Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αγρότες: Αναστολή των κινητοποιήσεων


Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν οι αγρότες, μετά από απόφαση που πήρε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βέροια, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών, που εκπροσωπεί 14 μπλόκα.
Το σταμάτημα των μπλόκων, δε σημαίνει και σταμάτημα των δράσεων, καθώς η απόφαση που ελήφθη καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 10ης Φεβρουαρίου, που διοργανώνονται από την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.
Σταδιακά οι αγρότες ανοίγουν τα μπλόκα στην Εγνατία, στα τμήματα της εθνικής Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στη Φθιώτιδα, και στη Βοιωτία, καθώς και στα τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας και τον κόμβο των Κερδυλλίων.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας που ελήφθη η απόφαση, σήμερα Παρασκευή θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση από την πλευρά των αγροτών για το σκεπτικό της.
Πάντως σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της συντονιστικής επιτροπής, Ανέστη Κεμανιτζόγλου, οι αγρότες αποχωρούν "απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, δίνοντας περίοδο χάριτος έξι μηνών, για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της".
Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων, Αναστάσιος Κάτος, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των αγροτών που εκπροσωπεί, για τη στάση της κυβέρνησης και κάλεσε όλους τους συναδέλφους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο συνδικαλιστής αγρότης Βάιος Γκανής, από το μπλόκο της Αλαμάνας, τόνισε ότι: "Έχουμε στους δρόμους 22 ημέρες. Φεύγουμε από τα μπλόκα σε δείγμα καλής θέλησης και γνωρίζοντας τη οικονομική κατάσταση της χώρας. Θέλουμε να ανοίξουμε έναν ειλικρινή διάλογο με την κυβέρνηση για τα προβλήματά μας. Αν δεν γίνει αυτό θα ξαναβγούμε στους δρόμους. Μιλάμε για αναστολή των κινητοποιήσεων".
Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο