Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Πολιτικό μνημόσυνο για τα 68 χρόνια από τη Μάχη της Αμφιλοχίας την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

            Το παράρτημα Αμφιλοχίας - Δ. Στερεάς - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τιμώντας την 68η Επέτειο της διήμερης μεγάλης μάχης της VIII Mεραρχίας του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών που κατέληξε στην κατάληψη της Αμφιλοχίας και που, φέτος, αφιερώνεται στα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη, διοργανώνει, την Κυριακή 15 Ιούλη και ώρα 9.30 πμ στην Αμφιλοχία, εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο καλώντας τους αγωνιστές και φίλους της Αντίστασης να πάρουν μαζικά μέρος.

3 σχόλια:

  1. 10 απο αυτους που αναφερετε εκτελεστηκαν σε αντιποινα για την επιθεση αυτη, απο τους Γερμανους στη Βονιτσα.
    Και δεν ειχαν ουδεμια σχεση ουτε με τη μαχη ουτε με τον ΕΛΑΣ φυσικα. Παραπλευρες απωλειες των πειραματων των κομμουνιστων.
    Αναφερετε ντε και τους νεκρους Ελληνες χωροφυλακες και μη της Αμφιλοχιας. Αλλα ξεχασα, αυτοι ηταν φασιστες...
    Α ρε ΚΚΕδες με τους μυθους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτες φιλε ειναι γιορτες ειρηνης ενω η μαχη του ζερβα στο μακρυνορους ειναι μισους. δεν ηταν πειραματα αυτα φιλε. σχεδιο ηταν με εντολες μοσχας. και τον παππου μου που τους κουβαλαγε στην αρχη εφοδια με τα μουλαρια οταν καταλαβε μετα απο μηνες το προδοτικο σκοπο των εντολων των κορυσχαδων ζητησε να φυγει. του πηραν τα μουλαρια με το ετσι θελω. οχι δεν τον εριξαν σε καμμια τρυπα στο σακαρετσι. τη γλυτωσε φτηνα. ευτυχως ο στρατος τους συνετριψε στο γραμμο αφου βεβαια αλληλοκαρφωθηκαν και αλληλοεξορισθηκαν και αλληλοκατηγορηθηκαν και και και μεταξυ τους πεεα-εαμ -ελας και το λουρι τους... βελουχιωτης- ζαχαριαδης και αλλοι δικα τους θυματα ηταν. ωραια οικογενεια ομορφη συνομοτικα πλασμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε μπραβο για την απαντηση και τις πληροφοριες. Τα πες οπως επρεπε. Το ΚΚΕ της τοτε εποχης ( Συριζα σημερα) ειχε το σπορο της διχονοιας μεσα του, και δεν διχασε ακραια μονο τη χωρα αλλα και τους ιδιους τους συντροφους του που σφαζονται χωρις αιδω απο τοτε στην Τασκενδη μεχρι σημερα. Γνωριζω κι αλλες ιστοριες απο απλο κοσμο που την πατησε υποστηριζοντας αρχικα το Εαμ - Ελας και ...μονο που δεν τους ανασκολοπισαν οταν θελησαν να φυγουν. Τοσο δημοκρατες ηταν. Δυστυχως αυτους τους απιθανα βιαιους φασιστες σημερα τους προσκυνα ολο το ελληνικο κρατος. Κυριαρχησαν και χοντροκονομησαν δουλευοντας γερα ολοκληρη τη χωρα δεκαετιες τωρα. Κανεις δε λεει οτι οι ...δεξιοι ηταν αγγελοι και οτι η σημερινη δεξια δεν ειναι διεφθαρμενη. Τον εμφυλιο ομως τον ξεκινησαν οι Κομμουνιστες με το ετσι θελω. Και καλως η κακως τις βασεις της σημερινης Ελλαδας τις εθεσε η δεξια, νικητρια του εμφυλιου. Και τις διελυσε το ΠΑΣΟΚ με την αρωγη των αριστερων τρωκτικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο