεται για τα συμφέροντα της Πελοποννήσου. Εφόσον η Αιτωλοακαρνανία θα καταργηθεί ως Νομός και θα γίνει περιφέρεια της Αχαϊας, πρωτεύουσα θα είναι η Πάτρα. Άρα το Ιστορικό Μεσολόγγι, η ιστορία του έθνους μας θα χάσει τη θέση του ως πρωτεύουσα του Νομού και θα αφανιστεί και η ιστορία μας. Πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί το κόμμα, και όλοι μας, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για το Νομό μας που είναι η αυτονομία του.
Αυτή η πρωτοβουλία θεωρώ ότι και θεσμικά πρέπει να ληφθεί από εσάς που καταστατικά εκπροσωπείτε το κόμμα της ΝΔ στο Νομό μας.
Mε εκτίμηση
Καραπάνος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο