Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ποιοι κατέθεσαν για υποψήφιοι στη Ν.Δ.

      Χθες το απόγευμα έκλεισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, είτε στη ΝΟΔΕ, είτε στα κεντρικά της ΝΔ, στελεχών που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές. Οι περισσότερες προσπάθειες για προσέγγιση νέων υποψηφίων, ναυάγησαν....


     Δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ικανοποιημένη η τοπική ΝΔ, από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν τελικά από στελέχη του κόμματος, που επιθυμούν σε συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλ/νίας.
      Οι αιτήσεις που έγιναν ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αναζήτηση νέων ατόμων, που θα σηματοδοτούσαν και κάτι διαφορετικό, στην πλειοψηφία τους ναυάγησαν. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως πολλοί από τους ενδιαφερομένους ανήκουν στην «φουρνιά» Σταμάτη, στα στελέχη δηλαδή που αναδείχθηκαν την περίοδο 1998 – 2006 , που ο βουλευτής ήταν νομάρχης Αιτωλ/νίας
      Στο γραφεία της ΝΟΔΕ κατατέθηκαν αιτήσεις από τον Γιώργο Παπαναστασίου, την Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Ξηρομέρου Δημ. Αρβανίτη, την κ. Φωκά από το Μεσολόγγι, τον Νίκο Καραπάνο και την Γεωργία Μπόκα. Στην ΝΟΔΕ δεν κατέθεσε αίτηση η Λίνα Χατζή, που δεν αποκλείεται να το έπραξε σε κεντρικό επίπεδο.
       Αυτό είναι κάτι που το έπραξαν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αλεξόπουλος, ο Ευθ. Δρόσοςκαι ο Ασημάκης Φωτόπουλος. Δεν αποκλείεται στην Αθήνα να κατατέθηκαν και άλλες αιτήσεις, που προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
        Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο από τη ΝΟΔΕ, αλλά και από τα κεντρικά της Αθήνας, έκαναν προσεγγίσεις σε στελέχη που θεωρούνται αξιόλογα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού με νέους και άφθαρτους ανθρώπους, από διάφορες επαγγελματικές και επιστημονικές κατηγορίες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως, το βαρύ κλίμα που υπάρχει για την πολιτική γενικότερα, αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα σε αυτό. Έτσι οι περισσότεροι που βολιδοσκοπήθηκαν, δεν δέχτηκαν να προχωρήσουν, ενώ άλλοι δεν θέλησαν να μπουν στην διαδικασία της αίτησης, αν και φάνηκε να το σκέφτονται.
       Οι προσπάθειες αυτές αναμένεται να συνεχιστούν, αφού τα μέχρι τώρα ονόματα δεν ικανοποιούν και εκτός από μερικές εξαιρέσεις, δεν θεωρείται πως συγκροτούν ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, αλλά ένα ψηφοδέλτιο πολλών ταχυτήτων.
         Μια από τις καλύτερες περιπτώσεις που απασχολούν τη ΝΔ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο είναι αυτή του δικηγόρου και πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλ/νίας, Παντελή Βαμβακά, ενός καταξιωμένου επιστήμονα και ενεργού πολίτη, που πάντα διατηρούσε χαμηλό προφίλ και θεωρείται καταξιωμένος και άφθαρτος. Η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο, σίγουρα θα δώσει μια άλλη δυναμική, προς το παρόν όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και η αλήθεια είναι πως  ΝΔ τον θέλει διακαώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο