Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας θα συμμετάσχει στο «Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς».



Για τρίτη συνεχή χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, τους Εξαγωγείς, Τυποποιητές και Εμπόρους Βρώσιμων Ελιών και των ελαιοτριβέων του νομού θα συμμετάσχει σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα για την Ελιά και το Ελαιόλαδο.
Πρόκειται για το «Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς», που φέτος θα πραγματοποιηθεί στους εκθεσιακούς χώρους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.), από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2010 και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σκοπός της συμμετοχής είναι η συνέχιση των πρωτοβουλιών και των ενεργειών, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και των άλλων φορέων που συμμετέχουν, για την ανάδειξη της οικονομικής και διατροφικής αξίας και σημασίας των εξαιρετικών ελαιοκομικών προϊόντων του νομού, τόσο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όσο και σε παράγοντες της ελληνικής και ξένης αγοράς.
Ήδη, στο Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούνται οργανωτικές συσκέψεις, με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Προχθές, Δευτέρα (22 Φεβρουαρίου 2010) ο Αντινομάρχης Δημοσθένης Καπώνης συναντήθηκε με τους ελαιοτριβείς του νομού, που εκτός των θεμάτων που έχουν σχέση με την οργάνωση της έκθεσης, εξετάστηκαν ζητήματα, που απασχολούν το κλάδο όπως οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις των ελαιοτριβείων, η ποιότητα και η τιμή του ελαιολάδου, το ασφαλιστικό κ.τ.λ.
Αύριο Πέμπτη (25 Φεβρουαρίου 2010), θα υπάρξει και νέα συνάντηση του κ. Καπώνη με τους εμπόρους, εξαγωγείς και τυποποιητές βρώσιμης ελιάς στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 10:00 το πρωί.
Να σημειωθεί ότι στα δύο προηγούμενα φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς, η Αιτωλοακαρνανία είχε τιμηθεί με τα πρώτα βραβεία καλύτερου περιπτέρου και ποιότητας προϊόντων ελιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο