Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στην «Κοινωνική Συμφωνία» ο Θανάσης Κατερινόπουλος

«Κοινωνική Συμφωνία» ονομάζεται ο πολιτικός φορέας, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσαν χθες η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης. Στο νέο κόμμα συμμετέχει και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος με δήλωση του στο agrinionews τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον εαυτό του»
      Φυλλοροεί προς πολλές κατευθύνσεις το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ που μάλιστα έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου του. Από σήμερα στελέχη του κατευθύνονται και επισήμως προς την Κοινωνική Συμφωνία, το νέο κόμμα της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη...

         Η ίδρυση του κόμματος ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στην Αίγλη του Ζαππείου και έχει 243 ιδρυτικά μέλη. Ένα εξ΄αυτών και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009. Η αποχώρηση του πλέον αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ .
             «Εμένα το ΠΑΣΟΚ δεν με διέγραψε αλλά διέγραψε πολλούς συντρόφους μου και στη ουσία διέγραψε τον εαυτό του και τις αρχές του, όπως τις εξέφραζε ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου και όπως αυτές περιέχονταν στην Ιδρυτική του Διακήρυξη» δήλωσε στο agrinionews.gr ο κ.Κατερινόπουλος.
          Σε ερώτησή μας με ποιες σκέψεις προχώρησε σε αυτή την κίνηση απάντησε: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί υπήρξα μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976, μέσα από ένα δύσκολο επαγγελματικό χώρο, γιατί πίστευα στις αρχές και τις αξίες της 3ης Σεπτέμβρη. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ξέφυγε από τις αρχές του και έγινε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο μόρφωμα όπως είναι σήμερα, προσωπικά εμένα και πολλούς άλλους δεν μας εκφράζει.

     Αποφάσισα, μαζί με συντρόφους μου, να ενταχτώ στην Κοινωνική Συμφωνία, γιατί δεν θεωρώ ότι εκείνα που πιστέψαμε είναι κενά περιεχομένου, πια και γιατί θεωρώ ότι η απάντηση είναι ο δημοκρατικός Σοσιαλισμός και οι αρχές που οραματιστήκαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο