Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Αποστολάκης Δήμαρχος Ανακτορίου: Θέλουν να με πλήξουν πολιτικά.

Ο δήμαρχος Ανακτορίου απαντά στις κατηγορίες που δέχτηκε πρόσφατα στην εκπομπή «Ζούγκλα» και προκαλεί τον οποιοδήποτε να ελέγξει τα πάντα - Παραγράφηκε η μήνυση που είχε καταθέσει κατά πρώην αντιδημάρχου του.
Δεν εκδικάστηκε τελικά η μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει ο δήμαρχος Ανακτορίου Γ. Αποστολάκης και πέντε ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι, εναντίον άλλου δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας και πρώην αντιδημάρχου. Η μηνυτήρια αναφορά περιείχε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης και είχε προσδιοριστεί για την περασμένη Τρίτη, όμως δεν έγινε λόγω παραγραφής...
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο πρώην αντιδήμαρχος τον Οκτώβριο του 2007 με επιστολές που απέστειλε σε μέσα ενημέρωσης κατηγορούσε το δήμαρχο για διάφορες οικονομικές ατασθαλίες, πράγμα άλλωστε που έκανε και πρόσφατα στην εκπομπή «Ζούγκλα».
Στις καταγγελίες του έκανε λόγο για διαπλοκή του δημάρχου με εργολάβους, για πληρωμή τιμολογίων για έργα που δεν έγιναν, καθώς και για προμήθειες που κόστιζαν λιγότερα χρήματα από αυτά που αναγράφονταν στα τιμολόγια.
Ο δήμαρχος και οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι είχαν υποβάλλει μήνυση στον συγκεκριμένο άνθρωπο, δυόμιση μήνες μετά την δημοσιοποίηση αυτών των κατηγοριών, δηλαδή το Γενάρη του 2008, όπου μετά τη δικαστική διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή κλήση σε απολογία κ.λπ. απαγγέλθηκε κατηγορία στον πρώην αντιδήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμηση. Όμως ενώ έπρεπε να κληθεί ο κατηγορούμενος έως τον Απρίλιο του 2009, λόγω θανάτου του Εισαγγελέα κλήθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους, με αποτέλεσμα να έχει παραγραφεί η υπόθεση λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ενώ η δικάσιμος είχε οριστεί.
Ο κ. Αποστολάκης δια του δικηγόρου προτίθεται να αναζητήσει ευθύνες για τη μη τήρηση της διαδικασίας. Αναφορικά με την ουσία των καταγγελιών ο δήμαρχος Ανακτορίου υποστηρίζει ότι όλα αυτά που του καταλογίζει ο πρώην αντιδήμαρχος είναι αβάσιμα και έχουν ως στόχο να τον πλήξουν πολιτικά, καθώς μεταξύ τους είχαν δημιουργηθεί κάποιες διαφωνίες.
Τόσο για τον πρώην αντιδήμαρχο, όσο και για το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στις καταγγελίες εναντίον του κ. Αποστολάκη, ο ίδιος ο δήμαρχος λέει ότι το ζήτημα προκύπτει επειδή ενόψει «Καλλικράτη» δεν επιθυμούν να δουν ξανά τον ίδιο δήμαρχο και μάλιστα σε ένα μεγαλύτερο δήμο. «Προσπαθούν με κάθε τρόπο να με σπιλώσουν», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης και προσθέτει: «Θέλουν οποιονδήποτε άλλο δήμαρχο εκτός από εμένα, ακόμα και αν δεν γνωρίζει από τοπική αυτοδιοίκηση».
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος επισημαίνει: «εμένα δε με ενδιαφέρει σε ποια πολιτική παράταξη ανήκει ο δήμαρχος, αλλά να ξέρει από τοπική αυτοδιοίκηση και να μπορεί να δώσει μια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή. Αυτός είναι ο δικός μου σκοπός για τις γενιές που έρχονται».
Επειδή όμως οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούσαν οικονομικά ζητήματα ζητήσαμε από το δήμαρχο να δώσει μια απάντηση. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Έχω δηλώσει και στα δημοτικά συμβούλια και στη δημαρχιακή επιτροπή και προς τον ίδιο τον πρώην αντιδήμαρχο, ας ελέγξουν οτιδήποτε θέλουν και αν βρουν ένα ευρώ διαφορά, εγώ θα πάω στο σπίτι μου. Εξάλλου αυτοί οι κύριοι όπως και όλοι, γνωρίζουν ότι οικονομικό πρόβλημα δεν έχω. Είμαι από αυτούς τους λίγους που δηλώνουν άνω των 100.000 ευρώ. 'Αλλωστε όλα τα εντάλματα για τα έργα του δήμου είναι ελεγμένα από επτά διαφορετικές αρχές και υπηρεσίες που δεν ανήκουν στο δήμο. Είναι όλες στο κόλπο;» αναρωτιέται καταλήγοντας.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο