Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη, για την έλλειψη σφαγείου στο Βάλτο και για την ειδικότητα των αποφοίτων των Ιατρικών Σχολών.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τονίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης σφαγείου στον Ορεινό Βάλτο.
Λόγω έλλειψης σφαγείου οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, αναγκάζονται να μεταφέρουν τα προς σφαγή ζώα τους σε απόσταση 40 χιλιομέτρων, δημιουργώντας τους μεγάλες δυσχέρειες. Η δημιουργία ενός σφαγείου στην περιοχή θα δώσει λύση στο παρόν πρόβλημα.
Επίσης ο Κώστας Καραγκούνης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τονίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της αναμονής για την απόκτηση ειδικότητας των αποφοίτων της Ιατρικών Σχολών. Το αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού είναι η «μετανάστευση» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και σε άλλες χώρες για την απόκτηση της ειδικότητας που επιθυμούν αφού στην χώρα μας δεν υπάρχουν άλλα κριτήρια επιλογής εκτός του πτυχίου της ιατρικής. Κατ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται διαρροή λαμπρών επιστημόνων με αρνητικό αντίκτυπο στην προαγωγή της επιστήμης αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το πρόβλημα αυτό που μαστίζει χρόνια την ελληνική ιατρική κοινωνία αναζητά λύση και το ερώτημα είναι τι προτίθεται η Υπουργός να πράξει για την επίλυση του.
Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο