Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ξέφραγο αμπέλι ο Μύτικας! Καθημερινά τα φαινόμενα παραβατικότητας στη περιοχή, όπου σημειώνονται κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών.


Παρόλο που το πρόβλημα με τις απανωτές κλοπές, τις διαρρήξεις και τη διακίνηση ναρκωτικών, που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στο Μύτικα του δήμου Αλυζίας, έφτασε μέχρι τη Βουλή, λύση δεν βρέθηκε.
Η περιοχή το τελευταίο διάστημα υποφέρει από την έλλειψη αστυνόμευσης που έχει μετατρέψει το Μύτικα σε «ξέφραγο αμπέλι», όπου οι κάτοικοι δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν, προσπαθώντας όσο μπορούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Τα περιστατικά γίνονται ολοένα και πιο ακραία με πιο αντιπροσωπευτικό αυτό του τραυματισμού του διευθυντή της αγροτικής τράπεζας, ο οποίος δέχθηκε μια σφαίρα στην αιματηρή συμπλοκή της ληστείας της τράπεζας.
Η αυξημένη παρουσία μεταναστών, τα επικίνδυνα περάσματα μεταξύ Μύτικα - Καλάμου και η παντελής απουσία αστυνομικής δύναμης, ευνοούν τις αντικοινωνικές συμπεριφορές και καλλιεργούν το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας στους δημότες, όπως λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δ. Τριποτσέρης.
Ο κ. Τριποτσέρης προσθέτει μάλιστα ότι η τοπική κοινωνία προσπαθεί να βοηθήσει τους μετανάστες προκειμένου να μην φθάνουν σε τέτοιο σημείο, απασχολώντας τους σε εργασίες, και εντάσσοντάς τους στο κοινωνικό σύνολο, όμως το πρόβλημα δεν λύνεται, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα μια μικρή κοινωνία σαν το Μύτικα να «σηκώσει» τόσους ανθρώπους.
«Τι να το κάνουμε που έγιναν επερωτήσεις στη Βουλή για την έλλειψη αστυνόμευσης, ο Μύτικας είναι μια περιοχή τελείως απροστάτευτη», λέει ο δήμαρχος. Αυτή η κατάσταση μπορεί να φέρει και προβλήματα στον τουρισμό της περιοχής, αφού αντικειμενικά δημιουργείται ένας σκεπτικισμός σε όσους θα ήθελαν να επισκεφθούν την περιοχή.
Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά να ζητάει μέτρα και να διεκδικεί την αστυνόμευση. «Τι άλλο να κάνουμε να φτιάξουμε αστυνομικούς ή να δώσουμε άδεια οπλοχρησίας σε όλους τους κατοίκους;» λέει με αγανάκτηση ο κ. Τριποτσέρης. Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, όπου με ομόφωνη απόφαση ζητά την επάνδρωση του αστυνομικού τμήματος Μύτικα με ικανό αριθμό προσωπικού. Μάλιστα η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στο νομάρχη, και στους βουλευτές του νομού.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο